প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শ্রী হরিবনশ নরায়ন সিংহবু রাজ্য সভাগী দিপুতী চিয়রমেন ওইনবগী মীখলদা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
14 SEP 2020 7:32PM by PIB Imphal
ঐহাক্না শ্রীমান হরিবনশজীনা অনিরক শুবা ওইনা হাউসকী দিপুতী চিয়রমেন ওইনা খল্লকপদা হাউস অমদি ইরৈচা পুম্নমক্কী মফমদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
মসোসিএল সর্ভিসশিং অমসুং জর্নেলিজমগী তাইবংদা হরিবনশজীনা মশাগী মপুকচেল শেংবা শক্তম অমা ওইনা খংনখিবা অদুগী মরম্না ঐহাক্কী থমোইনা মতম চু্প্পদা মহাকপু ইকাই খুম্নজৈ। ঐহাক্কী ঐহাক্না হরিবনশজীগীদমক্তা ঐহাক্না ফাওরিবা ইকাই খুম্নবা অমদি মশাগী মী ওইনা খনবগী মওং অসি ঐহাক্কী থমোইদা ফাওরিবা অসিগুম্না ঙসি হাউসকী মীহুৎ খুদিংমক্কী থমোইদসু ফাওবিরমগনি হায়না ঐহাক্না খল্লি। মসিগী ৱাখল্লোন, মসিগী লোন্দিন্নবগী মওং অসি হরিবনশজীনা তানশিঞ্জবা মরলনি। মহাক্কী থবক তৌবদা হৈশিংনা তৌবা অসিনা হাউসকী থবক মহাক্না তৌবিরিবা অসি উবদা মসি মশানা অদুম মহৌশানা অদুমসু ওইহনবনি। । হাউসতা করিগুম্বা মীচং-মীখাই নাইদনা অদোম্না দেমোক্রেসী অসিবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী অদোম্না লৌবিরিবা থৌদাং লৌবিরি।
ইকাই খুম্নজরবা থৌরম মপু, হন্দক্তি হাউস অসিনা পুৱারীদগী খ্বাইদগী ইতোং-তোঙান্না অমদি তোপ-তোপ্পা মওং অমদা থবক অসি চত্থরি। কোরোনানা মরম ওইরগা অসিগুম্বা ফীভম অসিদা হাউসতা থবক তৌবা, লৈবাক অসিগীদমক্তা মরুওইবা থৌদাং অসি মপুং ফানা পাংথোকপা অসি ঐখোয় পুম্নমক্কী থৌদাংনি। ঐখোয় পুম্নমক্না মিৎকুপ-নাহুম শিংনা, চৎন-কাংলোন পুম্বা ঙাক্না চত্তুনা ঐখোয়গী ইথৌদাং অসি পাংথোক্কনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ।
রাজ্যসভাগী মীহুৎ, চিয়রমেনজীনা হৌজিক দিপুতী চিয়রমেনজীবু হাউসকী থৌগাই অসি নিংথিনা পাংথোকপদা মতেং পাংলিবমখৈ অদু্ক্কী মতিক অফবা মওংদা কান্নগনি অমদি পুম্নমকপু তেক্ত-কাইদনা লৈগনি। চেয়রমেন্না, সংসদকী অপ্পর হাউসকী থৌদাং লৌবিনবগীদমক্তা হরিবনশজীদা ঐখোয় খুদিংমক্কী থাজবা লৈখি। হরিবনশজীনা মদু থাক খুদিংমক্তা মপুং ফাহনবিরি। ঐহাক্না মমাংদা হরি অসি ময়াম পুম্নমক্কী ওইরিবা অসিগুম্বা হাউসকী হরি অসি ঐগীসু-মীগীসু অনিমক্কী ওইগনি হায়না ঐহাক্না ৱাফম থম্বদা হায়জখি। হাউসকী ঐখোয়গী হরি, হরিবনশজীনা শোমদসু-অশোমদসু মীপুম পুম্বগী ওইনা মান্ননা লৈনবা, মীচং-মীখাই নাইদনা, ঐগী-মীগী নাইদবনি।
ঐহাক্না মসিমসু হায়খি মদুদি হাউসকী লম্পাক্তা শান্নরোইসিংদগী হেন্না অম্পায়রনা হেন্না ৱাই হায়না হায়জখি। চৎন-কাংলোন নাইনা শান্ননবগীদমক্তা সংসদশিংবু নম্ফু-হাফু তৌবা অসি য়ম্না শিংননিংঙাই ওইবা থবক্নি। অম্পায়রগী থবক অসি নিংথিনা তৌগনি হায়বা ঐহাক্না থাজখি অদুবু অম্পায়রগী থবক অসি নিংথিনা তৌগনি হায়বা ঐহাক্না থাজখি অদুবু হরিবনশজীবু মশক খংবিরমখিদবশিংসু হরিবনশজী মহাক্কী ৱারেপ লৌবা ঙম্বগী থৌনা, মহাক্কী ৱারেপ অদুনা মীপুম খুদিংমক্কী থম্মোয়দা থাজহনবা ঙম্লে।
ইকাইখুম্নজরবা চিয়রমেন, না মশাগী থৌদাং অদু কয়াগী মতিক মায় পাক্না পাংথোকখিবগে হায়বসি চহি অনিসিনা সাক্ষীনি। হাউসতা চাউর-চাউরবা এম.এল.এ.শিংগা মপুং ফানা খন্ন-নৈনহনখিদুনা য়াম্না থুনা বিল পাস তৌনবগীদমক্তা হরিবনশজীনা পুং কয়া চুপ্না ফমদুনা লৈখি, হাউসতা হৈ-শিংনা থবক পাংথোক্তুনা লৈবিখি। হৌজিক্কী মতম অসি লৈবাক অসিগী তুংদা ওইরক্কদবা পুন্সি অসিদা, লৈবাক্কী মাইওন অসি ওন্থোকপা ঙম্বা বিল পুৱারীগী ওইবা কয়া অমা হাউসতা পাস তৌরি। হৌখিবা চহিদখক্তা মসিগী হাউস অসিনা চহি তরাদা থ্বাইদগী য়াম্বা প্রদক্তিবিতী রেকোর্দ থমখ্রে। মদুসু হৌখিবা চহিদা লোকসভাগী মীখল পাংথোকপা চহি অদুদা।
প্রদক্তিবিতীগা লোয়ন-লোয়ননা পোজিতিবিতীসু হেনগৎহনবা হায়বসি মীহুৎ খুদিংমক্কী ওইনা চাউথোকচনিংঙাইনি। মফমসিদসু মীওই খুদিংমক্না ফোংনা ৱা ঙাংবা ঙমহনসি। হাউসকী থবক-ইনখাং তৌবা লেপ্তনবা, থংথখিদনবা লেপ্তনা থবক হোৎনবা উখি। হাউসকী লেমজনিংঙাই ওইবা মতৌ অদুসু হেনগৎহনগনি। সংসদকী অপ্পর হাউসতগী মসিদগী লৈঙাক শেম্লিবশিংনা মসিগী অনিংবা-অপাম্বা অসি তৌহন্নিংহল্লকখি। দেমোক্রেসীগী লমদম ওইরিবা বিহারদগী জেপী অমদি কর্পুরী থাকুরগী লমদমদগী, বাপুগী চম্পারনগী লমদগী কনাগুম্বা মীওই অমনা দেমোক্রেসী অসিদা মমাং থানা থোরক্লগা থৌদাং লৌবা মতমদা হরিবনশজীনা তৌরিবা অসিগুম্বা মতৌ উবা ফংই।
করিগুম্বা অদোম্না হরিবনশজীগা নক্নবা মীশিংগা ৱারী শান্নবা মতমদা মহাক অসি করিগীদমক্তা লৈমায়গা মরি লৈনরিবগে হায়বদু খংবা ঙমগনি। মহাক্কী খুঙ্গংদা মহাক্না লাইরিক তম্বা হৌরকখিবা মফম ওইরিবা নীম পাম্বিগী মখাদা স্কুল হাংলমখি। লৈবাক্তা ফম্মগা লৈবাকপু খংবা, লৈবাক্কা মরি লৈনবা মহৈ-মশিং অদু মফমদুদা ফংখি।
হরিবনশজী খুঙ্গং অসি জয়প্রকাশজীগী সিতাব দিয়ারাদনি হায়বা মীপুম খুদিংমক্নি হায়বা খংবিরি। মসিগী খুঙ্গং অসি জয়প্রকাশজীগীসু পোক্নফম লমদম্নি। উত্তর প্রদেশ, বিহার রাজ্য অনিগী জিলা অহুম আরা, বলিয়া অমদি ছপরা অসি খাইদোকপা মফম, গঙ্গা অমসুং ঘাঘরাগী মরক্তা লৈবা দিয়ারা, তাপুগুম্বা চহি খুদিংগী ইচাও থোকপনা লৈবাক কিন্থবা, য়াম্না ৱানা চহি অমদা লৌ অমুকখক্তং লোকপা ঙম্মি। মতম অদুদা চত্থোক-চৎশিন তৌবা অসি হি মচানা তুরেল লান্দুনা চৎনরম্মি।
পেন্থোকপা হায়বসিনা নুংঙাইবনি হায়বা ৱাখল-লৌশিং অসি হরিবনশজীনা মহাক্কী খুঙ্গংগী য়ুম অদুগী ফীভমদগী ফংলকখি। মহাক করম্বা বেকগ্রাউন্দগী থোরকপনো হায়বগী ৱারী অমা ঐঙোন্দা কনাগুম্বা অমনা হায়বিরকখি। হাইস্কুলগী লাক্লবা মতুংদা হরিবনশজীগী অহানবা খোংউপ শানবগী ৱারী শান্নখি। মদুগী মমাংদা মহাক্কী খোংউপা অমত্তা লৈরমখিদে অমদি লৈরকপসু লৈরকখিদে। খুঙ্গংগী খোংউপ শাবা মীওই অদুদা হরিবনশজীগী খোংউপ শাবিনবা হায়রমখি। হরিবনশজীনা তত্তনা শারিবা খোংউপ অদু কয়া য়াম্না শারবগে হায়না য়েংবা চৎখিরম্মি। মহাক হন্না-হন্না চৎখরিম্মি; হরিবনশজীনা মহাক্কী খোংউপ অদু মতৌ করম্না শারিবনো, কয়া য়াম্না শারবগে হায়বদু য়েংনবা চৎলমখি। খোংউপ শারিবা মী অদুদা নুতিগী ৱাহং কয়া হংদুনা করম্বা মতমদা লোইগদৌরিবনো হায়না হংলমখি। হরিবনশজীনা লৈমায় মখাগা অদুক্কী মতিক করিগী শম্নরিবনো হায়বদি খন্দুনা য়েংবিয়ু।
জেপীগী মমি অসি মঙোন্দা য়াম্না তাখি। মতম অদুদা মহাক্কী লাইরিকশিং অদুদগীসু পামজবা হেনগৎলকখি। মদুগা মরি লৈনবা ৱারী অমসু ঐহাক খংই। হরিবনশজীনা অহানবা স্কোলর্শিপ ফংলকখিবা মতমদা ময়ুমগী মীশিংনা মচানুপানা স্কোলর্শিপকী শেনফম অদু য়ুমদা পুল্লপ পুদুনা লাক্কনি হায়না খনখি। অদুবু হরিবনশজীনা শেল অদু য়ুমদা পুবগী মহুত্তা লাইরিক ওইনা লোইনা লৈথোক্লমখি। অসিগুম্বা শম্লপ্পা বাইওগ্রাফী, সাহিত্যনচিংবশিং অসি ময়ুমদা পুদুনা লাকখি। হরিবনশজীগী পুন্সিদা মতম অদুদা মহাক্না লাইরিক্তা থৱাই য়াওজখিবা মতৌ অদু হৌজিকসু অদুম লেংদনা লৈরি। ইকাই খুম্নজরবা চিয়রমেন, চহি নিফুরোম খুন্নাইগী ওইবা জর্নেলিজমগী থবক তৌরবা মতুংদা হরিবনশজীনা ২০১৪দা সংসদকা পুন্সি অসিদা চংলকখি। হাউসকি দিপুতী চিয়রমেন ওইনা হরিবনশজীনা চৎন-পথাপ অসি ঙাক্তুনা সংসদ মীহুৎ ওইনা থবক পুখিবা মতম অদু য়াম্না লেমজনিংঙাই ওইখি। মীহুৎ অমা ওইনা শেল-থুমগী ওইরো, লাল্লোংশিং শোই-ঙামহন্দবগা মরি লৈনববু ওইরো হিরম কয়া অমা হরিবনশজীনা মহাক্কী ৱাফম অদু য়াম্না নিংথিনা থম্বিখি।
য়াম্না ইংবা মওংদা মচং ওইবা ৱা ঙাংবগী মওং অসি মহাক্কী ওইবা শক্তম্নি হায়বসি ঐখোয় পুম্বনা খংই। হাউসকী মীহুৎ অমা ওইনা মহাক্কী ৱাখল-লৌশিং অদুনা, মহাক্না খংলক-উরকপশিং অদুনা লৈবাক অসিগী তৌগল তৌনবা মপুং ফানা হোৎনখি। হরিবনশজীনা ইন্তর্নেস্নেল প্লেৎফোর্মশিংদা ভারতকী লেমজবা মতৌ, ভারতকী অৱাংবা থাক অসি হেনগৎহন্বগীদমক্তা থবক কয়া অমা তৌখি। ইন্তর-পার্লিয়ামেন্তরী য়ুনিয়নগী মীফমশিং ওইরো নত্রগা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা ভারতকী নাইকী মীহুৎ কাংবুগী মীহুৎ ওইনা ওইরো অঙম্বা থাক্তা থৌদাং লৌখি। হরিবনশজীনা অসিগুম্বা মফমশিংদা ভারত অমসুং ভারতকী সংসদপু ইকাই খুম্নবা হেনগৎহনখি।
ইকাইখুম্নজরবা চিয়রমেন, হাউসতা দিপুতী চিয়রমেনগী থৌদাং লৌবা অসি নত্তনা হরিবনশজী রাজ্যসভাগী কমিতী কয়াগী অধ্যক্ষ ওইনা থবক কয়া অমা হেন্না নিংথিবা মওংদা ওইহনখি, মহাক্কী মথৌদাং অসি নিংথিনা তৌখি।
হৌখিবা মতমদা ঐহাক্না হরিবনশজীনা পাওমী অমা ওইনা ঐখোয়গী সংসদ অসি মতৌ করি ওইগদগে হায়বা থবক অসিদা লুনা খল্লগা থবক অসি তৌদুনা লাকখি। সাংসদ ওইরবা মতুংদা মহাক্না সাংসদশিংনা পুকচেল শেংনা মথৌদাং পাংথোকহন্নবা হোৎনখি।
ইকাই খুম্নজরবা চিয়রমেন, হরিবনশজী অসি সংসদকী থবক-থৌগাইশিং অসিগী মরক্তসু য়াম্না ৱাখল-লৌশিং লৈবা অমদি ৱাখল খনবা অমা ওইনসু অদুক্কী মতিক নিংথিনা থবক পাংথোকপা ঙম্বা ওই। অদোম পুম্নমকসু লৈবাক অসিদা চৎলি। ভারতকী শেন্মিৎলোন, মীয়ামগী ওইবা, খুন্নাইগী ওইবা অমদি রাজনীতিগী শিংনবশিংগী মতাংদা মীয়ামদসু মিৎ-না শিংহল্লি। মহাক্কী নুংদা পাওমী ওইবা মওং অসি অইবা ওইবা মওং অসি ইমান মান্নৈ। মহাক্কী লাইরিকশিংদা হান্নগী প্রধানমন্ত্রী ক্ষীমান চন্দ্রশেখরজীগী পুন্সিগী মতাংদা মশা খাইনা উবা ফংই, মসিগা লোয়ননা হরিবনশজীগী ইবা ঙম্বগী থৌনা অসি উবা ফংই। হরিবনশজীনা হাউস অসিগী দিপুতী চিয়রমেন ওইনা মতুংদসু লমজিং-লমতাকপীগদৌরিবা অসি ঐঐহাক্কী অমদি হাউস অসিগী মীহুৎ খুদিংমক্কী ওইনা লাইবক ফবনি।
ইকাইখুম্নজরবা চিয়রমেনজী, সংসদকী অপ্পর হাউসকী সেসেন ২৫০দগী হেনবা সেসনশিং খোংচৎ অসি পাংথোকখ্রে। মসিগী খোংচৎ অসি দেমোক্রেসীগী মওং ওইনা ঐখোয়গী মপুং ফাবগী খুদম্নি। অমুক্কা হন্না হরিবনশজী অদোম্বু মসিগী মরুওইবা অমসুং চাউরবা থৌদাং অসিগীদমক্তা য়াইফ পাউজেল পীজরি। অদোম হক ফনা লৈবা ওইবিয়ু অমদি হাউসতসু হকচাং ফবগী মওংদা অপর হাউসতগী পাংথোকহন্নিংলিবশিং অদু মপুং ফানা পাংথোকপা ঙম্বা ওইবিয়ু। হরিবনশজীগা মায়োক্নবিগদৌরিবা মনোজজীবুসু ঐহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীজরি। দেমোক্রেসীগী লেমজনিংঙাই ওইবা অসি ঙাক্না থম্নবা মীখলগী থবক চত্থবগী মওং অসি অদুক্কী মতিক মরুওই। ঐখোয়গী বিহার অসি ভারতকী দেমোক্রেতিক ওইবা চৎনবি অসিগী লমদম ওইদুনা লাক্লি। বৈশালীগী ইপা-ইপু হাক্তক্তগী চৎনরকপা, বিহারগী চাউথোকচনিংঙাই ওইবা অদুবু হরিবনশজীগী ফীদম অসিনা হাউসকী থোংদগী অদোম্না নিংথিনা পুথোরক্কনি হায়বা ঐহাক্না থাজৈ।
ঐহাক্না হাউস অসিগী ইকাই খুম্ননিংঙাই ওইরবা মীহুৎ খুদিংমকপু মীখল অসিগী চত্থবা থবক অসিদা য়াওবিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকচরি। অমুক্কা হন্না হরিবনশজীবু, মীহুৎশিংগী মফমদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM's remarks on election of Shri Harivansh Narayan Singh as Deputy Chairman of Rajya Sabha
14 SEP 2020 7:32PM by PIB Delhi
I congratulate Shri Harivanshji on behalf of the entire House and all the countrymen for his election as deputy chairman of this House for the second time.
I have a lot of respect for Harivanshji in my heart for the way he has carved his honest image in the world of social work and journalism. I feel that the people who know him closely have the same respect and warmth that I have for him; and so does every member of the House. Harivanshji has himself earned this respect and affinity. It is also natural given his style of working and the manner in which he conducts the House proceedings. Your impartial role in the House strengthens democracy.
Mr. Chairman Sir, this time the proceedings of the House is being conducted in extreme circumstances that were never seen before. It is the duty of all of us that in the prevailing circumstances due to Corona, this House functions and fulfils its important obligations towards the country. I am confident that we will discharge our duties by ensuring all precautions and guidelines.
Mr. Chairman, the more cooperation the Rajya Sabha members extend to the Deputy Chairman in running the House smoothly, there will be more utilization of time and everybody will be safe.
Mr. Chairman Sir, Harivanshji has lived up to the trust at every level that we had reposed in him for the responsibility of the Upper House of Parliament. In my last address, I had said that I have firm belief that as the God is for everybody, similarly, the House’s God will also be there for the ruling as well as opposition members. The god of our House, Harivanshji, should remain unbiased to everybody without any discrimination, and he should not be party to either ruling or opposition.
I had also said that the umpires are more troubled than the players in this field of the House. It is very challenging to force the parliamentarians to play according to the rules. I had full faith that he would be a better umpire, but Harivanshji has won the trust of those who were not well acquainted with him through his decisiveness and decisions.
Mr. Chairman Sir, these two years are proof how Harivanshji has discharged his responsibility successfully. Harivanshji operated the House efficiently by organizing in-depth discussions on the important legislations and getting the bills passed quickly by sitting for hours. During this time, many historic bills regarding the country’s future were passed in this House. In the last year itself, this House has created a record of maximum productivity in 10 years. And that too, when Lok Sabha elections were underway last year!
It is a matter of pride for every member that there has been more positivity along with productivity. Everybody could put forth his views openly. Concerted efforts have been noticed so that the work of the House is not disrupted. It has also enhanced the dignity of the House. This was also the aspiration of Constitution makers from the Upper House. Harivanshji has shown how a torchbearer of democracy who comes from Bihar, a land known for its democratic ethos, and also the land of JP and Karpuri Thakur and Bapu’s Champaran, comes forward and discharges his responsibilities.
When you discuss about Harivanshji with his close associates, then one comes to know why he is so grounded. His early education happened in a makeshift school under a neem tree in his village. It is the upbringing of his education that he could relate himself to the ground realities.
We all know very well that Harivanshji comes from Sitab Diyara village, which belonged to Jayaprakashji. This village is the birthplace of Jayaprakashji. Every year, Diyara, divided between two rivers, the Ganges and the Ghagra, and between the two states of Uttar Pradesh and Bihar’s three district Arrah, Ballia, Chhapra, would become an island as it used to be flooded. Barely, one crop could be cultivated. The only way to go anywhere was by crossing the river on boat.
Harivanshji received the practical knowledge that contentment is satisfaction from the prevailing conditions at his village home. Once, somebody told me an incident about his background. Harivanshji needed shoes for the first time when he reached High School. He did not have shoes, as he had never bought. So, a person who used to make shoes in the village was asked to prepare shoes for Harivanshji. Harivanshji would often visit him to see the progress of the shoe. Like a rich man visits his bungalow frequently to see its progress, Harivanshji would also go there quite often to monitor the progress of the shoes. Every day, he would ask the cobbler by when his shoes would be ready. You can imagine why Harivanshji is so grounded.
He was deeply influenced by JP. During that time, his love for books also grew up. I got to know of an incident related to that. When Harivanshji received the government scholarship for the first time, some members of his family had hoped that he would bring the entire scholarship money home. Instead of bringing the scholarship money home, Harivanshji spent the entire money on books. He brought home several books, including autobiographies and literature. Since then, Harivanshji’s love for books remains intact.
Mr. Chairman Sir, Harivanshji made an entry to Parliament in 2014 after nearly four decades of journalism of social issues. The way Harivanshji maintained the propriety as the deputy chairperson of the House, his tenure as a parliamentarian has been equally graceful. As a member, Harivanshji put forth his views, be it on economy or strategic security, in a very effective manner.
We all know that he has made a mark by putting his views gracefully. He has made every effort to serve the nation with his knowledge and experience as a member of the House. Harivanshji has also worked to enhance India's dignity and stature at all international forums, whether it is the numerous sittings of Inter-Parliamentary Union, or his responsibility as a member of the Indian cultural delegations in other countries. Harivanshji has enhanced the dignity of India and the country’s parliament at all such places.
Mr. Chairman Sir, besides being the deputy chairman of the House, Harivanshji has been chairman of several committees of Rajya Sabha. As chairman of several such committees, Harivanshji has improved the functioning of the committees and effectively highlighted their role.
I had also said last time that Harivanshi has always been on a mission as to what should be the conduct of a parliamentarian being a journalist. After becoming a parliamentarian, he made a lot of efforts to make all MPs more conscientious in their conduct.
Mr. Chairman Sir, Harivanshji is equally active as an intellectual and thinker along with his parliamentary business and responsibilities. He still visits places in the country. He creates awareness among common people regarding India’s economic, social, strategic and political challenges. The journalist and writer in him is still intact. His book closely highlights the life of our former Prime Minister Shri Chandrashekharji, and also demonstrates Harivanshji’s writing prowess. I and all the members of this House are fortunate that we will continue to be guided by Harivanshji as a deputy chairperson.
Respected Chairman, this Upper House of Parliament has embarked on a journey by holding more than 250 sessions. This journey is proof of our mature democracy. Once again, many many best wishes to Harivanshji for this important and huge responsibility. You remain healthy and discharge your duties according to the expectations of the Upper House by maintaining a healthy atmosphere. My best wishes to Manoj Jhaji also for giving a challenge to Harivanshji. The process of election is also important for the dignity of democracy. Our Bihar has been the land of democratic ethos. I am confident that Harivanshji will enhance the tradition of Vaishali, the glory of Bihar, and the ideals through this House.
I thank all the honourable members of the House for taking part in this election process. Once again, many congratulations to Harivanshji and all the members.
Thanks!