প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰত-শ্ৰীলংকাৰ মাজত হোৱা দ্বিপাক্ষিক সন্মিলনত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰদান কৰা মুকলি ভাষণ
26 SEP 2020 5:36PM by PIB Guwahati
মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী
মহিন্দ্ৰা ৰাজপক্ষ,
নমস্কাৰ
আয়ুবোবান,
ৱনাক্কম
মহোদয়,
মই এই ভাৰ্চুৱেল সন্মিলনলৈ আপোনাক স্বাগতম জনাইছো৷ সদায়ৰ দৰে আপোনাৰ প্ৰথমটো চৰকাৰী ভ্ৰমণত আপোনাক স্বাগতম জনাবলৈ পাই সুখী অনুভৱ কৰিলোহেঁতেন৷ এই নিমন্ত্ৰণ আপোনাৰ বাবে সদায়েই থাকিব৷ বৰ্তমানৰ স্থিতিলৈ লক্ষ্য ৰাখি আমি ভাৰ্চুৱেল সন্মিলনত মিলিত হ’বলৈ পাই সুখী অনুভৱ কৰিছো৷ এই সন্মিলনৰ বাবে আপুনি মোৰ নিমন্ত্ৰণ স্বীকাৰ কৰিলে, ইয়াৰ বাবে মই আপোনাক অশেষ ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰিছো৷
মই আপোনাক প্ৰধানমন্ত্ৰী পদ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জনাইছো৷ সংসদীয় নিৰ্বাচনত এছএলপিপিৰ দুৰ্দান্ত জয়ৰ বাবে আপোনাক পুনৰবাৰ অভিনন্দন জনাইছো৷ এই ঐতিহাসিক জয়ত আপোনাৰ নেতৃত্বত জনসাধাৰণৰ বিশ্বাস প্ৰদৰ্শিত হৈছে৷
ভাৰত আৰু শ্ৰীলংকাৰ সম্বন্ধ বহু বৰ্ষকাল পুৰণি৷ মোৰ চৰকাৰৰ চুবুৰীয়া প্ৰথম নীতি আৰু সাগৰ তত্বৰ অধীনত শ্ৰীলংকাৰ সৈতে সম্বন্ধৰ আমি বিশেষ আৰু উচ্চ প্ৰাথমিকতা প্ৰদান কৰো৷
ভাৰত আৰু শ্ৰীলংকা বিমষ্টেক, আইঅ’আৰএ, ছাৰ্ক মঞ্চসমূহতো ঘনিষ্ঠ সহযোগিতা প্ৰদৰ্শিত কৰে৷ আপোনালোকৰ দলে শেহতীয়াকৈ জয় লাভ কৰাৰ পিছত ভাৰত আৰু শ্ৰীলংকাৰ সম্বন্ধত নতুন ঐতিহাসিক অধ্যায় সংযোজিত হৈছে৷ দুয়োখন দেশৰ লোকে নতুন আশা আৰু উৎসাহৰ সৈতে আমাৰ ফালে প্ৰত্যক্ষ কৰিছে৷
মোৰ সম্পূৰ্ণ বিশ্বাস যে আপোনালোকে লাভ কৰা শক্তিশালী জনাদেশ আৰু সমৰ্থনৰ দ্বাৰা দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ সকলো ক্ষেত্ৰত উন্নতি কৰাত সহায় লাভ হ’ব৷ এতিয়া মই প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাজপক্ষক মুকলি মন্তব্য প্ৰদান কৰিবলৈ মিনতি জনাইছো৷

Prime Minister's Office
Opening Remarks by Prime Minister at India-Sri Lanka Virtual Bilateral Summit
26 SEP 2020 5:36PM by PIB Delhi
Excellency,
Prime Minister
Mahinda Rajapaksa
Namaskar,
Ayubovan,
Vanakkam
Excellency,
I warmly welcome you to this virtual summit.As always, we would be very happy to welcome you to India on your first official visit.That invitation will always be there for you.Given the current situation, I am happy that we are having this virtual summit.You accepted my invitation for this summit,I thank you very much for this.
I congratulate you for assuming the position of Prime Minister.I congratulate you again for the massive victory of SLPP in the parliamentary elections.This historic victory shows the public's confidence in your leadership.The multi-faceted relationship between India and Sri Lanka dates back thousands of years.Under My Neighborhood First Policy and SAGAR Doctrine of my Government, we attach special and high priority to relations with Sri Lanka.India and Sri Lanka also cooperate closely on the BIMSTEC, IORA, SAARC forums.
After the recent victory of your party, there has been a great opportunity to add a new historical chapter in India and Sri Lanka relations.People of both countries are looking at us with renewed hope and enthusiasm.I am confident that the strong mandate you have received and the strong support your policies have received from Parliament will help us progress in all areas of bilateral cooperation.
I now request Prime Minister Rajapaksha to make his opening remarks.
Disclaimer: This is the approximate translation. Original remarks were delivered in Hindi.