ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସଦ୍ୟତମ ସୂଚନା
• 14ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ନିୟୁତ ପିଛା ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ଓ ଭାରତର ହାରାହାରି ତୁଳନାରେ କମ ସଂକ୍ରମଣ
• 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଶତକଡା 74 ଭାଗ ନୂତନ ମାମଲା
23 SEP 2020 1:20PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ ଦୈନିକ କରୋନା ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା 12 ଲକ୍ଷ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦେଶରେ ମୋଟ 6.6 କୋଟିରୁ ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇସାରିଲାଣି । ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ପରୀକ୍ଷା ଯୋଗୁଁ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲାଗୁଡିକ ସଅଳ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇପାରୁଛି । ଅନୁଧ୍ୟାନ ଅନୁସାରେ କ୍ରମଶଃ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲାଗୁଡିକ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବ ।
ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ପରୀକ୍ଷା ଯୋଗୁଁ ଦେଶର 14ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ନିୟୁତ ପିଛା ଅଧିକ ପରୀକ୍ଷା ହେଉଥିବା ବେଳେ ପଜିଟିଭ ହାର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଉଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ନିୟୁତ ପିଛା 48,028 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଉଥିବା ବେଳେ ଜାତୀୟ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ଶତକଡା 8.52 ରହିଥିବା ଜଣାପଡିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 83,347 ନୂତନ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ସେଥିରୁ ଶତକଡା 74 ଭାଗ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ଜଣାପଡିଛି । କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 18,000 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ସଂକ୍ରମିତ ବାହାରିଥିବା ବେଳେ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶରୁ 7,000 ଓ କର୍ଣ୍ଣାଟକରୁ 6,000 ସଂକ୍ରମିତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 1,085 ଜଣଙ୍କର କରୋନା ଜନିତ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଶତକଡା 83 ଭାଗ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 392 ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବା ବେଳେ କରନାଟକରେ 83 ଓ ଉତାରପ୍ରଦେଶରେ 77 ଜଣଙ୍କର ପ୍ରାଣହାନୀ ଘଟିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
14 States/UTs have higher TPM and lower Positivity Rate than India average
74% New Cases are concentrated in 10 States/UTs
23 SEP 2020 1:20PM by PIB Delhi
India's testing capacity has surged to more than 12 lakh daily tests. Higher than 6.6 cr total tests have been conducted across the country. A high level of testing leads to early identification of positive cases. As evidence has revealed, eventually Positivity Rate will fall.
As India rides the wave of very high testing, 14 States/UTs have demonstrated better COVID response with higher Tests Per Million (TPM) and commensurate lower Positivity Rate than the national average.
The national cumulative Positivity Rate is 8.52% and the Tests Per Million stands at 48028 today.
A total of 83,347 new cases have been reported in the last 24 hours in the country.
74% of the new confirmed cases are concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has alone contributed more than 18,000 followed by Andhra Pradesh and Karnataka with more than more than 7,000 and 6,000 cases respectively.
1,085 deaths have been registered in the past 24 hours.
10 States/UTs account for 83% of the deaths in the last 24 hours due to COVID.
Maharashtra reported 392 deaths followed by Karnataka and Uttar Pradesh with 83and 77 deaths, respectively.