প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ২৪দা গুজরাত্তা মরুওইবা প্রোজেক্ত অহুম শঙ্গাগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাৎকী লৌমীশিংগীদমক 'কিসান সুর্য়োদয় য়োজনা' হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন. মেহতা ইন্সতিত্যুৎ ওফ কার্দিওলোজী অমসুং রিসর্চ সেন্তরদা এতেচ তৌবা পেদিয়াত্রিক হার্ত হোস্পিতাল শঙ্গাগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা গির্নারদা রোপৱে শঙ্গাগনি
22 OCT 2020 5:21PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ২৪দা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী থোংদা গুজরাত্তা মরুওইবা প্রোজেক্ত অহুম শঙ্গাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাৎকী লৌমীশিংগীদমক 'কিসান সুর্য়োদয় য়োজনা' হৌদোক্কনি। মহাক্না য়ু.এন. মেহতা ইন্সতিত্যুৎ ওফ কার্দিওলোজী অমসুং রিসর্চ সেন্তরদা এতেচ তৌবা পেদিয়াত্রিক হার্ত হোস্পিতাল শঙ্গাগনি অমসুং অহেমদবাদকী অহেমদবাদ সিভিল হোস্পিতালদা তেলি-কার্দিওলোজীগী মোবাইল এপ্লিকেসন অমা হৌদোক্কনি। মহাক্না থৌরম অসিদা গির্নারদা রোপৱে শঙ্গাগনি।
কিসান সুর্য়োদয় য়োজনা
অয়ুক নুংথিলগী মতমদা ঈথৈ লৌখোংগী মৈ পীনবগীদমক গুজরাৎ সরকারনা মুখ্য মন্ত্রী বিজয় রুপানিগী মখাদা হন্দক্তা 'কিসান সুর্য়োদনা য়োজনা' লাউথোকখি। স্কিম অসিগী মখাদা লৌমীশিংনা অয়ুক পুং ৫দগী নুমিদাং পুং ৯ ফাওবা মৈ ফংগনি। রাজ্য সরকার অসিনা ২০২৩ ফাওবদা ত্রান্সমিসন ইনফ্রাস্ত্রকচর লিংখৎনবগীদমক স্কিম অসিগী মখাদা লুপা করোর ৩৫০০কী বজেৎ কাইথোকখি। কে.ভি. সবস্তেসন ২২০গী মথক্তা অপুনবা সর্কিৎ কিলোমিতর (সি.কে.এম.) ৩৪৯০ শাংবা '৬৬-কিলোৱাৎ' ত্রান্সমিসন লাইন ২৩৪ প্রজেক্ত অসিগী মখাদা লিংখৎকনি।
দাহোদ, পতান, মাহিসাগর, পঞ্চমহল, ছোতা উদেপুর, খেদা, তাপি, ভলসাদ, আনন্দ অমসুং গির-সোম্নাথসু ২০২০-২১গী স্কিম অসিদা য়াওরি। লেমহৌরিবা জিল্লাশিংসু ২০২২-২৩ ফাওবদা তাংকক তাংকক নাইনা হাপচিল্লকখিগনি।
য়ু.এন. মেহতা ইন্সতিত্যুৎ ওফ কার্দিওলোজী অমসুং রিসর্চ সেন্তরদা এতেচ তৌবা পেদিয়াত্রিক হার্ত হোস্পিতাল
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন. মেহতা ইন্সতিত্যুৎ ওব কার্দিওলোজী অমসুং রিসর্চ সেন্তরদা এতেচ তৌবা পেদিয়াত্রিক হার্ত হোস্পিতাল শঙ্গাগনি অমসুং হমেদবাদকী অহমেদবাদ সিভিল হোস্পিতালদা তেলি-কার্দিওলোজীগী মোবাইল এপ্লিকেসন অমা হৌদোক্কনি। য়ু.এন. মেহতা ইন্সতিত্যুৎ অসি হৌজিক্তি মালেমগী থাক্তা লৈবা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং মেদিকেল ফেসিলিতী লৈবা মালেমগী অখন্নবা হোস্পিতালশিংগী মনুংদা ওইবগী মথক্তা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা কার্দিওলোজীগী হোস্পিতাল অমা ওইরগনি।
য়ু.এন. মেহতা ইন্সতিত্যুৎ ওব কার্দিওলোজী অসি লুপা করোর ৪৭০ চঙনা পাকথোক চাউথোকহন্নবগী থবক পায়খৎলি। পাকথোক চাউথোকহন্নবগী প্রোজেক্ত অসিনা হেক লোইবগা হান্না ফমুং ৪৫০ লৈরম্বদগী ১২৫১দা হেনগৎলগনি। ইন্সতিত্যুৎ অসি হৌজিক্তি লৈবাক অসিদা লৈবা খ্বাইদগী চাউবা সিঙ্গল সুপর স্পিসিএলিতী কার্দিএক তিচিং ইন্সতিত্যুৎ অমা ওইরগনি অমসুং মালেমগীনা খ্বাইদগী চাউবা সিঙ্গল সুপর স্পিসিএলিতী কার্দিএক হোস্পিতালশিংগী মনুংদা অমা ওইরগনি।
বিল্দিং অসি য়ুহা হাবদা শোক্নিংঙাই ওইদবা কন্সত্রক্সনগী মওং, ফায়র ফাইতিং হায়দ্রেন্ত অমসুং ফায়র মিস্ত সিস্তেমগুম্বা অশোই অঙাম ঙাকথোক্নবা কয়া অমা য়াওরি। রিসর্চ সেন্তর অসিনা ভারতকী অহানবা এদভান্স কার্দিএক আই.সি.য়ু. ওন ৱীল ৱিথ ও.তি. লৈবা মফম ওইরি, মসিদা ভেন্তিলেতর, আই.এ.বি.পি., হেমোদাইলাইসিস, ই.সি.এম.ও. অসিনচিংবা য়াওরি। ইন্সতিত্যুৎ অসিদা ওপরেসন সেন্তর ১৪ অমসুং কার্দিএক কেথেতরাইজেসন লেবশিংসু হৌদোক্লগনি।
গির্নার রোপৱে
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ২৪, ২০২০দা গির্নারদা রোপৱে অমা হৌদোকপগা লোইননা গুজরাৎ অসি অমুক্কা হন্না লামেগী তুরিজম মেপতা মশক তাক্লগনি। অহৌবদা, কেবিন ২৫-৩০ য়াওগনি, মসিদা কেবিন অমদা মীওই ৮গী মফম লৈগনি। রোপৱে অসিনা মিনিৎ ৭.৫দা কিলোমিতর ২.৩গী অশাংবা কোনশিনবা ঙমগনি। মসিগী মথক্তা, রোপৱে অসিনা গির্নার চীংশাংগী অকোইবদা লৈবা অশং অমানগী ফজরবা মীৎয়েংফম অমা মীয়ামদা পীগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate three key projects in Gujarat on 24th October
PM to launch ‘Kisan Suryoday Yojana’ for the farmers of Gujarat
PM to inaugurate Paediatric Heart Hospital attached with U.N Mehta Institute of Cardiology and Research Centre
PM to inaugurate Ropeway at Girnar
22 OCT 2020 5:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narenda Modi will inaugurate three key projects in Gujarat on 24th October, via video conferencing. Prime Minister will launch the ‘Kisan Suryodaya Yojana’ for the farmers of Gujarat. He will inaugurate the Paediatric Heart Hospital attached with U.N Mehta Institute of Cardiology and Research Centre and a Mobile Application for tele-cardiology at the Ahmedabad Civil Hospital in Ahmedabad. He will also inaugurate the Ropeway at Girnar on the occasion.
Kisan Suryodaya Yojana
To provide day-time power supply for irrigation, the Gujarat Government under Chief Minister Shri Vijay Rupani had recently announced the ‘Kisan Suryodaya Yojana’. Under this scheme, farmers will be able to avail power supply from 5 AM to 9 PM. The state government has allocated a budget of Rs.3500 crore for installing transmission infrastructure under this scheme by 2023. 234 ‘66-Kilowatt’ transmission lines, with a total length of 3490 circuit kilometers (CKM) will be established under the project, in addition to 220 KV substations.
Dahod, Patan, Mahisagar, Panchmahal, Chhota Udepur, Kheda, Tapi, Valsad, Anand and Gir-Somnath have been included under the Scheme for 2020-21. The remaining districts will be covered in a phase-wise manner by 2022-23.
Paediatric Heart Hospital attached with the U.N Mehta Institute of Cardiology and Research
Prime Minister will also inaugurate Paediatric Heart Hospital attached with the U.N Mehta Institute of Cardiology and Research Centre and a Mobile Application for tele-cardiology at the Ahmedabad Civil Hospital in Ahmedabad. U.N Mehta Institute will now become India’s biggest hospital for cardiology in addition to being one of the select few hospitals in the world with a world-class medical infrastructure and medical facilities.
The U.N Mehta Institute of Cardiology is undergoing expansion at the cost of Rs. 470 crores. The number of beds will increase from 450 to 1251 after the completion of the expansion project. The Institute will also become the biggest single super speciality cardiac teaching institute in the country and one of the biggest single super speciality cardiac hospitals in the world.
The building is equipped with safety precautions like earthquake proof construction, fire fighting hydrant system and fire mist system. The research centre will house India’s first Advanced Cardiac ICU on Wheels with O.T., which is equipped with ventilators, IABP, haemodialysis, ECMO etc. 14 operation centres and 7 cardiac catheterization labs will also be started at the institute.
Girnar Ropeway
Gujarat will once again be highlighted on the global tourism map as the Prime Minister will inaugurate the Ropeway at Girnar on 24th October, 2020. Initially, there will be 25-30 cabins, with a capacity of 8 people per cabin. A distance of 2.3 kms will now be covered in just 7.5 minutes through the ropeway. In addition to this, the ropeway will also provide a scenic view of the lush green beauty surrounding the Girnar mountain.