Prime Minister's Office
PM launches public movement and appeals everyone to unite in fight against corona
08 OCT 2020 9:28AM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi launched a public movement today and appealed everyone to unite in the fight against corona.
In a tweet, the Prime Minister appealed everyone to unite in the fight against Corona. Reiterating the key message of “wear a mask, wash hands, follow social distancing and practice do gaj ki doori”, the Prime Minister said together we will succeed and win against the Covid-19.
The campaign is being launched with the aim to encourage People’s Participation. Under the campaign, a COVID-19 Pledge will be taken by all. A Concerted Action Plan will be implemented by Central Government Ministries/ Departments and State Governments/ Union Territories with the following highlights:
• Region- specific targeted communication in high case-load districts.
• Simple and easily understandable messages to reach every citizen
• Dissemination throughout the country using all media platforms
• Banners and Posters at public places; involving Frontline workers and Targeting Beneficiaries of Government Schemes
• Hoardings/ wall paintings/ electronic display boards in government premises
• Involvement of Local and National influencers to drive home the message
• Running mobile vans for regular awareness generation
• Audio messages; pamphlets/ brochures on awareness
• Seeking support of Local Cable Operators for running COVID messages
• Coordinated media campaign across platforms for effective outreach and impact

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରି କରୋନା ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଏକାଠି ହେବାକୁ ନିବେଦନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 OCT 2020 9:28AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁରୁବାର ଏକ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବା ସହ କରୋନା ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଏକାଠି ହେବାକୁ ନିବେଦନ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ଟ୍ୱିଟ ମାଧ୍ୟମରେ କରୋନା ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ସମସ୍ତେ ଏକଜୁଟ ହେବାକୁ ନିବେଦନ କରିଛନ୍ତି । ‘ମାସ୍କ ପିନ୍ଧିବା, ବାରମ୍ବାର ହାତ ଧୋଇବା, ସାମାଜିକ ଦୂରତ୍ୱ ରଖିବା ଓ ଦୁଇ ଗଜ ଦୂରତା ଅବଲମ୍ବନର ଅଭ୍ୟାସ କରିବା’ ମୁଖ୍ୟ ସନ୍ଦେଶକୁ ଦୋହରାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ, ଆମେ ସମସ୍ତେ ମିଶି ସଫଳ ହେବା ଓ କୋଭିଡ-19 ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ଜିତିବା ।
ଲୋକଙ୍କ ଭାଗିଦାରୀକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଏହି ଅଭିଯାନ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଏହି ଅଭିଯାନ ଅନୁଯାୟୀ ସଭିଏଁ କୋଭିଡ-19 ଉପଯୁକ୍ତ ଆଚରଣ ଅବଲମ୍ବନ କରିବା ପାଇଁ ଶପଥ ନେବେ । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ /ବିଭାଗ, ରାଜ୍ୟ ସରକାର/ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଂଚଳ ନିମ୍ନଲିଖିତ ବିଷୟ ସମ୍ବଳିତ ସମ୍ମିଳିତ କାର୍ଯ୍ୟ ଯୋଜନା ଲାଗୁ କରିବେ:
• ଅଧିକ ପଜିଟିଭ ମାମଲା ଥିବା ଜିଲ୍ଲାଗୁଡିକରେ ଅଧିକ ପ୍ରଚାର ଅଭିଯାନ କରାଯିବ
• ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକଙ୍କ ପାଖରେ ପହଁଚିବାକୁ ସରଳ ଓ ସହଜରେ ବୁଝି ହେଉଥିବା ବାର୍ତ୍ତା ପ୍ରସାର
• ସମସ୍ତ ମିଡିଆ ମଂଚର ଉପଯୋଗ କରି ସାରା ଦେଶରେ ଏହି ଅଭିଯାନର ପ୍ରସାର
• ସର୍ବସାଧାରଣ ସ୍ଥାନରେ ପୋଷ୍ଟର ଓ ବ୍ୟାନର ଲଗାଯିବ, ଆଗଧାଡିର କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କୁ ସାମିଲ କରାଯିବ ଓ ସରକାରୀ ଯୋଜନାର ହିତାଧିକାରୀ ଏହି ପ୍ରଚାରର ଅନ୍ୟତମ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେବେ
• ସରକାରୀ ପରିସରରେ ହୋର୍ଡିଂ/ୱାଲ ପେଣ୍ଟିଂ ଓ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ ଡିସପ୍ଲେ ବୋର୍ଡ ଲଗାଇବା
• ଘରେ ଘରେ ବାର୍ତ୍ତା ପହଁଚାଇବା ପାଇଁ ସ୍ଥାନୀୟ ଓ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ସାମିଲ କରିବା
• ନିୟମିତ ଭାବେ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରିବା ପାଇଁ ମୋବାଇଲ ଭ୍ୟାନ ବ୍ୟବହାର କରିବା
• ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି ପାଇଁ ଅଡିଓ ବାର୍ତ୍ତା, ପାମ୍ଫଲେଟ ଓ ପୁସ୍ତିକା ବ୍ୟବହାର
• କୋଭିଡ ବାର୍ତ୍ତା ପ୍ରସାରଣ ପାଇଁ ସ୍ଥାନୀୟ କେବଲ ଅପରେଟରମାନଙ୍କ ସହାୟତା ନେବା
• ଏହି ଅଭିଯାନର ପ୍ରଚାର ଓ ପ୍ରସାର ପାଇଁ ସମସ୍ତ ମଂଚରେ ସମନ୍ୱିତ ମିଡିଆ ଅଭିଯାନ ଚଳାଇବା