Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
14 States/UTs have higher TPM and lower Positivity Rate than India average
74% New Cases are concentrated in 10 States/UTs
23 SEP 2020 1:20PM by PIB Delhi
India's testing capacity has surged to more than 12 lakh daily tests. Higher than 6.6 cr total tests have been conducted across the country. A high level of testing leads to early identification of positive cases. As evidence has revealed, eventually Positivity Rate will fall.
As India rides the wave of very high testing, 14 States/UTs have demonstrated better COVID response with higher Tests Per Million (TPM) and commensurate lower Positivity Rate than the national average.
The national cumulative Positivity Rate is 8.52% and the Tests Per Million stands at 48028 today.
A total of 83,347 new cases have been reported in the last 24 hours in the country.
74% of the new confirmed cases are concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has alone contributed more than 18,000 followed by Andhra Pradesh and Karnataka with more than more than 7,000 and 6,000 cases respectively.
1,085 deaths have been registered in the past 24 hours.
10 States/UTs account for 83% of the deaths in the last 24 hours due to COVID.
Maharashtra reported 392 deaths followed by Karnataka and Uttar Pradesh with 83and 77 deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
ভারতকী লৈরিবা চাংচৎ অসিদগী রাজ্য/য়ু.তি. ১৪গী তি.পি.এম.না ৱাংলি অমসুং পোজিতিবিতী রেৎনা তারি
অনৌবা কেসশিংগী ৭৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইরি
23 SEP 2020 1:20PM by PIB Imphal
ভারতকী তেস্ত তৌবা ঙম্বগী চাং অসি নোংমদা তেস্ত লাখ ১২ হেন্না হেনগৎখ্রে। লৈবাক শিনবা থুংনা তৌখিবা তেস্ত অসি করোর ৬.৬দগী হেনখ্রে। তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎলকপা অসিনা পোজিতিব কেসশিং ঙন্না খঙদোকপা ঙমহল্লি। ওইরিবা ফীভম অসিনা শাখি ওইবগা লোয়ননা পিজিতিব রেৎ অসি তাথরক্লি।
ভারতনা তেস্ত মশিং য়াম্না তৌবগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী লৈরিবা চাংচৎ অসিগা য়েংনবদা রাজ্য/য়ু.তি. ১৪গী তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) ৱাংখৎলকপা অমসুং পোজিতিব রেৎ অসি তাথরকপগা লোয়ননা কোবিদ মপুং ফানা লাকশিল্লি হায়বা তাক্লি।
লৈবাক অসিগী অপুনবা পিজিতিবিতী রেৎ অসি ৮.৫২%নি অমসুং ঙসিগী ওইনা তেস্তস পর মিলিয়ন অসি ৪৮০২৮ ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা পুন্না অনৌবা কেস ৮৩,৩৪৭ রিপোর্ত তৌরকখি।
অনৌবা কনফর্ম কেসশিংগী ৭৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
মহারাস্ত্র খক্তদগী ১৮,০০০ হেনখি মতুংদা অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকাদগী মথং শিৎনা কেস ৭,০০০ অমসুং ৬,০০০ ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ১,০৮৫ রেজিস্তর তৌখি।
কোবিদনা মরম ওইদুনা হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবগী ৮৩%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
মহারাস্ত্রদগী লৈখিদবা ৩৯২ রপোর্ত তৌরকখি মতুংদা কর্নাতকা অমসুং উত্তর প্রদেশতগী মথং শিৎনা লৈখিদবা ৮৩ অমসুং ৭৭ ওইখি।