হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মমাংদা পাঙথোকখিদ্রিবা অনৌবা থৌওং পাঙথোকখ্রে, দব্লিং তাইম অসি চাউরাক্না নুমিৎ ৭৩ ওইরে
এক্তিব কেসকী % অসি মখা তানা হন্থরক্লি; হৌজিক মসিনা অপুনবা কেসকী ১১%মুক্কী চাংদা লৈরে
15 OCT 2020 12:56PM by PIB Imphal
ভারতনা নাবা ফবগী চাং য়াম্না ৱাংখৎলকপা অমসুং এক্তিব কেসকী চাদা ওইবা চাং লেপ্তনা হন্থরকপগী ফিভম ওইরক্লি। মসিনা মরম ওইদুনা লায়না শন্দোকপা অসিগী দব্লিং রেৎ অসি য়াম্না ফগৎলক্লি। হৌজিক্তি মসি চাউরাক্না নুমিৎ ৭৩ (নুমিৎ ৭২.৮) ওইরে। মসিনা তাকপদি নোঙমদা লাকপা অনৌবা কেসকী মশিং হন্থরে অমসুং অপুনবা কেসকী শরুক অনি ওইরকপদা চঙগদবা মতম অসি য়াম্না য়ামখৎলে হায়বনি।
ওগস্ত ময়ায়দা দব্লিং রেৎ অসি নুমিৎ ২৫.৫ ওইরম্বা অদুদগী হৌজিক্না চাউরাক্না নুমিৎ ৭৩দা লৈদুনা য়াম্না ফগৎলে। মসিগী মহৈ অসি কেন্দ্র সরকারনা পীবা পাক-শনবা পাউতাকশিংবু রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা নীংথিজনা ইনবা, লৈবাক শিনবা থুংবদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎপা, খুদক্তা সর্বেলিএন্স অমসুং ত্রেক্কিং তৌবা, অনাবশিংবু অথুবা মতমদা হোস্পিতালদা পুখৎপা অমসুং কেন্দ্র সরকারনা পীবা স্তেন্দর্দ ত্রীৎমেন্ত প্রোতোকোল ইনবগী থৌওংশিং পাঙথোকপদগীনি। মসিগী মহৈ অসি দাক্তরশিং, পেরামেদিক্স, ফ্রন্তলাইনগী থৌমীশিং অমসুং অতোপ্পা কোবিদ-১৯গী লান্মীশিংনা মশাগী ওইজবী থাদোক্তুনা থৱাই য়াওনা হোৎনবগী থৌওংশিংনসু তেংবাংবনি।
কোবিদকা চুনবা লিচৎ-শাজৎশিং ইনবগী মতাংদা লৈবাক শিনবা থুংনা খঙবা হেনগৎলক্লিবা অসিনসু লায়চৎ অসিবু শন্দোকপদা থিংবা ঙমহনবগা লোয়ননা মতম চানা লায়েংহনবদসু তেংবাংলি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা মীওই ৮১,৫১৪ নাবা ফখি। মসিগা লোয়ননা নাবা ফবগী অপুনবা মশিং অসি চাউরাক্না লাখ ৬৪ (৬৩,৮৩,৪৪১) য়ৌখ্রে। নোঙমদা নাবা ফবগী মশিং হেনগৎপা অসিসু ৮৭%গী চাংদগী হেন্দুনা ঙসিনা ৮৭.৩৬% য়ৌরবা লৈবাক্কী ওইবা নাবা ফবগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসিদা উবা ফঙই।
অনৌবা নাবা ফবশিং অসিগী ৭৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। মহারাস্ত্রাদা নোঙমদা নাবা ফবা মীওই ১৯০০০ লাক্লি অমসুং করনাতকানা ৮০০০ ওইদুনা তুং ইল্লি।
হৌজিক্কী ওইনা অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১১.১২% অসিনা এক্তিব কেসকী মশিং (৮,১২,৩৯০) ওইরি। মসিগী মশিং অসি চয়োল অমদগী লাখ ৯গী মখাদা লৈরক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা অনৌবা কনফর্ম ওইবা কেস ৬৭,৭০৮ লাকখি।
অনৌবা কেসশিং অসিদগী ৭৭%তি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। মহারাস্ত্রানা কেস ১০০০০ হেন্দুনা খ্বাইদগী মকোক্তা লৈরি অমসুং করনাতকানা ৯০০০ হেন্না লৈদুনা তুং ইন্নরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৮০ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। নুমিৎ ১২নিদগী মশিগী মশিং অসি ১০০০গী মখাদা লৈরক্লি।
মসিগী মনুংদগী চাউরাক্না ৮০%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
মসিগী মনুংদগী ২৩% হেনবদি (১৫৮) মহারাস্ত্রাদগীনি।

Ministry of Health and Family Welfare
India sets unprecedented record, Doubling Time nearly 73 Days
Further slide in %Active Cases; now about 11% of Total Cases
15 OCT 2020 12:56PM by PIB Delhi
India is reporting a progressively high increase in the recoveries and a persistent decline in the percentage active cases. As a result, the doubling time of the infection has sharply improved. It is now almost 73 days (72.8 days). This indicates a substantial fall in the daily New Cases and the consequent increase in time taken to double the Total Cases.
India has come a long way from registering a doubling rate of 25.5 days in mid August to now registering a doubling rate of nearly 73 days. This is the result of collaborative action by States/UTs under the Centre's strategy of comprehensive and high countrywide testing, prompt and effective surveillance and tracking, quick hospitalization and effective adherence of the Standard Treatment Protocol issued by the Union Government. This is also the combined outcome of the selfless service and dedication of doctors, paramedics, frontline workers and all other COVID-19 warriors.
The countrywide growing awareness regarding adoption of COVID appropriate behaviour has aided in curbing spread of the infection and seeking timely treatment.
81,514 new recoveries were added in the last 24 hour. With this, the total number of recoveries are nearly 64 Lakh (63,83,441). Higher number of single day recoveries is also reflected in the continuous increase in the national recovery rate, which has crossed 87% and now is 87.36%.
10 States/UTs account for 79% of the new recovered cases. Maharashtra has contributed more than 19,000 to the single day recoveries followed by Karnataka with more than 8,000 recoveries.
Presently the active cases comprise 11.12% of the total positive cases of the country standing at 8,12,390. They have been below the 9 lakh mark for a week now.
67,708 new confirmed cases were registered in the last 24 hours in the country.
77% of new confirmed cases are from 10 States and UTs. Maharashtra has the highest number with more than 10,000 cases followed by Karnataka with more than 9,000 cases.
680 case fatalities have been reported in the past 24 hours. These have been sustained below the 1000 mark since 12 days.
Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UTs.
More than 23% of new fatalities reported are from Maharashtra (158 deaths).