শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেলথুম মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না সি.পি.এস.ই.শিংগী কেপেক্সকী মতাংদা ৪শুবা য়েংশিন মীফম ফমখ্রে
19 OCT 2020 1:29PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেলথুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না ঙসি চৎলিবা শেনবা চহী অসিগী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর (কেপেক্স) য়েংশিন্নবগীদমক পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মন্ত্রালয় অমসুং কোইলা মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরীশিং অমসুং হায়রিবা মন্ত্রালয়শিং অসিগী সি.পি.এস.ই. ১৪গী সি.এম.দি.শিংগা লোইননা ভিদিও কন্ফরেন্স পাঙথোকখ্রে। মসিনা কোবিদ-১৯গী তাল্লক্তা শেন্মিৎলোন চাওখৎপদা খুমাং চাওশিলহন্নবা তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা শেলথুম মন্ত্রীনা কৌবা মীফমশিংগী পরিংগী ৪শুবনি।
শেনবা চহী ২০১৯-২০দা, সি.পি.এস.ই. ১৪ অসিনা কেপেক্সকী পান্দম লুপা করোর ১,১১,৬৭২ থমখিবগী মাইয়োক্তা লুপা করোর ১,১৬,৩২৩ হায়বসি চাদা ১০৪ য়ৌনা কাখি। শেনবা চহী ২০১৯-২০গী ঐচ.১দা ফংখিবসি লুপা করোর ৪৩,০৯৭নি (৩৯%) অমসুং শেনবা চহী ২০২০-২১গী ঐচ.১গীনা লুপা করোর ৩৭,৪২৩ (৩২%)নি। ২০২০-২১গী কেপেক্সকী পান্দম্না লুপা করোর ১,১৫,৯৩৪নি।
সি.পি.এস.ই.শিংগী পার্ফোর্মেন্স য়েংশিল্লবা মতুংদা শ্রীমতি সিতারমন্না হায়খি মদুদি সি.পি.এস.ই.শিংগী কেপেক্স অসিনা শেন্মিৎলোন চাওখৎনবগী চুপ্লি পায়রিবনি অমসুং মসি শেনবা চহী ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২গী ওইনা ৱাংখৎহনবা তঙাইফদে। শেলথুম মন্ত্রী অসিনা মরী লৈনবা সেক্রেতরীশিংদা শেনবা চহী ২০২০-২১গী ক্যু.৩ লোইশিল্লকপদা থাদখিবা শেলগী চাদা ৭৫গী চাংদা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর ওইহন্নবগীদমক সি.পি.এস.ই.শিংগী পার্ফোর্মেন্সশিং য়েংশিন্নবা অমসুং মসিগী মতীক চাবা থৌরাং শীন্নবা খঙহনখি। শ্রীমতি সিতারমন্না ফোংদোকখি মদুদি মরী লৈনবা মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী অমসুং সি.পি.এস.ই.গী সি.এম.দি.শিংগী থাক্তা কেপেক্সকী পান্দম ফংনবগীদমক হেন্না থোং মান্না হোৎনমিন্নবা চঙই।
ভারতকী শেন্মিৎলোন চাওখৎনবগীদমক সি.পি.এস.ই.শিংগী মশক থোকপা থৌদাংশিংবু য়েংশিল্লদুনা শেলথুম মন্ত্রীনা সি.পি.এস.ই.শিংবু মখোয়গী পান্দমশিং অসি ফংনবগীদমক অমসুং শেনবা চহী ২০২০-২১গী থাদখিবা শেনফমশিং মতীক চানা অমসুং অপীবা মতমগী মনুংদা শীজিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎখি। শ্রীমতি সিতারমন্না হায়খি মদুদি সি.পি.এস.ই.শিংনা হেন্না ফনা থবক পায়খৎপনা কোবিদ-১৯না পীরিবা শাফুসিদগী কনবা ঙম্নবগীদমক শেন্মিৎলোন্দা চাউনা মতেং পাংবা ঙমগনি।
সি.পি.এস.ই.গী কেপেক্স য়েংশিনবা অসি ইকোনোমিক এফিয়র্স অমসুং পব্লিক ইন্তর্প্রাইজ বিভাগনা পুন্না পাঙথোকমিন্নরি।

Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman holds 4th review meeting on CAPEX of CPSEs
19 OCT 2020 1:29PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman today held Video Conference with Secretaries of the Ministries of Petroleum & Natural Gas and M/o Coal, along with the CMDs of 14 CPSEs belonging to these Ministries, to review the capital expenditure (CAPEX) in this financial year. This was 4th in the ongoing series of meetings that the Finance Minister is having with various stakeholders to accelerate the economic growth in the background of COVID–19 pandemic.
In FY 2019-20, against the CAPEX target of Rs. 1,11,672 crore for these 14 CPSEs, the achievement was Rs. 1,16,323 crore i.e. 104%. FY 2019-20, H1 achievement was Rs. 43,097 crore (39%) and achievement of FY 2020-21, H1 is Rs. 37,423 crore (32%). CAPEX target for 2020-21 is Rs. 1,15,934 crore.
While reviewing the performance of CPSEs, Smt. Sitharaman said that CAPEX by CPSEs is a critical driver of economic growth and need to be scaled up for the FYs 2020-21 & 2021-22. The Finance Minister asked the concerned Secretaries to closely monitor the performance of CPSEs in order to ensure the capital expenditure to the tune of 75% of the capital outlay by the end of Q3 of FY 2020-21 and make appropriate plan for it. Smt. Sitharaman expounded that more co-ordinated efforts are required at the levels of Secretary of concerned Ministries and CMDs of CPSEs to achieve CAPEX targets.
While mentioning the significant role of CPSEs in giving a push to the growth of the Indian economy, the Finance Minister encouraged the CPSEs to perform better to achieve their targets and to ensure that the capital outlay for FY 2020-21 is spent properly and within time. Smt. Sitharaman said that better performance of CPSEs can help the economy in a big way to recover from the impact of COVID-19.
The CPSEs CAPEX review is carried out jointly by Department of Economic Affairs and Department of Public Enterprises.