হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেস মশিং হন্থবগী %গী চাং তাথরক্লি
এক্তিক কেসকী মশিংনা অপুনবা কেশ মশিংগী ১৩.৭৫% খক্তমক ওইরি
নাবা ফবগী অনৌবা কেসশিংগী ৭৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি
অনৌবা নাবা ফবগী মশিংনা রাজ্য/য়ু.তি. ২৫গী অনৌবা কনফর্ম কেস মশিংদগী হেল্লি
06 OCT 2020 11:37AM by PIB Imphal
অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ওইবা মশিংগা চাংদম্নবদা এক্তিব কেসকী মশিং লেংদনা হন্থরকপগী ফিভম অসি ভারত্তা উবা ফংলি।
হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসকী মশিং অসি অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগা চাংদম্নবদা ৯,১৯,০২৩ ওইদুনা শুপ্নগী ১৩.৭৫%গী চাংদা লৈরি।
এক্তিব কেসকী চাদা ওইবা মশিংনা হন্থরকপগী মওং অসি নাবা ফবগী চাদা ওইবা মশিংনা হেনগৎলকপা অসিনা মতিক চানা শৌগৎলি।
অপুনবা নাবা ফবগী মশিং অসি ৫৬,৬২,৪৯০ লৈরি। নাবা ফবা অমসুং এক্তিব কেসকী মশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি লাখ ৪৭নি (৪৭,৪৩,৪৬৭)।
নাবা ফবগী মশিংনা হেনগৎলকপগী মতুংদা খেৎনবা অসিসু হেনগৎলক্লি।
নাবা ফবগী মশিং হেনগৎলকপা অসিনা লৈবাক্কী নাবা ফবগী চাং অসি ৮৪.৭০%দা ফগৎহল্লে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৭৫,৭৮৭ নাবা ফখি অমসুং অনৌবা কেস ৬১,২৬৭ লাকখি।
অনৌবা নাবা ফবগী মশিংনা রাজ্য/য়ু.তি. ২৫দা অনৌবা লাকপা কেস মশিংদগী হেনখি।
অনৌবা নাবা ফবগী ৭৪% অসি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখি – মহারাস্ত্রা, আন্ধ্র প্রদেশ, করনাতকা, তমিল নাদু, কেরলা, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা, দিল্লী, ছতিসগর অমসুং নোংচুপ বেঙ্গোলনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬১,২৬৭ লাকখি।
অনৌবা কেসকী ৭৫% অসি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ১০,০০০ হেন্না মশিং য়াম্লবা কেস লাক্তুনা মাংজিল থারি অমসুং করনাতকানা কেস ৭,০০০তগী হেন্না লাক্তুনা তুং ইন্নরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৮৮৪ লৈখিদবগী পাউ লাকখি।
মসিগী মনুংদগী চাউরাক্না ৮০%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০, মহারাস্ত্রা, করনাতকা, উত্তর প্রদেশ, তমিল নাদু, নোংচুপ বেঙ্গোল, আন্ধ্র প্রদেশ, পঞ্জাব, ছতিসগর, দিল্লী অমসুং মধ্য প্রদেশতগী লাকপনি।
অনৌবা লৈখিদবা মীওইগী ২৯% (২৬৩) অসি মহারাস্ত্রাদগী লাকপনি।

Ministry of Health and Family Welfare
India on a steady trajectory of dipping %Active Cases
Active caseload only 13.75% of Total Positive Cases
74% of the New Recovered Cases concentrated in 10 States/UTs
New Recoveries exceed the new Confirmed Cases in 25 States/UTs
06 OCT 2020 11:37AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily declining active cases as a percentage of the total positive cases.
Presently the active cases comprise merely 13.75% of the total positive cases of the country standing at 9,19,023.
The declining trend of the percentage active cases is commensurately supported by rising percentage of recovered cases.
The total recovered cases stand at 56,62,490. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 47 lakh (47,43,467).
With increasing number of recoveries, this gap is continuously widening.
Higher number of recoveries has aided the national Recovery Rate to further improve to 84.70%. 75,787 have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 61,267.
The new recoveries have exceeded the new confirmed cases in 25 States/UTs.
74% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs viz. Maharashtra, Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu, Kerala, Uttar Pradesh, Odisha, Delhi, Chhattisgarh and West Bengal.
Maharashtra alone has contributed the maximum with nearly 13,000 single day recovery.
61,267 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
75% of the new cases are from 10 States and UTs. Maharashtra continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 10,000 cases followed by Karnataka with more than 7,000 cases.
884 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, nearly 80% are concentrated in ten State/UTs of Maharashtra, Karnataka, Uttar Pradesh Tamil Nadu, West Bengal, Andhra Pradesh, Punjab, Chhattisgarh, Delhi and Madhya Pradesh.
More than 29% of new fatalities reported are from Maharashtra (263 deaths).