শেল-থুম মন্ত্রালয়
সি.বি.দি.তি.না ঙসি ফেসলেস এপ্পীল লোঞ্চ তৌখ্রে – পুকচেল শেংবশিংবু ইকায় খুম্নবা
25 SEP 2020 3:29PM by PIB Imphal
ঙসি ইনকম তেক্স বিভাগনা ফেসলেস ইনকম তেক্স এপ্পীলস লোঞ্চ তৌখ্রে। অরুবা মওংদা নম্থাক তৌবা, তেক্স চাউনা মৎপা, সেন্সিতিব অমসুং সর্চকী হীরমশিং, মালেমগী তেক্স অমসুং ব্লেক মনী এক্তকী থৌওংশিং নত্তনা ফেসলেস এপ্পীলগী মনুংদা ফেসলেস ইকোসীস্তেমগী মখাদা তেক্সকী এপ্পীল খুদিংমক ফেসলেসকী থৌওংদা ৱারোইশিন পুরক্কনি। মসিগী মরী লৈনবা গেজেৎ নোতিফিকেসনশিংসু ঙসি ফোঙখ্রে।
নীংশিংবা য়াবা ৱাফম অমা ওইনা ওগস্ত ১৩, ২০২০দা প্রধান মন্ত্রীনা “নুং ফাওনা উবা য়াবা তেক্সেসন – পুকচেল শেংবশিংবু ইকায় খুম্নবা”গী শরুক অমা ওইনা ফেসলেস এসেসমেন্ত অমসুং তেক্স থীবশিংগী চার্তর লোঞ্চ তৌবা মতমদা সেপ্তেম্বর ২৫, ২০২০গী পন্দিৎ দীন দয়াল উপাধ্যায়গী মপোক কুমওন্দা ফেসলেস এপ্পীলসু লোঞ্চ তৌগনি হায়না লাউথোকখিবা লৈখ্রবনি। মসিগা লোয়ননা হন্দক্কী চহি খরা অসিদা ইনকম তেক্স বিভাগনা তেক্স থীবগী থৌওং লাইথোকহন্নবা অমসুং তেক্স থীবশিংনা পথাপ অসি ইনবদা লাইহন্নবা হায়দুনা হকথেংনবা তেক্সকা মরী লৈনবা শেমদোকপা কয়া অমা পুরকখ্রবনি।
ফেসলেস এপ্পেলগী মখাদা হৌজিক্তগী হৌনা এপ্পীলগী ই.-এলোকেসন তৌবা, নোতিশশিংগী অমসুং ৱাহং পাউখুমশিংবু ই.-কম্ম্যুনিকেসন তৌবা, ই.-ভেরিফিকেসন/ই.-ইঙ্ক্বেরী তৌবদগীনা ই.-হ্যারিং অমসুং অরোইবা ওইনা এপেলেৎ ওর্দরগী ই.-কম্ম্যুনিকেসন তৌবা ফাওবগী ইনকম তেক্সকী এপ্পীলশিং অসি ওনলাইন্দা পাঙথোক্কনি অমসুং মসিনা এপ্পীল তৌরিবা মীওই অমসুং বিভাগকী মরক্তা হকথেংননা থেংনবগী তঙাই ফদবা অমত্তা লৈহল্লরোই। তেক্স তীবা মীওই নত্ত্রগা মখোয়গী মখোয়গী কাউন্সেলশিং অমসুং ইনকম তেক্স বিভাগকী মীওইশিংগী মরক্তা হকথেংননা থেংননরোই। তেক্স থীবশিংনা মখোয়গী য়ুমদগী ৱারোলশিং পীশিনবা য়াহন্দুনা মখোয়গী মতম অমসুং রিসোর্স মাঙলরোই।
ফেসলেস এপ্পীল তৌবগী পথাপ অসিদা অহোংবা নাইনা য়েংশিনবা (দাইনেমিক জুরিসদিক্সন) অমসুং দোক্যুমেন্ত আইদেন্তিফিকেসন নম্বর (দি.আই.এন.) য়াওবা নোতিশশিং পীবগী থৌওংশিংগী মখাদা দেতা এনালাইতিক্স অমসুং এ.আই.গী খুত্থাংদা কেস য়েন্থোকপগী থৌওং য়াওগনি। অহোংবা নাইনা য়েংশিনবগী থৌওংগী শরুক অমা ওইনা থৌওং অসিবু মওং চুম্বা অমসুং অচুম্বা ওইহন্নবা পান্দম থমদুনা শহর অমদা দ্রাফৎ এপেল্লেৎ ওর্দর শেমগনি অমসুং মসি য়েংশিনবগী থৌওং অসিনা অতোপ্পা শহর অমদা পাঙথোক্কনি। মসিগী এপ্পীল অসিনা তেক্স থীবশিংদা নুংঙাইবা অমসুং কোমহনবা ওইহনবতা নত্তনা ৱায়েল চুম্বা অমসুং মওং নাইবা এপ্পীল ওরদর ওইহন্দুনা মখা তানা থোক্লক্কদবা লীগেলগী ওইবা হীরম কয়া অমসু য়াম্না হন্থহনগনি। অনৌবা পথাপ অসিনা ইনকম তেক্স বিভাগকী থৌওং নীংথিনা পাঙথোকপা, মনুং-মপান ফাওনা উবা অমসুং মীয়াম্না থাজবা হেনগৎহনবদা য়াম্না তেংবাংগনি।
সি.বি.দি.তি.দা লৈরিবা দেতাশিং অসিগী মতুং ইন্না ঙসি ফাওবদা বিভাগ অসিদা কম্মিস্নর (এপ্পীল)গী থাক্তা লৈবা এপ্পীল লাখ ৪.৬ হেন্না পন্দুনা লৈরি। মসিগী মনুংদগী চাউরাক্না এপ্পীল লাখ ৪.০৫দি, হায়বদি অপুনবা এপ্পীল অসিগী চাউরাক্না ৮০%, ফেসলেস এপ্পীলস মেকানিজমগী মখাদা পায়খৎকনি অমসুং হৌজিক লৈরিবা কম্মিস্নর (এপ্পীল)গী চাউরাকপা ৮৫%সু কেসশিং অসিবু ফেসলেস এপ্পীলগী থৌওং অসিগী মখাদা ৱারোইশিন পুরক্নবা শিজিন্নগনি।

Ministry of Finance
Faceless Appeals launched by CBDT today- Honoring The Honest
25 SEP 2020 3:29PM by PIB Delhi
The Income Tax Department today launched Faceless Income Tax Appeals. Under Faceless Appeals, all Income Tax appeals will be finalised in a faceless manner under the faceless ecosystem with the exception of appeals relating to serious frauds, major tax evasion, sensitive & search matters, International tax and Black Money Act. Necessary Gazette notification has also been issued today.
It may be noted that Hon’ble PM on 13th August, 2020 while launching the Faceless Assessment and Taxpayers’ Charter as part of “Transparent Taxation - Honoring the Honest” platform, had announced launching of Faceless Appeals on 25th September, 2020 on the birth anniversary of Pt. Deen Dayal Upadhayay. Also, in recent years the Income Tax Department has carried out several reforms in Direct Taxes for the simplification of tax processes and for ease of compliance for the taxpayers.
Under the Faceless Appeals, from now on, in income tax appeals, everything from e-allocation of appeal, e-communication of notice/ questionnaire, e-verification/e-enquiry to e-hearing and finally e-communication of the appellate order, the entire process of appeals will be online, dispensing with the need for any physical interface between the appellant and the Department. There will be no physical interface between the taxpayers or their counsel/s and the Income Tax Department. The taxpayers can make submissions from the comfort of their home and save their time and resources.
The Faceless Appeals system will include allocation of cases through Data Analytics and AI under the dynamic jurisdiction with central issuance of notices which would be having Document Identification Number (DIN). As part of dynamic jurisdiction, the draft appellate order will be prepared in one city and will be reviewed in some other city resulting in an objective, fair and just order. The Faceless Appeal will provide not only great convenience to the taxpayers but will also ensure just and fair appeal orders and minimise any further litigation. The new system will also be instrumental in imparting greater efficiency, transparency and accountability in the functioning of the Income Tax Department.
As per data with CBDT, as on date there is a pendency of almost 4.6 lakh appeals at the level of the Commissioner (Appeals) in the Department. Out of this, about 4.05 lakh appeals, i.e., about 88 % of the total appeals will be handled under the Faceless Appeal mechanism and almost 85% of the present strength of Commissioners (Appeals) shall be utilised for disposing off the cases under the Faceless Appeal mechanism.