হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী ফেতেলিতী রেৎ অসি মার্চ ২২দগী য়েংলকপদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরে
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫০০দগী তাথনা লৈখিদবগী পাউ লাক্লি
রাজ্য/য়ু.তি. ১৪গী কেস ফেতেলিতী রেসিও অসি ১%দগী তানা লৈরি
26 OCT 2020 12:01PM by PIB Imphal
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা হোস্পিতালদা পুখৎলকপা কেসশিংবু লায়েংবগী থৌওং শেন্নবদা নীংথিনা মিৎয়েং চঙবদগী ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ১.৫%দা য়ৌবা ঙমহল্লে। সরকার অমসুং লন্নাইগী হোস্পিতালশিংদা অনাবা শেন্নবগী মপুং ওইবা কাঙলোনশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা কন্তেন্মেন্ত তৌবা, পাক শন্না তেস্ত তৌবা অমসুং থাক খায়বা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী কাঙলোনশিং নীংথিনা পাঙথোকপদগী অনৌবা শিবগী মশিং য়াম্না হন্থরে।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫০০দগী তানা (৪৮০) শিখিবগী পাউ লাকখি।
ভারতনা মালেমগী ফেতেলিতী রেৎ খ্বাইদগী নেম্বগী মনুংদা লৈরি। কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি মার্চ ২২দগী য়েংলকপদা খ্বাইদগী নেম্না লৈরি অমসুং লেপ্তনা তাথরক্লি।
কোবিদ শেন্নবা অমসুং লাকশিন্নবা হোৎনবগী পোলিসীগী শরুক অমা ওইনা, কেন্দ্র সরকারনা কোবিদ লাকশিনবদা অকনবা মিৎয়েং চঙবতা নত্তনা কোবিদনা ফিভম লুনা নাহল্লবা অনাবশিংদা মগুন লৈবা লায়েংবগী থৌওং পাঙথোক্তুনা শিবগী চাং হন্থহন্দুনা অমসুং মীওইবগী পুন্সি কনবগী থৌওংশিংদসু অকনবা মিৎয়েং চঙলি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা পুন্না হোৎমিন্নবনা মরম ওইদুনা লৈবাক শিনবা থুংবগী হকশেলগী ফেসিলিতীশিং য়াম্না ফগৎহনবা ঙম্লে। হৌজিক হৌজিক খোঙফম চেৎপা কোবিদ হোস্পিতাল ২২১৮না মগুন লৈবা লায়েংবগী থৌওং পাঙথোক্লি।
শিবগী চাং হন্থহন্নবা হায়দুনা শাথিনা নারবা অনাবশিংবু লায়েংনবা আই.সি.য়ু. দাক্তরশিংগী তৌবা ঙম্বা হেনগৎহন্নবা তোপ-তোপ্পা খোঙথাং অমা, ই.-আই.সি.য়ু. অসি নই-দিল্লীগী এ.আই.আই.এম.এস.না হৌদোকখ্রে। রাজ্যগী হোস্পিতালশিংগী আই.সি.য়ু. শেন্নরিবা দাক্তরশিংগীদমক্তা নোলেজ অমসুং দোমেন এক্সপর্তশিংনা চয়োল অমদা, লৈবাকপোকপা অমসুং ইরাই নুমিত্তা, তেলি/ভিদিও-কন্সলতেসন অনিরক পাঙথোক্লি। মসিগী সেসন অসি জুলাই ৮, ২০২০দগী হৌখিবনি।
ঙসি ফাওবদা, তেলি-সেসন ২৫ পাঙথোকখ্রে অমসুং মসিদা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৪গী ইন্সতিত্যুসন ৩৯৩না শরুক য়াখি।
শাথিনা নারবা অনাবশিংবু লায়েংনবা দাক্তরশিংগী আই.সি.য়ু./ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী তৌবা ঙম্বশিংবু মখা তানা হেনগৎহন্নবা হায়দুনা নই-দিল্লীগী এ.আই.আই.এম.এস.না হকশেল মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা এফ.এ.ক্যু. অমা পুথোকখ্রে। মসিগী ৱারোলশিং অসি এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী ৱেবসাইত্তা হাপ্লে অমসুং মখাগী লিঙ্ক অসিদা য়েংবা য়াগনিঃ
https://www.mohfw.gov.in/pdf/AIIMSeICUsFAQs01SEP.pdf
মসিগা লোয়ননা রাজ্য কয়া অমনা অহল ওইরবা, মীরোনবী অমসুং মতম কুইনদগী লায়না নারকপশিংগুম্বা খুদোংথীবা নঙবা য়াবশিং মশক খঙদোক্নবা মীশিংগী সর্ভেসু তৌখ্রে। মোবাইল এপকুম্বা তেক্নোলোজীগী সোল্যুসনশিংনা তেংবাংবা অসিগুম্বা থৌওংশিং অসিনা খুদোংথীবা তাবা য়াবা মীওইশিংবু য়েংশিন্দুনা থম্বা ঙমহন্দুনা অনাবশিংবু নৌনা মশক খঙদোকপা, নৌনা লায়েংবা হৌবা অমসুং মী শিবগী চাং হন্থহনবদা অমুক তেংবাংই। লৈমাইগী থাক্তনা আশা অমসুং এ.এন.এম.গুম্বা হকশেলগী থৌমীশিং অসিনা মাইগ্রেন্ত মীশিংবু শেন্নবা অমসুং খুন্নাইগী থাক্তা মীয়ামদা খঙহনবগী থৌওং কয়া পাঙথোক্তুনা য়াম্না থাগৎনিংঙাই ওইবা থৌদাং পাঙথোক্লি।
পুম্নমক অসিনা মরম ওইদুনা সি.এফ.আর. ১%দগী তাথবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১৪ লৈরে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা নাবা ফবা মীওই ৫৯,১০৫ লৈখি অমসুং অনৌবা কেস মশিংনা ৪৫,১৪৮নি। মসিগা লোয়ননা অপুনবা নাবা ফরবা মশিং অসি লাখ ৭১ (৭১,৩৭,২২৮) হেনখ্রে। লৈবাক্কী নাবা ফবগী চাং লেপ্তনা হেনগৎলক্তুনা হৌজিক হৌজিক ৯০.২৩%দা লৈরিবা অসিদা নোঙমদা নাবা ফবগী চাং ৱাংবগী ফিভম অসি উবা ফঙই।
ভারতনা এক্তিব কেস মশিং লেপ্তনা হন্থবগী চৎনবী লৈবগী পাউদম লাক্লি। হৌজিক হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অসিদা এক্তিব কেস মশিংনা শুপ্নগী ৮.২৬% ওইদুনা কেস ৬,৫৩,৭১৭ লৈরি। মসিনা ওগস্ত ১৩দা এক্তিব কেস মশিং ৬,৫৩,৬২২ লৈখিবা অদুগী মতুংদা খ্বাইদগী নেম্বনি।
অনৌবা ফবগী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি হায়বসি উবা ফংই।
করনাতকানা নোঙমদা নাবা ফবগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা কেস ১০,০০০দগী হেন্না লাকখি অমসুং কেরলানা কেস মশিং ৭০০০ হেন্দুনা তুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা অনৌবা কেস ৪৫,১৪৮ লাকখি। মসিগী অসিনা জুলাই ২২দা অনৌবা কেস ৩৭০০০ লাকখিবা মতুংগী খ্বাইদগী হন্থবনি।
অনৌবা কেসশিং অসিদগী ৮২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি অমসুং মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ৬০০০ হেন্না লাকখি অমসুং করনাতকা, দিল্লী অমসুং নোঙচুপ বেঙ্গোলনা কেস মশিং ৪০০০দগী হেন্না লাক্নদুনা তুং ইন্দুনা চৎলি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৮০ শিখি। মসিগী মনুংদগী ৮০% দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
অনৌবা শিবগী মশিং অসিদগী ২৩% হেনবদি (লৈখিদবা মীওই ১১২) মহারাস্ত্রাদগীনি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate lowest since 22nd March
Less than 500 Deaths reported in last 24 hours
14 States/UTs have Case Fatality Ratio less than 1%
26 OCT 2020 12:01PM by PIB Delhi
The focused efforts of Centre and State/UT governments on effective clinical management of the hospitalized cases have ensured that India’s Fatality Rate has touched 1.5%. With effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on holistic Standard of Care protocol across government and private hospitals, the number of new deaths has significantly dipped.
Less than 500 deaths (480) have been reported in last 24 hours in the country.
India has one of the lowest fatality rates in the world. The Case Fatality rate is lowest since 22nd March and is continuously declining.
As part of the COVID management and response policy, there has been a sharp focus of the Central Government on not only containing the COVID, but to reduce deaths and to save lives by providing quality clinical care to the critical and severe patients of COVID. Collaborative efforts of the Union and State/UT governments have resulted in strengthening of the health facilities across the country. 2218 Dedicated COVID Hospitals are providing quality medical care.
A unique initiative to build the capacities of the ICU doctors in clinical management of critical patients towards reducing the fatality, e-ICU has been started by AIIMS, New Delhi. Twice a week, on Tuesdays and Fridays, tele/video -consultation sessions are held by knowledge and domain experts for the doctors manning ICUs in the State hospitals. These sessions started from 8th July 2020.
Till date, 25 tele-sessions have been held, and 393 institutions across 34 States/UTs have participated in them.
To further build the ICU/clinical management capacities of doctors for treatment of critical patients, AIIMS New Delhi in collaboration with the Health Ministry has developed FAQs. These have been posted on the MoHFW website and can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/AIIMSeICUsFAQs01SEP.pdf
Also, many States have conducted the population surveys to map and identify the vulnerable population like the elderly, pregnant women and those with co-morbidities. This, with the help of technological solutions like Mobile Apps, has ensured keeping the high-risk population under continuous observation, thus aiding early identification, timely clinical treatment and reducing fatalities. At the ground level, frontline health workers like ASHAs and ANMs have done a commendable job of managing the migrant population and to enhance awareness at the community level.
As a result, there are 14 States and UTs with CFR lower than 1%.
59,105 new recoveries were added in last 24 hour whereas new recovered cases were 45,148. With this, the total number of recoveries have crossed 71 Lakh (71,37,228). Higher number of single day recoveries is also reflected in the continuous increase in the national recovery rate, which is at present 90.23%.
India continues to report a trend of steadily decreasing active cases. Presently the active cases comprise merely 8.26% of the total positive cases of the country standing at 6,53,717. This is the lowest since 13th August when eth active cases were 6,53,622.
78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Karnataka has contributed the maximum to the single day recoveries with more than 10,000 cases followed by Kerala with more than 7,000 cases.
45,148 new confirmed cases were registered in the last 24 hours in the country. This is the lowest since 22nd July when 37,000 new cases were added.
82% of new confirmed cases are from 10 States and UTs. Kerala and Maharashtra contribute maximum to the new confirmed cases with more than 6,000 cases each followed by Karnataka, Delhi and West Bengal with more than 4,000 cases.
480 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UTs.
More than 23% of new fatalities reported are from Maharashtra (112 deaths).