স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ পৰীক্ষণত ভাৰতে অব্যাহত ৰাখিছে নতুন শিখৰ অতিক্ৰমণৰ ধাৰা
একেৰাহে দুটা দিনত প্ৰতি দিনে ১১.৭০ লাখৰো অধিক নমুনাৰ পৰীক্ষণ
ব্যাপক পৰীক্ষণৰ পিচতো, দৈনিক আক্ৰান্তৰ হাৰ ৭.৫শতাংশৰ তলত আৰু সামগ্ৰিক আক্ৰান্তৰ হাৰো ৮.৫ শতাংশৰ তলত আছে
04 SEP 2020 12:08PM by PIB Guwahati
প্ৰতিদিনে দিনে ১০লাখৰো অধিক নমুনা পৰীক্ষাৰ লক্ষ্যত সফলতাৰে উপনীত হোৱাৰ পিচত ক’ভিড-১৯ৰ পৰীক্ষণত ভাৰতে বিগত দুটা দিনত নতুন শিখৰ অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। এই দুটা দিনত একেৰাহে প্ৰতিদিনে ১১.৭০লাখকৈ নমুনাৰ পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হৈছে সমগ্ৰ দেশজুৰি। শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ১১,৬৯,৭৬৫টা নমুনাৰ পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
দিনৌ ইমান বিশাল সংখ্যক নমুনা পৰীক্ষাৰ অভিলেখ ৰচনা আন কোনো দেশেই এই পৰ্যন্ত কৰিব পৰা নাই।
দিনৌ ইমান বিশাল সংখ্যক পৰীক্ষণৰ সুবাদত আজিৰ তাৰিখত ভাৰতত সৰ্বমুঠ পৰীক্ষণৰ সংখ্যা প্ৰায় ৪.৭ কোটি হৈছেগৈ। শেহতীয়া তথ্য অনুযায়ী দেশত সম্পন্ন হোৱা পৰীক্ষণৰ সংখ্যা হ’ল সৰ্বমুঠ ৪,৬৬,৭৯,১৪৫টা।
ইমান ব্যাপক হাৰত পৰীক্ষণৰ পিচতো, দৈনিক আক্ৰান্তৰ হাৰ ৭.৫শতাংশৰ তলতে আছে আৰু সামগ্ৰিক আক্ৰান্তৰ হাৰো ৮.৫শতাংশৰ তলত আছে বুলি তথ্য লাভ কৰা হৈছে। দৃঢ় মনোভৱৰে লক্ষ্য নিৰ্দিষ্ট কৰি নেৰানেপেৰাকৈ আৰু সু-সমন্বিত ভাবে কেন্দ্ৰ, ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শসিত অঞ্চলৰ চৰকাৰসমূহে কৰা প্ৰয়াসৰ সুবাদত ভাৰতে আজি সাফল্যৰ নতুন ইতিহাস ৰচনা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে।
ইফালে, ক’ভিড ৰোগীৰ মৃত্যুৰ হাৰ ১শতাংশৰ তললৈ নমোৱাৰ বাবে অব্যাহত ৰখা প্ৰয়াসৰ ফলত দেশত এই মুহূৰ্তত মৃত্যুৰ শত্কৰা হাৰ ১.৭৪শতাংশলৈ অৱনমিত হৈছে। এই হাৰ আৰু তললৈ নমাৰ সকলো সংকেত লাভ কৰিব পৰা গৈছে।
আজিৰ তাৰিখত দেশত ১৬৩১টা পৰীক্ষাগাৰৰ এক শৃংখল গঢ়ি তোলা হৈছে। ইয়াৰে ১০২৫টা চৰকাৰীখণ্ডত স্থাপনৰ বিপৰীতে ৬০৬টা পৰীক্ষাগাৰ স্থাপিত হৈছে ব্যক্তিগত খণ্ডত। পৰীক্ষাগাৰসমূহৰ বিস্তৃত বিৱৰণ তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰ:
‘ৰিয়েল টাইম আৰটি পিচিআৰ’ পৰীক্ষণ পৰীক্ষাগাৰ-৮২৭টা (চৰকাৰী-৪৬৫টা+ব্যক্তিগত-৩৬২)
‘ট্ৰুনাট’ ভিত্তিক পৰীক্ষাগাৰ- ৬৮৩টা(চৰকাৰী-৫২৬টা+ব্যক্তিগত-১৫৭টা)
‘চিবিনাট’ ভিত্তিক পৰীক্ষাগাৰ-১২১টা (চৰকাৰী-৩৪টা+ব্যক্তিগত-৮৭টা)
ক’ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় সবিশেষ, শুদ্ধ আৰু বিশ্বাসযোগ্য তথ্যৰ বাবে https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA ত লগ ইন কৰিব পাৰে।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues to scale new peaks in COVID-19 tests
More than 11.70 lakh samples tested for 2 consecutive days
Despite the very high testing levels, Daily Positivity rate is below 7.5% and Cumulative Positivity Rate is less than 8.5%
04 SEP 2020 12:08PM by PIB Delhi
After having successfully achieved the goal of enhancing the daily testing capacity to more than 10 lakhs daily tests, India has scaled new peaks in COVID-19 testing for the last two successive days. For these two successive days, more than 11.70 lakh samples have been tested across the country. 11,69,765 samples were tested in the last 24 hours.
No other country has achieved these levels of very high daily testing.
With this steep exponential rise in daily testing, the cumulative tests are nearing 4.7 crore. The cumulative tests as on date have reached 4,66,79,145.
Even with this very high daily testing, the daily Positivity Rate is still below 7.5%, while cumulative Positivity Rate is less than 8.5%. These results reflect the successful Centre-led strategy of TEST TRACK TREAT, being effectively implemented by most of the States/UTs.
The sustained higher testing on a wide scale enables early diagnosis, prompt isolation and timely hospitalisation. Effective treatment based on Standard Treatment Protocol both in supervised home isolation and in hospitals, also results in lower mortality rate. With the aim to reduce the fatality rate below 1%, India’s Case Fatality Rate (CFR) has touched 1.74% following a gradient of steady and sustained decline.
India’s substantial increase in the testing levels is anchored in the daily expanding diagnostic lab network across the country. As on date, with 1025 labs in the government sector and 606 private labs, the country-wide network is strengthened with 1631 total lab facilities.
These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 827 (Govt: 465 + Private: 362)
TrueNat based testing labs: 683 (Govt: 526 + Private: 157)
CBNAAT based testing labs: 121 (Govt: 34 + Private: 87)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.