হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা মশক থোকপা অমা য়ৌখ্রে
এক্তিব কেসলোদ অসি থা ১.৫গী মতুংগা অহানবা ওইনা লাখ ৮গী মখাদা লৈখ্রে
এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা পোজিতিব কেস্তগী শুপ্নতগী ১০.৭০% ওইরি
17 OCT 2020 10:23AM by PIB Imphal
ইন্দিয়া অসি কোবিদ লান্থেংনবদা মশক থোকপা অমা ওইরি। লৈবাক অসিগী থা অমা অমসুং মখায়গী মতুংদা অহানবা ওইনা কেসলোদ অসি লাখ ৮গী মখাদা লৈরি।
লৈবাক অসিদা ঙসি লৈরিবা পোজিতিব কেস অসি ৭,৯৫,০৮৭নি। মসিনা অপুনবা কেস্তগী শুপ্নতগী ১০.৭০%ওইরি। এক্তিব কেসলোদ অসি সেপ্তেম্বরগী ১ ফাওবদা লাখ ৮ (৭,৮৫,৯৯৬)গী মখাদা লৈরি।
নুমিৎ খুদিংগী কোবিদগী অনাবা ফগৎলকপা অসিনা ইন্দিয়ানা এক্তিব কেস অসি লেঙদনা হাইথরকলি।
অনাবা ফগৎলকপা অসি ইন্দিয়ানা ৱাংনা লৈবগী রিপোর্ত লৈরি। অপুনবা অনাবা ফখিবা অসি লাখ ৬৫ (৬৫,২৪,৫৯৫) য়ৌখ্রে। এক্তিব কেস অমসুং ফখিবা অনিগী খেন্নবা অসি চাং নাইনা হেনগৎলক্লি অমসুং ঙসি ফাওবদা ৫৭,২৯,৫০৮ লৈরি।
পুং ২৪গী মনুংদা অনাবা ৭০,৮১৬ ফখ্রে অমসুং ময়ুমদী হনখ্রে অদুগা অনৌবা কেস অসিনা ৬২,২১২নি। লৈবাক অসিগী ওইনা ফখিবগী চাং অসি ৮৭.৭৮%ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা হিদাক লাংথক্কী মচাক, সেন্তরগী স্তেন্দার্দ ত্রীৎমেন্ত প্রোতোকোল অসি স্তেত/য়ু.তি.শিংনা শিজিন্নবা, দোক্তরশিংনা থৱায় হকচাং য়াওনা হোৎনবা, পেরাদেমিক অমসুং ফ্রন্তলাইন্দা লৈরিবশিং অসিনা কন্না হোৎনবদগী অনাবা ফবা হেনগৎলি অমসুং শিবগী চাং অসি অসুম হাইথরক্লি। ইন্দিয়া অসি মালেমদা খ্বাইদগী অনাবা ফবা হেনবা অমসুং শিবা খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাক্নি। ঙসিদি ১.৫২% দা লৈরি।
অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা অসি ৭৮%দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা পুন্না লৈরি।
মাহারাস্ত্রানা নোংমদা ১৩০০০ হেন্না অনাবা ফদুনা চৎলি অমসুং কর্নাতকানা ৮০০০ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
পুং ২৪গী অসিগী মনুংদা অনৌবা কেস ৬২,২১২গী রেকোর্দ লৈরি।
মসিদা ৭৯% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি। মাহারাস্ত্রানা হৌজিকসু অনৌবা কেস খ্বাইদগী য়াম্না ১১০০০ওইরি কর্নাতকা অমসুং কেরালানা ৭০০০ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
পুং ২৪ অসিদা অশিবগী কেস অসি ৮৩৭গী রিপোর্ত লৈরি। মসিদা চাওরাক্না ৮২% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি।
মহারাস্ত্রানা নোংমদা শিবগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা লৈরি (৩০৬ শিখিবা)
সেন্তর সরকারনা স্তেত/য়ু.তি.সরকারদা লেপ্পা লৈতনা মালেমগী লাইচৎ অসিবু লান্থেংনবদা মতেং পীরি। হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী মিনিস্ত্রীনা কেরালা, কর্নাতকা, রাজস্থান, ছত্তিসগর অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গাল অসিদা অৱাংবা থাক্কী সেন্ত্রেল তিম অমা হাপ্লি।
তিম অসিনা স্তেতনা হোৎনরিবা কন্তেনমেম্ত, সর্বিল্লেন্স, তেস্তিং, ইনফেকসন প্রিভেন্সন অমসুং কন্ত্রোল মিজরস অমসু্ং পোজিতিব কেসকী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত অসিদা মতেং পাংগনি। সেন্ত্রেল তিম অসিনা মতম চানা লাইওং খংদোকপা অমসুং ফোলোঅপকা মরী লৈনবাদা মায়োক্নরিবা অৱাবা অসিদা লমজিংগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a Significant Milestone
​​​​​​​Active caseload below 8 lakh for the first time after 1.5 months
Active caseload only 10.70% of Total Positive Cases
17 OCT 2020 10:23AM by PIB Delhi
India has leaped across a significant milestone in its fight against COVID. The active caseload of the country has fallen below 8 lakh for the first time after one and a half months.
The total positive cases of the country today are 7,95,087. They comprise merely 10.70% of the total cases. The active caseload was below the 8L mark (7,85,996) last on 1st September.
With a high number of COVID patients recovering every day, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
India is also reporting a high number of recoveries. The total recovered cases have crossed 65 lakhs (65,24,595). The difference between active cases and recovered cases is consistently increasing and stands at 57,29,508 today.
70,816 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases are 62,212. The national Recovery Rate has further grown to 87.78%
Enhanced countrywide medical infrastructure, implementation of the Centre’s Standard Treatment Protocol by the States/UTs, and total dedication & commitment of doctors, paramedics and frontline workers have led to a persistent increase in the number of total recoveries with commensurate dip in the fatality rate. India is the only country with the highest recoveries and continues to have one of the lowest fatality rates globally. Today it stands at 1.52%. These have in tandem resulted in consistent slide in the active cases.
78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra contributes more than 13,000 to the single day recoveries followed by Karnataka with more than 8,000 recoveries.
62,212 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
79% of these are from 10 States and UTs. Maharashtra is still reporting a very high number of new cases with more than 11,000 cases followed by Karnataka and Kerala with more than 7,000 cases each.
837 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 82% are concentrated in ten States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum single day deaths (306 deaths).
The Centre continues to support the State and UT Governments in the collective fight against the global pandemic. Ministry of Health and Family Welfare has deputed high level Central teams to Kerala, Karnataka, Rajasthan, Chhattisgarh and West Bengal. These States have been reporting a surge in the number of new COVID cases in the recent days.
The teams will support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing, infection prevention and control measures, and efficient clinical management of the positive cases. The Central teams shall also guide in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up.