ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଗୁଡିକୁ ହ୍ରାସ କରିବା ପଥରେ ଭାରତ
● ମୋଟ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର କେବଳ 13.75% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
● 74% ନୂତନ ସୁସ୍ଥ 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ
● 25ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ନୂତନ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ନୂତନ ପଜିଟିଭ ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ
06 OCT 2020 11:37AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା କ୍ରମେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ଦେଶରେ ଏବେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର 13.75% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି, ଯେଉଁ ସଂଖ୍ୟା 9,19,023 ।
ସୁସ୍ଥ ହାର କ୍ରମେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏବେ ରହିଛି 56,62,490 । ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ 47 ଲକ୍ଷକୁ ଟପି ଯାଇଛି (47,43,467) । ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ଏହି ପାର୍ଥକ୍ୟ ବଢ଼ି ଚାଲିଛି ।
ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବଢ଼ି ଚାଲିଥିବାରୁ ସୁସ୍ଥତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଜାତୀୟ ହାର 84.70%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 75,787 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ନୂତନ ପଜିଟିଭ୍ ଭାବେ 61,267ଟି ମାମଲା ଆସିଛି ।
25ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାକୁ ଟପି ଯାଇଛି ।
ନୂତନ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 74% 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ; ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ତାମିଲନାଡ଼ୁ, କେରଳ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ଓଡ଼ିଶା, ଦିଲ୍ଲୀ, ଛତିଶଗଡ଼ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ ଆସିଛି ।
କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ ପ୍ରାୟ 13 ହଜାର ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ 61,267ଟି ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ଆସିଛି ।
ନୂଆ ମାମଲାରୁ 75% 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି । କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ରାଜ୍ୟ ଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ନୂତନ ମାମଲା ଅର୍ଥାତ 10 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଏବଂ କର୍ଣ୍ଣାଟକରୁ 7 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 884 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଏହା ମଧ୍ୟରୁ ପ୍ରାୟ 80% 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ; ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ତାମିଲନାଡ଼ୁ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ, ପଞ୍ଜାବ, ଛତିଶଗଡ଼, ଦିଲ୍ଲୀ ଏବଂ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ହୋଇଛି ।
ଏହି ମୃତ୍ୟୁରୁ 29%ରୁ ଅଧିକ (263) କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India on a steady trajectory of dipping %Active Cases
Active caseload only 13.75% of Total Positive Cases
74% of the New Recovered Cases concentrated in 10 States/UTs
New Recoveries exceed the new Confirmed Cases in 25 States/UTs
06 OCT 2020 11:37AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily declining active cases as a percentage of the total positive cases.
Presently the active cases comprise merely 13.75% of the total positive cases of the country standing at 9,19,023.
The declining trend of the percentage active cases is commensurately supported by rising percentage of recovered cases.
The total recovered cases stand at 56,62,490. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 47 lakh (47,43,467).
With increasing number of recoveries, this gap is continuously widening.
Higher number of recoveries has aided the national Recovery Rate to further improve to 84.70%. 75,787 have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 61,267.
The new recoveries have exceeded the new confirmed cases in 25 States/UTs.
74% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs viz. Maharashtra, Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu, Kerala, Uttar Pradesh, Odisha, Delhi, Chhattisgarh and West Bengal.
Maharashtra alone has contributed the maximum with nearly 13,000 single day recovery.
61,267 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
75% of the new cases are from 10 States and UTs. Maharashtra continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 10,000 cases followed by Karnataka with more than 7,000 cases.
884 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, nearly 80% are concentrated in ten State/UTs of Maharashtra, Karnataka, Uttar Pradesh Tamil Nadu, West Bengal, Andhra Pradesh, Punjab, Chhattisgarh, Delhi and Madhya Pradesh.
More than 29% of new fatalities reported are from Maharashtra (263 deaths).