হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নাবা ফগৎলকপগী চাং ৮৫% হেনখিবগা লোয়ননা ভারতনা অমুক হন্না মশিং ৱাংবা ঙমখ্রে
নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংদগী লাখ ৪৮ হেনবা ঙমখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ১৮গী নাবা ফগৎলকপগী চাংনা লৈবাক অসিগী চাংচৎতগী হেনখিবগী রিপোর্ত তৌরক্লি
07 OCT 2020 11:13AM by PIB Imphal
ভারতনা অচৌবা মাই পাকপা অমা ফংবা ঙমখ্রে। লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসি ৮৫% হেনখিবগা লোয়ননা হৌখিবা চয়োলশিংদা নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী মশিং য়াম্না ৱাংখিবগী মখা তানা রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অমুক হন্না নৌনা কনফর্ম তৌখিবদগী নাবা ফগৎলকখিবা কেসশিংনা হেনখ্রে।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা ৮২,২০৩ নাবা ফগৎলকখিবগী রেজিস্তর তৌখি অমরোমদা নৌনা কনফর্ম তৌখিবা কেসশিংগী মশিং ৭২,০৪৯ ওইরি। পুন্না নাবা ফগৎলকখিবগী মশিং অসি ৫৭,৪৪,৬৯৩ য়ৌখ্রে। মসিনা তেংবাংদুনা অমসুং লৈবাক অসিদা নাবা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ফগৎহন্দুনা মালেমগী মকোক থোংবা ওইবা ঙমহনখ্রে।
লেপ্তনা নাবা ফগৎলকপগী চাংশিং ৱাংখৎলক্তুনা মখা তানা এক্তিব অমসুং নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী মরক্তা খেৎনবা হবা চাউ্রবা কেসশিংগী মরক্তা খেঃৎ নাবা ফগেনগৎহনবা ঙম্লি। নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংদগী (৯,০৭,৮৮৩) লাখ ৪৮ হেন্না (৪৮,৩৬,৮১০) হেনবা ঙমখ্রে। নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অসিনা এক্তিব কেসশিংগী শরুক ৬.৩২ ওইদুনা নাবা ফগৎলকপগী মশিং লেপ্তনা হেনগৎহল্লি।
লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১৩.৪৪%দা হন্থহনখ্রে অমসুং লেপ্তনা হন্থরক্লি।
লৈবাক অসিদা মশিং হেনগৎলক্লিবা অসিগা চান্ননা, রাজ্য/য়ু.তি. ১৮গী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি লৈবাক অসিগী লৈরিবা চাংচৎতগী হেনখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী ৭৫%দি রাজ্য তরাদগী রিপোর্ত তৌরক্লি মখোয় অদুদি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেশ, তামিল নাদু, কেরেলা, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা,ছত্তিসগর, ৱেস্ত বেঙ্গ অমসুং দিল্লীনি।
১৭,০০০গী ময়াদা নাবা ফগৎলকপগা লোয়ননা লিস্ত অসিদা মহারাস্ত্রনা মকোক থংলি অমরোমদা নোংমা খক্তদা নাবা ফগৎলকখিবগী মশিং অসিদা কর্নাতকাদগী ১০,০০০ হেনখি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস পুন্না ৭২,০৪৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌনা কনফর্ম তৌখিবা কেসশিংগী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
মশিং অসিদা মহারাস্ত্রনা লেপ্তনা মকোক্তা লৈরি। মসিদগী ১২,০০০ হেন্না ওইখি অমসুং কর্নাতকানা কেস ১০,০০০গী ময়া ওইদুনা মতুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা ৯৮৬ শীখিবগী রপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদনা মরম ওইদুনা শীখিবগী ৮৩%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নৌনা শীখিবা অসিদা মহারাস্ত্রদদা ৩৭০ শীখিবগা লোয়ননা শীখিবগী ৩৭% ওইখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি কর্নাতকানা শীখিবা ৯১গা লোয়ননা মতুং ইন্নখি।
ওক্তোবর অমসুং দিসেম্বর থাশিং অসি হরাও-কম্মৈগী পন্থাশিং ওইবনা ধর্মগী লাই খুরুম্বা, মেলাশিং, রেলীশিং, একজিবিসনশিং, নাৎকী ওইবা থৌরমশিং, প্রোসেসনশিং অসিনচিংবা পাঙথোক্লিবা অখন্নবা মফমশিংদা মীশিং য়াম্না তিনবা উবা ফংঙি। থৌমশিং অসি নুমিৎ অমা নত্রগা চয়োল অমা নত্রগা হেন্না পাঙথোকই। কোবিদ-১৯গী লাইনা অসি শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না হরাও-কুম্মৈগী মতমশিংগী মনুংদা কোবিদ-১৯ শন্দোকপা লাকশিন্নবা চেকশিল থৌরাংগী খোঙথাংশিংগী ওইবা স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিজরশিং ফোঙখ্রে। হায়রিবা অসি মসিদা ফংগনি:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/StandardOperatingProceduresonpreventivemeasurestocontainspreadofCOVID19duringfestivities.pdf

Ministry of Health and Family Welfare
India scales another peak with Recovery Rate leaping past 85%
Recovered Cases exceed Active Cases by more than 48 lakhs
18 States/UTs report Recovery Rate more than National Average
07 OCT 2020 11:13AM by PIB Delhi
India has crossed a significant milestone. The national recovery rate has jumped past 85% today with the continuous streak of high number of recovered cases being reported in the past few weeks. The recovered cases have exceeded the new confirmed again during the past 24 hours.
82,203 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country while the number of new confirmed cases stands at 72,049. The total number of recoveries has touched 57,44,693. This has bolstered and sustained India’s global position at the country with the maximum number of recoveries.
The sustained high levels of recoveries have led to further widening of the gap between active and recovered cases. Recovered cases exceed the active cases (9,07,883) by more than 48 lakh (48,36,810). The recovered cases are 6.32 times the active cases ensuring that the recoveries are consistently rising.
The active caseload of the country has further slid to 13.44% of the total positive cases and is consistently declining.
Matching the rise in the national figure, 18 States/UTs have Recovery Rate more than the national average.
75% of the new recovered cases are being reported from ten States, viz. Maharashtra, Karnataka Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Kerala, Uttar Pradesh, Odisha, Chhattisgarh, West Bengal and Delhi.
Maharashtra is topping the list with nearly 17,000 recoveries while Karnataka contribute more than 10,000 to the single day recoveries.
A total of 72,049 new cases have been reported in the last 24 hours in the country.
10 States/UTs account for 78% of the new confirmed cases.
Maharashtra continues to lead this tally. It has contributed more than 12,000 followed by Karnataka with nearly 10,000 cases.
986 deaths have been reported across the country in the past 24 hours.
10 States/UTs account for 83% of the deaths in the last 24 hours due to COVID.
Of the new fatalities, Maharashtra reported more than 37% of deaths with 370 deaths followed by Karnataka with 91 deaths.
The months of October to December are time for festivities that witness gatherings of large number of people in specified locations for religious worship, fairs, rallies, exhibitions, cultural functions, processions etc. These events may last a day or a week or more. To prevent spread of COVID-19 infection, Ministry of Health and Family Welfare has released Standard Operating Procedures on preventive measures to contain spread of COVID-19 during the festivities. These can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/StandardOperatingProceduresonpreventivemeasurestocontainspreadofCOVID19duringfestivities.pdf