হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নাবা ফগৎলকপগী চাং ৱাংবগী লম্বীদা চংশিল্লি
নুমিৎ ৫নি শুবা ওইনা থংনা-থংনননা অনৌবা কেসশিংদগী নৌনা নাবা ফগৎলকপশিংনা হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং মখা তানা ৱাখৎলক্লি, ৮১% লানখ্রে
23 SEP 2020 11:00AM by PIB Imphal
ভারতনা অকনবা অমসুং কান্নরবা লালোংশিং, খুৎশম্ননা থবক তৌমিন্নদুনা অমসুং মাংজৌননা খোঙথাংশিং লৌখৎপগা লোয়ননা নাবা ফগৎলকপশিংগী মশিংনা খংহেন হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি। থংনা-থংননা নুমিৎ মঙানি শুবা ওইনা ভারত্তা নৌনা নাবা ফগৎলকপগী মশিংনা অনৌবা কেসশিংদগী হেনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা ৮৯,৭৪৬ নাবা ফগৎলকপগী রেজিস্তর তৌখি অম রোমদা নৌনা কনফর্ম তৌখিবা কেসশিংগী মশিং অসি ৮৩,৩৪৭ ওইখি।
মসিগা লোয়ননা পুন্না নাবা ফগৎলকখিবশিংগী মশিং অসি ৪৫,৮৭,৬১৩ ওইখি। ঙসিগী ওইনা নাবা ফগৎলকপগী রেৎ অসি ৮১.২৫% ওইখি।
মালেমগী ওইনা ভারতনা নাবা ফগৎলকপগী কেস অসি খ্বাইদগী য়াম্লি। মসিনা মালেমগী নাবা ফগৎলকখ্রবশিংগী ১৯.৫% ওইরি।
ভারতনা অনৌবা কেসশিংদগী নাবা ফগৎলকপগী মশিংনা হেন্না রেকোর্দ তৌবা অসিগুম্না অয়াম্বা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা চৎনবী অসি ঙাক্না চৎলি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৭তা অনৌবা কেসশিংদগী নৌনা নাবা ফগৎলকপশিংনা হেল্লি।
নৌনা নাবা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৭৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী রিপোর্ত তৌরক্লি মখোয় অদুদি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ অমসুং তামিল নাদু, ওরিশা, কেরেলা, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং হরিয়ানা হায়রিবশিং অসিনি।
মহারাস্ত্রনা নৌনা নাবা ফগৎলকপা কেস ২০,০০০ হেনখিবগা লোয়ননা মখা তানা মকোক্তা লৈরি। নোংমগী ওইনা ফগৎলকখ্রবশিংদা অন্ধ্র প্রদেশতগী ১০,০০০ হেন্না ওইখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India maintains trend of High Recoveries
New recoveries have exceeded New Cases for 5th day in a row
Recovery Rate continues to rise, crosses 81%
23 SEP 2020 11:00AM by PIB Delhi
With its focussed strategies and effective, coordinated and proactive measures, India is reporting steep increase in recoveries. New recoveries in India have exceeded the new cases for the fifth consecutive day.
89,746 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country, whereas the number of new confirmed cases stands at 83,347.
With this, the total number of recoveries are 45,87,613. The Recovery Rate is 81.25% today.
India has the highest recovered cases in the world. It contributes 19.5% to the global recoveries.
As India records more recoveries than the new cases, many States/UTs follow the suit.
17 States/UTs have more new recoveries than new cases.
75% of the new recovered cases are being reported from ten States/UTs, viz. Maharashtra, Karnataka , Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu, Odisha, Delhi, Kerala, West Bengal and Haryana.
Maharashtra continues to lead with more than 20,000 new cases of recovered patients. Andhra Pradesh contributed more than 10,000 to the single day recoveries.