শক্তি মন্ত্ৰালয়
২০২০-২১ বৰ্ষৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় বিদ্যুৎ মন্ত্ৰালয়ৰ সৈতে এছজেভিএনৰ বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰ
বৰ্ষটোত ‘এক্সিলেণ্ট’ শাখাৰ অধীনত কেন্দ্ৰীয় ৰাজহুৱা খণ্ডৰ প্ৰতিষ্ঠানটোৱে ৯৬৮০ মিলিয়ন ইউনিট বিদ্যুৎ উৎপাদন কৰাৰ লক্ষ্য হাতত লৈছে
বুজাবুজি চুক্তিৰ অংশ হিচাপে ‘কাপেক্সে’ ২৮৮০ কোটি টকাৰ লক্ষ্য স্থিৰ কৰিছে আৰু ২৮০০ কোটি টকাৰ টাৰ্ণ অভাৰৰ লক্ষ্যও গ্ৰহণ কৰিছে
30 SEP 2020 4:40PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰৰ সৈতে এছজেভিএনে ২০২০-২১ বৰ্ষৰ বাবে এক বুজাবুজি চুক্তিত স্বাক্ষৰ কৰিছে। কেন্দ্ৰীয় বিদ্যুৎ বিভাগৰ সচিব শ্ৰী এছ এন সাহাই আৰু এছজেভিএনৰ অধ্যক্ষ তথা পৰিচালন সঞ্চালক শ্ৰী নন্দলাল শৰ্মাই এই চুক্তিত স্বাক্ষৰ কৰিছে। সম্পূৰ্ণ প্ৰক্ৰিয়াটো ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ মাধ্যমত সম্পন্ন হৈছে।
চুক্তি অনুযায়ী, এছজেভিএনে এইবছৰত উৎকৃষ্ট মানৰ ৯৬,৮০০ লাখ ইউনিট বিদ্যুৎ উৎপাদন কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও, এছজেভিএনে ২,৮৮০ কোটি টকাৰ মূলধন খৰচ কৰাৰ লক্ষ্য ৰাখিছে আৰু পৰিচালনা দক্ষতাৰ বাবে আৰু প্ৰকল্পবোৰৰ তদাৰকীৰ বাবদ ২,৮০০ কোটি টকা ব্যয়ৰ লক্ষ্য ধাৰ্য কৰিছে।
এছজেভিএনৰ তৰফৰ পৰা সংস্থাৰ সঞ্চালক (পাৰ্ছনেল) শ্ৰীমতী গীতা কাপুৰ, সঞ্চালক (ছিভিল) শ্ৰী এছ পি বান্সাল, সঞ্চালক (বিত্ত) শ্ৰী এ কে সিং আৰু সঞ্চালক (ইলেক্ট্ৰিকেল) শ্ৰী সুশীল শৰ্মাই এই বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰৰ সময়ত উপস্থিত আছিল।
ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সত শ্ৰী নন্দলাল শৰ্মাই জনায়, ২,০১৬ মেগাৱাট ক্ষমতাৰ বিদ্যুৎ উৎপাদনৰ ফলত সংস্থাটো ২০১৯-২০ বৰ্ষত ইয়াৰ অংশীদাৰসকলৰ মুঠ ৮৬৪ কোটি ৬৬ লাখ লভ্যাংশ দিছে। ইয়াৰ পূৰ্বৰ বছৰত ইয়াৰ পৰিমাণ আছিল ৮৪৪ কোটি ৯১ লাখ। তেওঁ লগতে জনায়, সংশ্লিষ্ট সংস্থাটোৱে ১০০ মেগাৱাট ক্ষমতাসম্পন্ন ধোলেৰা সৌৰবিদ্যুৎ প্ৰকল্প আৰু ১০০ মেগাৱাট ক্ষমতাসম্পন্ন ৰাঘানেছদা সৌৰবিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰো অনুমোদন লাভ কৰিছে। গুজৰাট শক্তি নিগম লিমিটেডক ইয়াৰ বাবে ধোলেৰা প্ৰকল্পত ইউনিটে প্ৰতি ২.৮০ টকা আৰু ৰাঘানেছদা প্ৰকল্পত ইউনিটে প্ৰতি ২.৭৩ টকা দিব লাগিব।
এছজেভিএনে বৰ্তমান হিমাচল প্ৰদেশ, উত্তৰাখণ্ড, নেপাল আৰু ভুটানত ১৩ টা জলবিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ কাম কৰি আছে। ইয়াৰ উপৰিও, বিহাৰত ১,৩২০ মেগাৱাট বক্সাৰ তাপবিদ্যুৎ প্ৰকল্প ৰূপায়ণৰ কামো কৰা হৈছে। শ্ৰী নন্দলাল শৰ্মাই লগতে জনায়, তেওঁলোকৰ সংস্থাই নেপালত আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশত জলবিদ্যুৎ প্ৰকল্প নিৰ্মাণৰো সম্ভাৱনা দেখিছে।
শ্ৰী শৰ্মাই আশা ব্যক্ত কৰে যে, ২০২৩ বৰ্ষৰ ভিতৰত তেওঁলোকে ৫ হাজাৰ মেগাৱাট, ২০৩০ বৰ্ষৰ ভিতৰত ১২ হাজাৰ মেগাৱাট আৰু ২০৪০ বৰ্ষৰ ভিতৰত ২৫ হাজাৰ মেগাৱাট বিদ্যুৎ উৎপাদনৰ লক্ষ্য ধাৰ্য কৰিছে।

Ministry of Power
SJVN signs MoU with Ministry of Power, Govt. of India detailing targets for year 2020-21
The central PSU aims to achieve 9680 Million Units of electricity generation during the yearunder ‘Excellent’ category
CAPEX target of Rs.2880 Crores and Turnover target of Rs. 2800 Crores under ‘Excellent’ category are also part of MOU
30 SEP 2020 4:40PM by PIB Delhi
SJVN Limited signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Govt. of India for the year 2020-21 today. The MOU was signed between Shri S.N. Sahai, Secretary (Power), Government of India and Shri NandLal Sharma, Chairman & Managing Director, SJVN. The MoU was signed through Video Conferencing.
7OMD.JPG)
As per the targets set in MOU, SJVN shall strive to achieve 9680 Million Units of electricity generation during the year under ‘Excellent’ category. Further, SJVN will have Capital Expenditure (CAPEX) target of Rs.2880 Crores and Turnover target of Rs. 2800 Crores under ‘Excellent’ category along with other targets related to operational efficiency and Project monitoring.
Smt. GeetaKapur, Director (Personnel), Sh. S.P. Bansal , Director(Civil), Sh. A.K. Singh, Director (Finance), and Sh. Sushil Sharma Director (Electrical), along with other senior officers from SJVN attended the MoU signing.
During the conference Sh. NandLal Sharma apprised Secretary (Power) that with an installed capacity of 2016 MW, SJVN has already paid a dividend of Rs. 864.56 crores to its shareholders for FY 2019-20 against Rs. 844.91 crores paid during previous financial year. He further told that SJVN has bagged two solar projects viz 100 MW Dholera Solar Power Project & 100 MW Raghanesda Solar Power Project at tariffs of Rs. 2.80 /Unit. And Rs. 2.73 per unit respectively from Gujarat Urja Nigam Limited (GUVNL).
Sh. NandLal Sharma also informed that SJVN is implementing Thirteen (13) Hydro Projects in Himachal Pradesh, Uttarakhand, Nepal & Bhutan. In addition to this SJVN is also implementing 1320 MW Buxar Thermal Power Project in Bihar. He further said that SJVN is pursuing Power Projects in India and in neighbouring countries & SJVN is also in talks with Government of Nepal and Government of Arunachal Pradesh to tap hydro potential in their territories.
While reiterating his belief in Team SJVN, Sh. Sharma said that SJVN is vigorously marching forward for achieving installed capacity of 5000 MW by 2023, 12000 MW by 2030 and 25000 MW by year 2040.