স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতে অতিক্ৰমিলে উল্লেখনীয় মাইলৰ খুঁটি
১.৫ মাহৰ পিচত প্ৰথমবাৰৰ বাবে সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৮ লাখৰ তললৈ নামিল
মুঠ আক্ৰান্তৰ মাত্ৰ ১০.৭০%হে সক্ৰিয় ৰোগী
17 OCT 2020 10:23AM by PIB Guwahati
ভিড বিৰোধী যুঁজত ভাৰতে আৰু এটা মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হয়। প্ৰায় ডেৰটা মাহৰ পিচত এই প্ৰথম বাৰৰ বাবে দেশত সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৮ লাখৰ তললৈ নমা পৰিলক্ষিত হৈছে।
দেশত আজিৰ তাৰিখত সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ মুঠ সংখ্যা হৈছেগৈ ৭,৯৫,০৮৭গৰাকী। মুঠ আক্ৰান্তৰ শতকৰা হাৰ হল মাত্ৰ ১০.৭০শতাংশ। যোৱা ১ ছেপ্টেম্বৰতো সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৮ লাখ(৭,৮৫,৯৯৬)ৰ তললৈ অৱনমিত হৈছিল।
প্ৰতি দিনে কভিড ৰোগী আৰোগ্য হোৱাৰ বৰ্দ্ধিত হাৰে ভাৰতত সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত অৱনমিত কৰাত সহায় কৰিছে।
প্ৰতিদিনেই অধিক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ তথ্য উপলব্ধ হৈছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ৭০,৮১৬গৰাকী ব্যক্তিয়ে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ লগতে চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি লাভ কৰাৰ বিপৰীতে নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে ৬২,২১২ গৰাকী লোক। ইয়াকে ধৰি দেশত মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যাই ৬৫লাখ(৬৫,২৪,৫৯৫)ৰ ঘৰ স্পৰ্শ কৰিছে। বিগত দিনদিয়েকৰ ধাৰা অব্যাহত ৰাখি শেহতীয়া ভাবে আৰোগ্য লাভৰ শতাংশ হাৰ ৮৭.৭৮%ত উপস্থিত হৈছে। ইফালে আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তি আৰু আক্ৰান্তৰ মাজৰ ব্যৱধান দিনৌ বাঢ়ি গৈ ৫৭,২৯,৫০৮গৰাকী হৈছেগৈ।
ধাৰাবাহিক প্ৰয়াস, বহুমুখী ৰণকৌশল, প্ৰভাৱশালী কাৰ্যক্ৰমৰ লগতে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ নিয়মীয়া তদাৰকীৰ পৰিণতিতে এনে ফলাফল সম্ভৱ কৰিব পৰা গৈছে। দেশজুৰি চলা পৰীক্ষণৰ দ্বাৰা আক্ৰান্তৰ আগতীয়া চিনাক্তকৰণ, তাত্ক্ষণিক নিৰীক্ষণ আৰু আক্ৰান্তক অনুসৰণ তথা মানবিশিষ্ট চিকিত্সা সেৱাৰ সমন্বয়তে এনে আশাপ্ৰদ পৰিণতি লাভ কৰিব পৰা গৈছে।
নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৭৮%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰই সৰ্বাধিক ১৩,০০০ৰৰো অধিক আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰাৰ বিপৰীতে ৮০০০ৰৰো অধিক আৰোগ্যৰে দ্বিতীয় স্থানত আছে কৰ্ণাটক।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত নতুনকৈ আক্ৰান্ত ব্যক্তিৰ সংখ্যা হৈছে ৬২,২১২গৰাকী।
এইক্ষেত্ৰতো মহাৰাষ্ট্ৰই সৰ্বাধিক ১১,০০০ৰৰো অধিক আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰাৰ বিপৰীতে ৭০০০ৰৰো অধিক আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় স্থানত আছে কৰ্ণাটক আৰু কেৰালা।
ইফালে, শেহতীয় ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৮৩৭গৰাকী লোকে মৃত্যু সাৱটি লৈছে। এইক্ষেত্ৰতো প্ৰায় ৮২%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
মহাৰাষ্ট্ৰত এদিনত সৰ্বাধিক ৩০৬গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ তথ্য উপলব্ধ হৈছে।
পৃথিৱী জুৰি ত্ৰাসৰ সৃষ্টি কৰা মহামাৰীবিধৰ বিৰুদ্ধে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ চৰকাৰসমূহে অব্যাহত ৰখা যুঁজলৈ পূৰ্ণ সহযোগিতা আগবঢ়াই আহিছে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে। সমন্বিত প্ৰয়াসৰ পিচতো শেহতীয়া ভাবে কেৰালা, কৰ্ণাটক, ৰাজস্থান, চত্তিশগড় আৰু পশ্চিম বংগ আদিত মহামাৰীবিধে পুনৰ আগ্ৰাসী ৰূপ ধাৰণ কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ৰাজ্যকেইখনলৈ কেন্দ্ৰীয় দল প্ৰেৰণ কৰা হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় দলসমূহে কভিড বিৰোধী যুঁজত ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক সহযোগিতা আগবঢ়োৱাৰ উপৰি বিভিন্ন বিষয়ত ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক পৰামৰ্শ দান কৰিব।

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a Significant Milestone
​​​​​​​Active caseload below 8 lakh for the first time after 1.5 months
Active caseload only 10.70% of Total Positive Cases
17 OCT 2020 10:23AM by PIB Delhi
India has leaped across a significant milestone in its fight against COVID. The active caseload of the country has fallen below 8 lakh for the first time after one and a half months.
The total positive cases of the country today are 7,95,087. They comprise merely 10.70% of the total cases. The active caseload was below the 8L mark (7,85,996) last on 1st September.
With a high number of COVID patients recovering every day, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
India is also reporting a high number of recoveries. The total recovered cases have crossed 65 lakhs (65,24,595). The difference between active cases and recovered cases is consistently increasing and stands at 57,29,508 today.
70,816 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases are 62,212. The national Recovery Rate has further grown to 87.78%
Enhanced countrywide medical infrastructure, implementation of the Centre’s Standard Treatment Protocol by the States/UTs, and total dedication & commitment of doctors, paramedics and frontline workers have led to a persistent increase in the number of total recoveries with commensurate dip in the fatality rate. India is the only country with the highest recoveries and continues to have one of the lowest fatality rates globally. Today it stands at 1.52%. These have in tandem resulted in consistent slide in the active cases.
78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra contributes more than 13,000 to the single day recoveries followed by Karnataka with more than 8,000 recoveries.
62,212 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
79% of these are from 10 States and UTs. Maharashtra is still reporting a very high number of new cases with more than 11,000 cases followed by Karnataka and Kerala with more than 7,000 cases each.
837 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 82% are concentrated in ten States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum single day deaths (306 deaths).
The Centre continues to support the State and UT Governments in the collective fight against the global pandemic. Ministry of Health and Family Welfare has deputed high level Central teams to Kerala, Karnataka, Rajasthan, Chhattisgarh and West Bengal. These States have been reporting a surge in the number of new COVID cases in the recent days.
The teams will support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing, infection prevention and control measures, and efficient clinical management of the positive cases. The Central teams shall also guide in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up.