Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a New Landmark in Testing
Total Tests cross a Record of 9 cr
20 States/UTs report Positivity Rate less than National Average
14 OCT 2020 11:50AM by PIB Delhi
India has demonstrated an exponential increase in the number of COVID-19 cumulative tests since Jan 2020. It has crossed the landmark of 9 crore total tests today.
With 11,45,015 tests conducted in the last 24 hours, the cumulative tests now stand at 9,00,90,122.
The country’s testing capacities have multiplied manifold with more than 1900 labs across the country and with collaborative efforts of the Centre and State/UT governments. More than 15 lakh samples can be tested every day.
Progressive expansion in testing infrastructure has played a crucial role in the steep rise of testing numbers. With 1935 testing labs in the country including 1112 Government laboratories and 823 Private laboratories, the daily testing capacity has got a substantial boost.
Very high countrywide testing on a sustained basis has also resulted in bringing down the national positivity rate. This indicates that the rate of spread of infection is being effectively contained.
20 States/UTs have positivity rate less than the national average. The cumulative Positivity Rate is 8.04% and is on a continuous decline.
Higher testing across wide regions leads to early identification of positive cases, prompt tracking through efficient surveillance and tracing, and timely & effective treatment in homes/facilities and in hospitals for the severe cases. These measures in tandem eventually lead to lower mortality rate.
India is registering new recoveries more than the new cases consistently in the recent days. As a result, the active cases are steadily declining and stand at 8,26,876 as of today and comprise only 11.42% of the total positive cases of the country.
74,632 COVID cases have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 63,509. Higher number of recoveries has aided the national Recovery Rate to further improve to 87.05%.
The total recovered cases stand at 63,01,927. The gap between Recovered cases and Active cases is 54,75,051. With increasing number of recoveries, this gap is continuously widening.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs viz. Maharashtra, Karnataka, Kerala, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Uttar Pradesh, West Bengal, Chhattisgarh, Odisha, and Delhi,
Maharashtra continues to contribute the maximum with more than 15,000 single day recoveries.
63,509 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
77% of the new cases are from 10 States and UTs. Kerala has outnumbered Maharashtra with the highest number of new reported cases.
Top three contributing states viz. Kerala, Maharashtra and Karnataka reported more than 8,000 cases followed by Tamil Nadu and Andhra Pradesh, both contributing more than 4,000 cases each.
730 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UT.
More than 25% of new fatalities reported are from Maharashtra (187 deaths).
Almost all States/UTs of the country are affected by COVID-19. Given the seasonal pattern of epidemic prone diseases observed every year in our country like Dengue, Malaria, Seasonal Influenza, Leptospirosis, Chikungunya, Enteric fever, etc., can not only present as a diagnostic dilemma but may co-exist in COVID cases. This poses a challenge in clinical and laboratory diagnosis of COVID, and has a bearing on the clinical management and patient outcomes. Ministry of Health and Family Welfare has issued Guidelines for management of co-infection of COVID-19 with other seasonal epidemic prone diseases.
This can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesformanagementofcoinfectionofCOVID19withotherseasonalepidemicpronediseases.pdf

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা তেস্ত তৌবদা নৌনা তাঙ্কক অমা লানখ্রে
তেস্ত তৌখিবগী অপুনবা করোর ৯ লান্দুনা রেকোর্দ অমা থমখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ২০না পোজিতিবিতী রেৎশিং লৈবাক অসিগী লৈরিবা চাংচৎতগী তানা রিপোর্ত তৌরকখ্রে
14 OCT 2020 11:50AM by PIB Imphal
ভারতনা জনুৱারীদগী হৌনা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌখিবশিংগী অপুনবা মশিংদা চাউনা হেনগৎলে হায়বা উৎখ্রে। ঙসি তেস্ত তৌখিবগী অপুনবা অসি করোর ৯ হেনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১১,৪৫,০১৫ তৌখিবগা লোয়ননা, হৌজিক্কী ওইনা পুন্না তেস্ত তৌখিবা অসি ৯,০০,৯০,১২২ ওইরি।
লৈবাক অসিদা লেব ১৯০০ হেন্না লৈবা অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা পুন্না হোৎনরিবশিং অসিগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌবা ঙম্বগী চাং অসি শরুক কয়া হেনগৎখ্রে। নুমিৎ খুদিংগী সেম্পল লাখ ১৫ হেন্না তৌবা য়াখ্রে।
তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর লেপ্তনা হেনগৎলকপা অসিনা তেস্ত তৌবগী মশিং খঙহেন হেনগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখ্রে। লৈবাক অসিদা সরকারগী লেবোরেতরী ১১১২ অমসুং লনাই লেবোএতরী ৮২৩ য়ারবা তেস্তিং লেব ১৯৩৫কা লোয়ননা নোংমদা তৌবা ঙম্বা তেস্তকী চাং অসি চাউনা হেনগৎহনখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা মশিং য়াম্না তেস্ত তৌরকপা অসি লৈবাক অসিগী পোজিতিবিতী রেৎ হন্থহনবা ঙমখ্রে। মসিনা তাক্লি মদুদি লাইনা অসি শন্দোকপগী চাং অসি মপুং ফানা লাকশিল্লি হায়বা।
রাজ্য/য়ু.তি. ২০না পোজিতিবিতী রেৎশিং লৈবাক অসিগী লৈরিবা চাংচৎতগী তানা রিপোর্ত তৌরকখ্রেঅপুনবগী পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৮.০৪%নি অমসুং লেপ্তনা হন্থরক্লি।
রিজন শিনবা থুংনা তেস্ত য়াম্না তৌবনা পোজিতিব কেসশিং ঙন্না খঙদোকপা, মপুং ফানা সর্বিলেন্স চত্থবা অমসুং ত্রেসিং তৌবগী খুত্থাংদা খুদক্তা ত্রেক তৌবা, অমসুং য়ুমশিং/ফেসিলিতীশিং অমদি অরুবা কেসশিং হোস্পিতালশিংদা মতম চানা অমসুং মপুং ফানা লায়েংবা ঙমহল্লি। খোঙথাংশিং অসিনা মরম ওইরগা শীবগী চাং হন্থহল্লি।
হন্দক নুমিৎ খরা অসিদা ভারতনা অনৌবা কেসশিং অসিদগী নৌনা নাবা ফগৎলকপশিংনা হেনবগী রেজিস্তর তৌরক্লি। মসিনা মরম ওইরগা এক্তিব কেসশিং তপ্না –তপ্না হন্থরক্লি অমসুং ঙসিগী ওইনা ৮,২৬,৮৭৬ ওইরি অমসুং মসিদা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১১.৪২% খক্তা ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ কেস ৭৪,৬৩২ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা অনৌবা কনফর্ম কেসশিং ৬৩,৫০৯ ওইরি। নাবা ফগৎলকপগী মশিং ৱাংবা অসিনা লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাংদা মখাদা তানা হেনগৎহন্দুনা ৮৭.০৫% য়ৌখ্রে।
পুন্না নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং ৬৩,০১,৯২৭ ওইরি। নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি ৫৪,৭৫,০৫১নি। নাবা ফগৎলকপগী মশিং হেনগৎলকপগা লোয়ননা খেৎনবা অসি মখা তানা হেনগৎলক্লি।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অসিগী ৭৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইরি মখোয় অদুদি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, কেরেলা, অন্ধ্র প্রদেশ, তামিল নাদু, উত্তর প্রদেশ, ৱেস্ত বেঙ্গল, ছত্তিসগর, ওরিশা অমসুং দিল্লীনি।
মহারাস্ত্রনা নোংমদা ১৫,০০০ হেন্না নাবা ফগৎলক্তুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওউইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ৬৩,৫০৯ রেকোর্দ তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৭%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি। নৌনা রিপোর্ত তৌরকপা কেসকীমশিং খ্বাইদগী য়ামদুনা কেরেলানা মহারাস্ত্রদগী মশিং হেনখ্রে।
মকোক্তা লৈরিবা রাজ্য অহুম মদুদি কেরেলা, মহারাস্ত্র অমসুং কর্নাতকাদা কেস ৮,০০০ হেন্না রিপোর্ত তৌরকখি মতুংদা তামিল নাদু অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ অনিদগী কেস ৪,০০০/৪,০০০ হেন্না থেংনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৭৩০ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মসিগী মনুংদা ৮০%গী ময়াদি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নৌনা শীখিবগী ২৫% হেনবদি মহারাস্ত্রদগী রিপোর্ত তৌরকখি (শীখিবা ১৮৭)।
অয়াম্বা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক কোবিদ-১৯না শোকহনখি। লায়চৎ ওইনা শন্দোকহনবা য়াবা ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা চহি খুদিংগী থেংনবা দেঙ্গী, মেলরিয়া, সিজনেল ইনফ্লুয়েঞ্জা, লেপতোসপিরোসিস, চিকনগুনিয়া, এন্তেরিক ফিবর অসিগুম্বা লাইনাশিং অসিগী সিজনেল পেতর্ন অসিগী মতুং ইন্না খঙদোকপদা অৱাবা ওইবতা নত্তনা কোবিদ কেসশিংগা পুন্না নামিন্নরম্বা য়াই। মসিনা মরম ওইরগা কোবিদকী ক্লিনিকেল অমসুং লেবোরেতরী দাইগসিস্তা খুদোংচাদবা অমা থোকহল্লি, অমসুং ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত অমসুং অনাবা মীওইশিংগী ফলশিংদা খুদোংচাদবা থোকহল্লি। হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না অতোপ্পা সিজনেল ওইবা লায়চৎ ওইনা শন্দোক্কনবা য়াবা লাইনাশিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ পুন্নবা নারকপদা য়েংশিন্নবা গাইদলাইনশিং থোকখ্রে।
মসিদা ফংবীগনি:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesformanagementofcoinfectionofCOVID19withotherseasonalepidemicpronediseases.pdf