গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক জন্মদিনৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে ‘দৰিদ্ৰৰ কল্যাণ আৰু দেশৰ সেৱাত উৎসৰ্গিত দেশৰ সবাতোকৈ জনপ্ৰিয় নেতা প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীলৈ জন্মদিনৰ শুভেচ্ছা জনালো’
‘দৰিদ্ৰৰ কল্যাণ আৰু দেশৰ সেৱাত উৎসৰ্গিত দেশৰ সবাতোকৈ জনপ্ৰিয় নেতা প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীলৈ জন্মদিনৰ শুভেচ্ছা জনালো’
‘প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ৰূপত দেশে এনে এগৰাকী নেতা লাভ কৰিছে, যিয়ে বিভিন্ন চৰকাৰী কল্যাণমূলক আঁচনিৰে সমাজৰ বঞ্চিত শ্ৰেণীক মূলসূঁতিলৈ আনিছে আৰু এখন শক্তিশালী ভাৰতৰ ভেঁটি নিৰ্মাণ কৰিছে’
‘দশক দশক ধৰি বঞ্চিত হৈ অহা দেশৰ দৰিদ্ৰ লোকসকলে আৱাসগৃহ, বিদ্যুৎ সংযোগ, বেংক একাউণ্ট, গেছ সংযোগ অথবা শৌচালয়ৰ সুবিধা লাভ কৰিছে, আই মাতৃসকলৰ জীৱনধাৰণৰ মান উন্নত হৈছে, এই সকলো সম্ভৱ হৈছে কেৱল মাত্ৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ অটুট সংকল্প আৰু মজবুত ইচ্ছাশক্তিৰ বাবে’
‘প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰত মাতৃক সেৱা আগবঢোৱাৰ সুযোগ লাভ কৰাটো প্ৰকৃতাৰ্থত এক সৌভাগ্যৰ বিষয়, যিয়ে এখন শক্তিশালী, সুৰক্ষিত আৰু আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ বাবে জীৱনৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্ত ব্যয় কৰিছে’
‘দেশৰ কোটি কোটি জনতাৰ সৈতে মই প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ সুস্বাস্থ্য আৰু দীৰ্ঘায়ু কামনা কৰিছো’
17 SEP 2020 1:36PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক জন্মদিনৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে। এলানি টুইটত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কৈছে, “দৰিদ্ৰৰ কল্যাণ আৰু দেশৰ সেৱাত উৎসৰ্গিত দেশৰ সবাতোকৈ জনপ্ৰিয় নেতা প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীলৈ জন্মদিনৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিলো। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ৰূপত দেশে এনে এগৰাকী নেতা লাভ কৰিছে, যিয়ে বিভিন্ন চৰকাৰী কল্যাণমূলক আঁচনিৰে সমাজৰ বঞ্চিত শ্ৰেণীক মূলসূঁতিলৈ আনিছে আৰু এখন শক্তিশালী ভাৰতৰ ভেঁটি নিৰ্মাণ কৰিছে।”
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, “দশক দশক ধৰি বঞ্চিত হৈ অহা দেশৰ দৰিদ্ৰ লোকসকলে আৱাসগৃহ, বিদ্যুৎ সংযোগ, বেংক একাউণ্ট, গেছ সংযোগ অথবা শৌচালয়ৰ সুবিধা লাভ কৰিছে, আই মাতৃসকলৰ জীৱনধাৰণৰ মান উন্নত হৈছে, এই সকলো সম্ভৱ হৈছে কেৱল মাত্ৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ অটুট সংকল্প আৰু মজবুত ইচ্ছাশক্তিৰ বাবে।”
“প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰত মাতৃক সেৱা আগবঢোৱাৰ সুযোগ লাভ কৰাটো প্ৰকৃতাৰ্থতে এক সৌভাগ্যৰ বিষয়, যিয়ে এখন শক্তিশালী, সুৰক্ষিত আৰু আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ বাবে জীৱনৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্ত ব্যয় কৰিছে। দেশৰ কোটি কোটি জনতাৰ সৈতে মই প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ সুস্বাস্থ্য আৰু দীৰ্ঘায়ু কামনা কৰিছো।” শ্ৰী অমিত শ্বাহে এইদৰে কয়।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah greets Prime Minister Shri Narendra Modi on his birthday
“Birthday wishes to the nation’s most popular leader, Prime Minister Shri Narendra Modi, who is devoted to the welfare of the poor and service of the nation”
“In the form of PM Modi,nation has been bestowed with a leader who has brought deprived sections to the mainstream through various public welfare policies and has laid the foundation of a strong India”
“Whether it is providing housing, electricity, bank accounts or toilets to the poor, who have been deprived of their rights since decades, or providing cooking gas under the Ujjawala scheme to poor mothers and ensuring them a life of dignity, all these have been possible only and solely due to the dedicated commitment and unwavering resolve of PM Modi”
“It is indeed a great privilege to serve Mother India under the leadership of PM Modi who has devoted each and every moment of his life for a strong, secure and self-reliant India”
“I, along with crores of countrymen, pray for PM Modi’s good health and longevity”
17 SEP 2020 1:36PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah has greeted the Prime Minister Shri Narendra Modi on his birthday today. In a series of tweets, Shri Amit Shah said, “Birthday wishes to the nation’s most popular leader, Prime Minister Shri Narendra Modi, who is devoted to the welfare of the poor and service of the nation. In the form of PM Modi ji,the nation has been bestowed with a leader who has brought deprived sections to the mainstream through various public welfare policies and has laid the foundation of a strong India.”
The Union Home Minister said, “Whether it is providing housing, electricity, bank accounts or toilets to the poor, who have been deprived of their rights since decades, or providing cooking gas under the Ujjawala scheme to poor mothers and ensuring them a life of dignity, all these have been possible only and solely due to the dedicated commitment and unwavering resolve of the Prime Minister, Shri Narendra Modi ji.”
“It is indeed a great privilege to serve Mother India under the leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi ji who has devoted each and every moment of his life for a powerful, secure and self-reliant India. I, along with crores of countrymen, pray for PM Modi’s good health and longevity” added Shri Amit Shah.