প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মীয়ামগী ওইবা ইহৌ হৌদোকখ্রে অমসুং কোরোনাগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মীয়াম পুন্না চৎমিন্ননবা ফোঙদোকখ্রে।
08 OCT 2020 9:28AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মীয়ামগী ওইবা ইহৌ অমা হৌদোকখ্রে কোরোনাগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মীয়াম পুন্না চৎমিন্ননবা ফোঙদোকখ্রে।
ত্বীৎ অমদা প্রধান মন্ত্রীনা কোরোনাগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মীয়াম পুন্না চৎমিন্ননবা ফোঙদোকখ্রে। “মাস্ক অমা উপ্পা, খুৎ-শা হাম্বা, সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎপা অমসুং গজ অনিগী অরাপ্পা” থম্নবা মরুওইবা পাউজেল অদুবু অমুক হন্না নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঐখোয়গী অপুনবগী পাঙ্গলনা কোবিদ-১৯দগী মাই পাকপা ঙমগনি।
কোবিদ-১৯গী ৱাশকপগী কেম্পেন অসি মীপুম খুদিংমক্না পাঙথোক্কনি। কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিং অমসুং রাজ্য সরকারশিং/য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংনা মখাদা পীরিবশিং অসিগা লোয়ননা অপুনবগী এক্সন প্লান অমা ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি:
• কেস-লোদ ৱাংবা জিলাশিংদা অকক্নবা মফম খনগৎলগা ই-পাউ ফাওনবা
• প্রজা খুদিংমক্তা অচম্বা অমসুং লাইনা লৌশিনবা ঙম্বা পাউজেলশিং য়ৌহনবা
• মীদিয়া প্লেৎফোর্ম পুম্নমক শীজিন্নদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা য়ৌহনবা
• ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং অমসুং সরকারগী স্কিমশিংগী বেনিফিসরীশিং য়াওরগা মীয়াম তিনবা মফমশিংদা বেনরশিং অমসুং পোস্তর থেৎপা
• সরকারগী লোয়শঙশিংদা হোর্দিংশিং/ফকলাংগী লাইশিং/ইলেক্ত্রোনিক দিসপ্লে বোর্দশিং থেৎপা
• য়ুমথোংশিংদা পাউজেল অসি য়ৌহন্নবা লোকেল অমসুং নেস্নেল ইনফ্লুয়েন্সরশিং য়াওশিনবা
• চাং নাইনা এৱের্নেস পীনবা মোবাইল বেনশিং চেলহনবা
• এৱের্নেসকী ওদিওগী পাউজেলশিং; পেমপ্লেৎশিং/ব্রোচরশিং শন্দোকপা
• কোবিদকী পাউজেলশিং শন্দোক্নবা লোকেল কেবল ওপরেতরশিংগী মতেং লৌবা
• মপুং ফানা আউৎরীচ তৌনবা অমসুং কান্নবা ফংনবা প্লেৎফোর্মশিংদা মীদিয়াগা লোয়ননা কেম্পেন চত্থবা

Prime Minister's Office
PM launches public movement and appeals everyone to unite in fight against corona
08 OCT 2020 9:28AM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi launched a public movement today and appealed everyone to unite in the fight against corona.
In a tweet, the Prime Minister appealed everyone to unite in the fight against Corona. Reiterating the key message of “wear a mask, wash hands, follow social distancing and practice do gaj ki doori”, the Prime Minister said together we will succeed and win against the Covid-19.
The campaign is being launched with the aim to encourage People’s Participation. Under the campaign, a COVID-19 Pledge will be taken by all. A Concerted Action Plan will be implemented by Central Government Ministries/ Departments and State Governments/ Union Territories with the following highlights:
• Region- specific targeted communication in high case-load districts.
• Simple and easily understandable messages to reach every citizen
• Dissemination throughout the country using all media platforms
• Banners and Posters at public places; involving Frontline workers and Targeting Beneficiaries of Government Schemes
• Hoardings/ wall paintings/ electronic display boards in government premises
• Involvement of Local and National influencers to drive home the message
• Running mobile vans for regular awareness generation
• Audio messages; pamphlets/ brochures on awareness
• Seeking support of Local Cable Operators for running COVID messages
• Coordinated media campaign across platforms for effective outreach and impact