হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা তপ্না তপ্না এক্তিব কেস হন্থরকপগী ফীভম লৈরি
এক্তিব কেসলোদ অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১২.১০ খক্তমক ওইরি
থংন-থংননা নুমিৎ মরিনি চুপ্না এক্তিব কেসলোদ লাখ ৯গী মখাদা লৈরে
12 OCT 2020 11:10AM by PIB Imphal
ভারত্তা তপ্না তপ্না এক্তিব কেস মশীং হন্থরকপগী ফীভম লৈরি‍। নুমিৎ মরিনি শুবা ওইনা থা অমগী মতুংদা এক্তিব এক্তিব কেস মশীং লাখ ৯গী মখাদা লৈরে, মশীং লেপ্তনা হন্থরক্লি‍।
হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১২.১০ খক্তমক এক্তিব কেস ওইদুনা মশীং ৮,৬১,৮৫৩দা লৈরি‍।
WhatsApp Image 2020-10-12 at 10.30.12 AM.jpegভারত্তা ফগৎলকপগী চাংসু ৱাংনা চৎলি‍। অপুনবা ফগৎখ্রবা মশীং লাখ ৬১.৫গী ময়াদা (৬১,৪৯,৫৩৫) ওইরে‍। এক্তিব কেস অমসুং ফখ্রবা কেস অনিগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা চাং নাইনা হেনগৎলক্লি অমদি ঙসি ৫২,৮৭,৬৮২ ওইরে‍।
অনাবা মীওই ৭১,৫৫৯ হৌখিবা পুং ২৪দা ফগৎলক্তুনা দিসচার্জ তৌখ্রে অদুগা অনৌবা কনফার্ম কেস মশীংনা ৬৬,৭৩২নি‍। লৈবাক্কী ফগৎলকপগী চাং চাদা ৮৬.৩৬ ওইরি‍।
নৌনা ফখিবা কেসশিংগী চাদা ৭৭তি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
নোংমগী ওইনা ফগৎলকপা মশীং মহারাস্ত্র অমসুং কর্নাতকাদগী ১০,০০০ হেন্না য়াওরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফার্ম কেস মশীং ৬৬,৭৩২ ওইখি‍।
হায়রিবশিং অসিগী চাদা ৮১দি স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি‍। মহারাস্ত্রদা হৌজিকসু অনৌবা কেস মশীং য়াম্না রিপোর্ত তৌরক্তুনা নোংমদা কেস ১০,০০০ হেন্না থেংনরি‍ অমদি কর্নাকতা অমসুং কেরলানা নোংমদা কেস ৯,০০০গী মথক্তা থেংনদুনা মতুং ইল্লি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা মশীং ৮১৬ থেংনখি‍। মসিগী মনুংদা চাদা ৮৫গী ময়াদি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগী চাদা ৩৭ হেনবদি মহারাস্ত্রদা (শিখিবা মশীং ৩০৯) ওইখি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of steadily declining Active Cases
Active caseload only 12.10% of Total Positive Cases
Active caseload below 9 lakh for the fourth consecutive day
12 OCT 2020 11:10AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily decreasing active cases. For the fourth day after the active cases dropped below the 9L mark after a month, the decline continues unabated.
Presently the active cases comprise merely 12.10% of the total positive cases of the country standing at 8,61,853.
India is also reporting high number of recoveries. The total recovered cases are close to 61.5 lakhs (61,49,535). The difference between active cases and recovered cases is consistently increasing and stands at 52,87,682 today.
71,559 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases are 66,732. The national Recovery Rate has progressed to 86.36%.
77% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra and Karnataka contribute more than 10,000 to the single day recovery.
66,732 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
81% of these are from 10 States and UTs. Maharashtra is still reporting a very high number of new cases with more than 10,000 cases followed by Karnataka and Kerala with more than 9,000 cases each.
816 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 85% are concentrated in ten States/UTs.
More than 37% of new fatalities reported are from Maharashtra (309 deaths).