PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
31 AUG 2020 6:27PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৮,৪৬,২৭৮গা লোয়ননা অপুনবা তেস্ত করোর ৪.২৩ হেনখ্রে
• মহারাস্ত্র, এ.পি., কর্নাতকা- রাজ্য ৩ খক্তদা অপুনবা কেসশিংগী ৪৩% রেকোর্দ তৌখি
• হৌখিবা পুং ২৪ (নোংমাইজিং)দা ভারতনা কেস ৭৮,৫১২ রেজিস্তার তৌখি
• হকশেল মন্ত্রালয়না য়ু.পি., ঝার্খন্দ, ছত্তিসগর অমসুং ওরিসাদা সেন্ত্রেল তিমশিং থারগনি
• প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা “দো গজ কী দুরী, মাস্ক জরুরী” ঙাক্না চৎনবা, সোসিয়েল দিস্তেন্সিংগী চৎন-কাংলোন ঙক্না চৎপা অমসুং কোরোনা মায়থীবা পীবদা তেংবাংনবা মাস্ক শোইদনা উপতুনা হকচাং ফনা লৈনবা অপীল তৌখ্রে
• অনলোক ৪গীদমক এম.ঐচ.এ.গী অনৌবা গাইদলাইনশিং, কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী ৱাংমদা অহেনবা এক্তিবিতীশিং হাংদোকপা, হয়েংদগী চৎনবা হৌবা
হেন্না হেনগৎলক্তুনা, ভারতনা কোতি ৪.২৩ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে, মহারাস্ত্র, এ.পি., কর্নাতকা- রাজ্য ৩ খক্তদা অপুনবা কেসশিংগী ৪৩% রেকোর্দ তৌখি
২০২০গী জনুৱারীদা পুনেগী লেব অমদা তেস্ত অমা খক তৌবা হৌখিবদগী ওগস্ত ২০২০দা নোংমগী তেস্ত তৌবগী চাং অসি ৱাংখৎলক্তুনা লাখ ১০ হেন্না তৌখ্রে। ঙসি পুন্না তেস্ত তৌখিবা অসি কোতি ৪.২৩ হেনখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৮,৪৬,২৭৮ তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা (নোংমাইজিং, ওগস্ত ৩০, ২০২০) ভারত্তা কেস ৭৮,৫১২ রেজিস্তর তৌখ্রে। মরম অসিনা তোঙান তোঙানবা মীদিয়া খরদা হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৮০,০০০ থেংনৈ হায়না রিপোর্ত তৌরিবা অসি অরানবনি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং অসিগী ৭০%দি রাজ্য তরেৎতগী ওইখি। মসিগী মনুংদা মহারাস্ত্রনা কেস লোদ খ্বাইদগী য়াম্বা ওইদুনা ২১%রোম ওইখি, মতুংদা অন্ধ্র প্রদেশ (১৩.৫%), কর্নাতকা (১১.২৭%) অমসুং তামিল নাদুনা ৮.২৭%দা লৈখি। কেসলোদ হেনগৎহনবদা শরুক তম্লিবা লেমহৌরিবা রাজ্যশিং অদুদা উত্তর প্রদেশনা ৮.২৭%, ৱেস্ত বেঙ্গলনা ৩.৮৫% অমসুং ওরিশানা ৩.৮৪% ওইরি। কেসশিংগী অপুনবা মশিংগী মনুংদা মহারাস্ত্র, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকা রাজ্য অহুম অসি খক্তদগী ৪৩% রিকোর্দ তৌখি। অমরোমদা অপুনবা কেসশিং অসিদা তামিল নাদুনা ১১.৬৬% ওইরি। মহারাস্ত্রনা ৩০.৪৮% ওইদুনা মশিং য়াম্বগা লোয়ননা হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা শীখিবগী ৫০% মহারাস্ত্র, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকাদগী ওইরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1649953
হকশেল মন্ত্রালয়না য়ু.পি., ঝার্খন্দ, ছত্তিসগর অমসুং ওরিশাদা সেন্ত্রেল তিমশিং থারগনি
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না উত্তর প্রদেশ, ঝার্খন্দ, ছত্তিসগর অমসুং ওরিশা, হায়রিবা রাজ্য মরি অসিদা অৱাংবা থাক্কী সেন্ত্রেল তিমশিং থানবা ৱারেপ লৌখ্রে। রাজ্যশিং অসিদা খংহৌদনা কোবিদ কেসকী মশিং খংহৌদনা হেঙ্গৎলক্লি অমদি ণখোয় খরদদি শিবগী চাংসু হেঙ্গৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1650011
৩০.০৮.২০২০দা ঙাংখিবা পি.এম.গী "মন কী বাত ২.০"গী ১৫শুবা তাঙ্কক্কী মনিপুরী ৱাহন্থোক
………ঐগী নুংশিরবা লৈবাক মীয়ামশিং, লৈবাক অসিনা মহাক্না থোংদোরক্লিবা চাওখৎপগী লম্বীদা চৎলি অমদি খোঙচৎ অসি মীপুম খুদিংমক্না খোঙচৎসিগী শরুক অমা ওইনা অমদি লম্বীসিদা চৎলিবা মীওই অমা ওইনা শরুক য়ারবখক্তদা নুংঙাইবা খোঙচৎ ওইগনি‍। মসি ওইহন্নবগীদমক, মীপুম খুদিংমক হকচাঙ ফনা অমদি পুক্নীং মকা লাম্না লৈবা অমসুং কোরোনাবু মায়থিবা পীননবা ঐখোয়গী অপুনবা থৌদাংগী শরুক অমা ওইমিন্নবা মথৌ তাই‍। “মিতর অনিগী অরাপ্পা, তঙাই ফদনা মায়খুম” সোসিএল দিস্তেন্সিংগী চৎন-পথাপ ঙাকপা অমদি মায়খুম শোয়দনা উপ্পা হায়বা কাংলোন অসি ঙাক্তুনা ঐখোয়গী হকচাঙ ফনা থম্বনা কোরোনা মায়থিবা পীবদা মতেং ওইগনি‍। হায়রিবা চৎন-পথাপশিং অসি ঙাক্না চৎননবা ঐনা অদোমদা নোল্লুকচরি অমদি ঐনা অদোমগী হকচাঙ ফনা লৈনবগীদমক থৌনিজরি‍। হকচাঙ ফনা অমদি নুংঙাইনা লৈবিয়ু।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1649711
লায়চৎ মনুং অসিদা অহল ওইরবশিংবু অহেনবা চেকশিন থৌরাং লৌবিয়ু হায়দুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খ্রে
ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতিনা শ্রী এম. ভেঙ্কায়া নাইদুনা ঙসি হায়খ্রে মদুদি কোভিদ-১৯গী লায়চৎ মনুং অসিদা অহল ওইরবশিংবু অহেনবা চেকশিন থৌরাং লৌবিয়ু । অহল ওইরবশিংনা হেন্না খুদোংথিবা নংলিবা অসি উৎলদুনা মহাক্না পাউতাক পীখি মদুদি অহল ওইরবশিং অসিদা অহেনবা থৌরাং লৌখৎতুনা মখোয়দা হকশেলগী ওইবা অথুবা পীগদবনি অমসুং ইমুংগী মীওইশিং অমসুং নহাশিংগা কোভিদ-১৯গা মরী লৈবশিং চেকশিন্না তৌগদবনি করিগুম্বা ইমুং অদুদা অহল ওইরব মীওইশিং লৈরবদি হায়না হায়খি। ফেসবুক অমগী পোস্ত অমদা ‘ইন্দিয়াগী অহল ওইরবশিংগী অৱাশিং’, উপ-রাস্ত্রপতিনা হায় মদুদি দিস্ত্রীক্ত হোস্পিতালশিংদা অহল ওইরবশিংগী অৱাবশিং য়েংশিন্নবা তোঙানবা দিপার্তমেন্ত অমা লৈবা হায়ব অসি অতাংবনি। অহল ওইরবশিংনা তোইনা থেংনরিবা অসিগা মরী লৈননা য়েংলগা, মহাক্না মরুওইনা হায়খি মদুদি মশাগী অনাবা লৈরবা মীশিং অসিদা হকশেলগী থৌওং অসি ওন্থোক্তুনা তোঙানবা তঙাইফদবা পীবা অদু ওইরে, লোয়ননা ইন্সুরেন্সশু পীগদবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1649733
এম.ঐচ.এ.না অনৌবা চৎন-কাংলোন থোকখ্রে, কন্তেন্মেন্ত জোনগী মপান্দা অনলোক ৪না অহেনবা থবক থৌরমশিং হাংদোকখ্রে
গৃহ মন্ত্রালয়না অহেনবা থবক থৌরমশিং কন্তেন্মেন্ত জোনশিংগী ৱাংমদা হাংদোক্নবগীদমক অনৌবা কাংলোনশিং ঙসি থোকখ্রে। সেপ্তেম্বর ১, ২০২০দগী চৎনবা হৌগদবা অনলোক ৪ অসিদা তাংকক নাইনা হাংদোক্কদবা থবক থৌরমশিংগী থৌরাং মখা চত্থখ্রে। ঙসি থোকখিবা অনৌবা চৎন-কাংলোনশিং অসি রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদগী ফংবা ফীদবেকশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা শেম্বনি অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রী অমসুং দিপার্ত্মেন্তশিংগা কুপ্না তান্নখি। অনৌবা চৎন-কাংলোনশিং অসিদা য়াওরিবা মরুওইবা ৱারোলশিংদা সেপ্তেম্বর ৭, ২০২০দগী হৌদুনা এম.ঐচ.এ.গা তান্নদুনা হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়/রেলৱে মন্ত্রালয়না মেত্রো রেল তাংকক নাইনা চেনবা হৌরগনি। মসিগা মরী লৈননা, স্তেন্দার্দ ওব ওপরেতিং প্রোসিজ্যুর অমা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না থোকখ্রে। সোসিএল/ একাদেমিক/ স্পোর্তস/ ইন্তর্তেন্মেন্ত/ কলচরেল/ পোলিতিকেলগী থবক থৌরমশিং অমসুং অতোপ্পা মী তিনবা য়াবা থবকশিং মীওই ১০০ ফাওবা তিন্দুনা সেপ্তেম্বর ২১, ২০২০দগী মখা চত্থবা য়ারগনি। অদুমওইনমক অসিগুম্বা মী তিনবগী থৌরমশিং অসি ফেস মাস্ক শোইদনা উপকদবনি, সোসিএল দিস্তেন্সিং, থর্মেল স্কেনিং অমসুং হেন্দ ৱাশ নত্ত্রগা সেনিতাইজর শীজিন্নগদবনি। সেপ্তেম্বর ২১, ২০২০দগী হৌদুনা ওপন এয়র থিএতরশিং হাংদোকপা য়ারগনি। স্কুল, কোলেজ, এজুকেসনেল অমসুং কোচিং ইন্সতিত্যুসনশিংদা মহৈরোইশিং অমসুং মহৌশাগী ক্লাসকীদমক্তদি সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবা লোনগনি। রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা কন্তেন্মেন্ত জোনশিংগী মপান্দা লোকেল লোকদাউন অমত্তা কেন্দ্র সরকারগী অয়াবা য়াওদনা লাউথোকপা য়াররোই। ইন্তর স্তেৎ অমসুং ইন্ত্রা স্তেৎকী ওইনা মী অমসুং পোৎচৈগী চত্থোক চৎশিন্দা অথিংবা লৈরোই। অসিগুম্বা চত্থোক চৎশিনগীদমক অখন্নবা পর্মিসন/ এপ্রুবেল/ ই-পর্মিৎ অমত্তা চঙলরোই। এম.ঐচ.এ.না নেসনেল দিরেক্তিবশিং মতীক চানা চৎননবা য়েংশিনগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1649623
য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংদা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি অমসুং হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরিনা হন্না য়েংশিনখ্রে
য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং হায়বদি পুদুচেরি, লক্সদ্বিপ, অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং, দদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমান অমসুং দিয়ুদা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং ২৯.০৮.২০২০দা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি অমসুং হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরিনা অপুনবা ওইনা হন্না য়েংশিনখ্রে। থৌরম অদুদা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রি অমসুং য়ু.তিশিং অসিগী সেনিয়র ওফিসারশিং শরুক য়াখি। তেস্ত তৌনবা, কোবিদ পোজিতিপ কেসশিং লাইয়েংনবা, পোজিতিপ কেসশিং নাইতোম থম্নবা, মেদিকেলগী মীওইশিং অমসুং পেরা-মেদিকেলগী স্তাফশিং মথৌ পাংথোক্নবগী মতাংদা পায়খৎলিবা থবকশিং হায়রিবা য়ু.তিশিং অসিগী সেনিয়র ওসিসারশিংনা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরিদা পাউদমখি। কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবা অমসুং হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিবম য়েংশিনবগী থবক তৌরিবা লৈঙাক্কী ওফিসারশিং, মেদিকেল অমসুং পেরা-মেদিকেলগী স্তাফশিং অমসুং অতোপ্পা মীওইশিং নকশিন্ননা থবক তৌনবা য়ু.তিশিং অসিগী সেনিয়ার ওফিসারশিংদা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি অমসুং হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরিনা খঙহনখি।কোবিদ তেস্ত তৌবগী থবকশিং; কোবিদ পোজিতিপ কেসশিং ঙন্না মশক খঙদোক্নবা থিজিনবা; নিংথিনা খোঙ্গুল লিবা; মেদিকেল/পেরা-মেদিকেল স্তাফশিংনা য়ুম য়ুমদা চঙলগা থিজিনবগী থবক হেনগৎহনবা; য়ুমদা নাইতোম লৈরিবা কেসশিং ফজনা য়েংশিনবা; লাইচৎ শন্দোক্লিবা মফমশিংগী ঙমখৈ নাখৈ শেংনা থম্বা; ফমুংশিং, ওক্সিজেন য়াওবা ফমুংশিং, ভেন্তিলেতরশিং, আই.সি.য়ু ফমুংশিং, এম্বুলেন্সশিং ওইরকপা য়াবা কেস মশিংগী থৌরাং তৌবা; মীয়াম ভাব তাহন্নবা থবকশিং পায়খৎপা অসি ফগৎহন্নবা য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংদা পাউতাক পীখি। মীয়াম থাপ্না লৈহনবা, সেনিতাইজ তৌবা অমসুং মাক্স উপ্পগী থবকশিং ফজনা পাংথোকহন্নবা য়ু.তিশিংদা পাউতাক পীখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1649627
পি.এম.না ঝান্সীগী রানী লক্ষ্মী বাই সেন্ত্রেল এগ্রিকলচরেল য়ুনিভর্সিতীগী কলেজ অমসুং এদমিনিস্ত্রেসন বিল্দিংশিং ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা শঙ্গাখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ু.পি.গী ঝান্সীদা লৈবা রানী লক্ষ্মী বাই সেন্ত্রেল এগ্রিকলচরেল য়ুনিভর্সিতীগী কলেজ অমসুং এদমিনিস্ত্রেসন বিল্দিং ২০২০গী ওগস্ত ২৯ ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শঙ্গাখ্রে। মহাক্না য়ুনিভর্সিতী অসিগী মহৈরোয়শিংগা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে। পি.এম.না মীপুম খুদিংমকপু থাগৎখি অমসুং য়ুনিভর্সিতী অসিদগী তম্বা লোয়খ্রবা মতুংদা মহৈরোয়শিংনা লৈবাক অসিগী লৌউ-শিংউগী লম খুমাং চাউশিনহনবদা চাউনা মতেং পাংগনি হায়না মহাক্না থাজবা থম্বা অদু ফোঙদোকখি। মহাক্না হায় অনৌবা বিল্দিংশিং অসিনা পীগদৌরিবা অনৌবা খুদোংচাবশিং অসুবা মহৈরোয়শিংবু হেন্না কন্না হোৎনবদা থৌগৎকনি অমসুং ইথিল পীগনি হায়না থাজবা থম্লি। রানী লক্ষ্মী বাইনা হায়রম্বা “ঐহাক্না ঝান্সী অসি পীথোক্লোই” অদু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা “মেরী ঝান্সী – মেরা বুন্দেলখন্দ”গী অপাম্বা ফোঙদোকখি অমসুং ঝান্সী অমদি বুন্দেলখন্দগী মীয়াম্না আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ান অসি মায় পাকহন্নবা হায়খি। কোরোনাভাইরসকী লায়চৎ অসিগী মনুংদা মীয়াম্না মায়োক্নরিবা অৱাবশিং অসি হন্থহন্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎলিবা অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় উত্তর প্রদেশকী লায়রবা অমসুং খুঙ্গংগী ইমুং কোতি কয়াদা লেম্না রসনশিং ফংহনখ্রে। মতম অসিগী মনুংদা বুন্দেলখন্দগী লায়রবা নুপী লাখ ১০রোমদা চাকথোং গ্যাস লেম্না ফংহনখি। গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ানগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা য়ু.পি.দা লুপা কোতি ৭০০ হেন্না থাদুনা মসিগী মখাদা শিন্মী লাখ কয়াদা থবক পীখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1649472
দা. হর্শ বর্ধন্না দিজিতেলগী খুথাংদা কর্নাতাকাগী বল্লারিদা লৈবা বিজয়ানাগর ইন্সতিত্যুৎ ওব মেদিকেল সাইন্সতা সুপর স্পিসিএলিতী ত্রোমা কেয়র সেন্তর শঙ্গাখ্রে
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মত্রীনা কর্নাতাকাগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এস. য়েদিয়ুরপ্পাগা লোইননা সুপর স্পিসিএলিতী ত্রোমা কেয়র সেন্তর (এস.এস.তি.সি.) অমা বিজয়ানাগর বিজয়ানাগর ইন্সতিত্যুৎ ওব মেদিকেল সাইন্স, বল্লারিদা দিজিতেলগী খুথাংদা খুদোল তমখ্রে। এস.এস.তি.সি. অসি প্রধান মন্ত্রী স্বাস্থ্যা সুরক্সা য়োজনা (পি.এম.এস.এস.ৱাই.)গী মখাদা লুপা কোতি ১৫০ থাদদুনা শাখিবনি। মসিদা ইমর্জেন্সী অমসুং ত্রোমা, ন্যুরোসর্জরী অমসুং ওর্থোপেদিক্কী দিপার্ত্মেন্ত য়াওরি। হায়রিবা অনৌবা ব্লোক অসিদা মোদ্যুলার ওইবা ৬ য়াওনা ওপরেসন থিএতর ৮, সুপর স্পিসিএলিতী বেদ ২০০, আই.সি.য়ূ. বেদ ৭২, ভেন্তিলেতর ২০ অমসুং মমাংদসু পনখ্রবা অনৌবা মখলগী সি.তি.স্কেন অমসুং দিজিতেল এক্সরে মেচিন য়াওরি। ফেসিলিতী অসিদা পি.জি. মহৈরোই ২৭কী ত্রেনিং তৌফমসু য়াওরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:.https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1649997
খাদি মাস্কশিং পম্নবা হেল্লক্লি; কে.ভি.আই.সি.না রেদ ক্রোস সোসাইতীদগী ফেস মাস্ক লাখ ১০.৫গী ওর্দর অমুক হন্না ফংখ্রে
খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীস কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)না ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাইতী (আই.আর.সি.এস)তা সপ্লাই তৌনবা অফবা ক্বালিতীগী ফেস মাস্ক লাখ ১০.৫গী হৌজিক ফাওবদা খ্বাইদগী চাউবা ওদর অমা অমুক হন্না ফংখ্রে। অনৌবা পর্চেস ওদর অসি মমাংগী ফেস মাস্ক লাখ ১.৮০গী ওদর লাকখিবা অদুগী থা অমগী মতুংদা লাকপনি মসিগী মনুংদা কে.ভি.আই.আই.না সোসাইতী অসিদা ফেস মাস্ক লাখ ১.৬০ হন্না সপ্লাই তৌখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:.https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=16450025
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• অরুনাচল প্রদেশ: অরুনাচল প্রদেশতা হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা পোজিতিব কেস ১৫৭ থেংনখি। পেসেন্ত ৬৮ কোবিদ-১৯দগী মাইপাক্না ফগৎলক্তুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। হৌজিক্কী ওইনদি রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯গী এক্তিব পোজিতিব কেস ১.২০৫ লৈরি অমসুং ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৬৯.৯৫% নি।
• অসাম: অসামদা, ঙরাং পেসেন্ত ১,৪১৭ দিসচার্জ তৌখ্রে। পুন্না পসেন্ত ৮৩,৯২৭ দিসচার্জ তৌখ্রে, এক্তিব পেসেন্ত ২১,৫৪৮ লৈরি হায়না অসামগী হকশেলগী মন্ত্রীনা ত্বীত তৌরকখি।
• মনিপুর: মনিপুরদা তেস্ত তৌবদা মীওই ১৫২ অমুক কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। ৫৩ ফখিদুনা ফগৎলকপগী চাং অসি ৬৯%দা লৈখি। এক্তিব কেস ১,৮৪৫ লৈরি।
• মঘালয়া: মঘালয়াদা অপুনবা এক্তিব কেস ১,২৮৪ লৈরি, বি.এস.এফ. অমসুং আর্মদ ফোর্সেসকী অপুনবা মশিং ৩৬৮ অমসুং অতোপ্পগী অপুনবা মশিং ৯১৬; ফখিবশিংগী অপুনবা মশিং ১,০৪৯।
• মিজোরাম: ঙরাং মিজোরামদা কোবিদ-১৯গী কেস অহুম কনফর্ম তৌখি। অপুনবা কেসশিং ১,০১১, এক্তিব কেসশিং ৪২২.
• নাগালেন্দ: ন্যু মার্কেত কোলোনী, কোহিমাগী রেসিদেন্তশিংনা ফরক্লবা পসেন্তশিং অদুবু য়ুমদা তরাম্না ওকপা ওইনা কেন্দলশিং থানখি। কোলোনীদগী মী ১১গী মনুংদা ১০ ফরবা মতুংদা য়ুমদা হল্লকখি। ত্বেম্সাং জিলাগী শামাতোর তাউনদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৫ থেংনরকপদগী ওগস্ত ৩০ অমসুং ৩১দা পুং ৪৮গী লোকদাউন থমজিনখ্রে।
• সিক্কিম: অনৌবা কেস ২৫ অমসুং ২৫ ফখিবগা লোইননা সিক্কিমদা কোবিদ-১৯ এক্‌তিব ওইবগী মশিং অসি ৪০০দা লৈখ্রে।
• কেরলা: রাজ্য সরকারনা কোবিদ কেসশিং খঙদোক্নবা এন্তিজেন তেস্তশিং পাক-শন্না পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। রিজল্তশিং ফংবদা হৌজিক থেংথরিবা অসি থোক্তনবা অতোপ্পা তেস্তশিং অমসুং আর.তি.সি.পি.আর. তেস্তশিংগী মহুত্তা রাজ্য শিনবা থুংনা পঞ্চাবতশিংগী মখাদা এন্তিজেন তেস্তশিং খরা হেন্না পাংথোক্লগনি। মরক অসিদা কোবিদ-১৯গী চৎনা-কাংলোনশিং ঙাক্না চত্তুনা ঙসি ওনমগী থৌরম পাংথোকখ্রে। রাজ্য অসিদা ঙরাং কোবিদ-১৯গী অনৌবা এক্তিব কেস পুন্না ২,১৫৪ থেংনখি। হৌজিক-হৌজিক পেসেন্ত ২৩,৬৫৮ লাইয়েংদুনা লৈরি অমসুং রাজ্য অসি শিনবা থুংনা মীওই ১,৯৯,৪৬৮ ক্বারন্তিন তৌদুনা লৈরি। শিবগী মশিং অসি ২৮৭ য়ৌখ্রে।
• তামিল নাদু: হৌখিবা নুমিৎ হুম্নিদা কেস ৫৫০গী মথক্তা থেংনখ্রবা মতুংদা, হৌখিবা পুং ২৪দা পুদুচেরিনা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ২৯১ থেংনখি অমসুং তরেত শিখিবগী পাউ লৈখি। য়ু.তি. অসিদা অপুনবা কেসশিংগী মশিং অদু ১৪,৪১১দা হেনগৎখি অমসুং এক্তিব কেসশিংনা ৪৮৪৯দা অমসুং শিবগী মশিং অদুনা ২২৮তা লৈখি। তামিল নাদুনা অয়াম্বা কোমথোক্না লাউথোকখ্রে, লোকদাউনগী হৌজিক্কী তাঙ্কক শাংদোকখ্রে। ইন্তর-স্তেত চৎপা খক্তগীদমক্তা ই-পাস তঙাইফদবা ওইহনখ্রে; হৌজিক্তগীদি জিলাশিংগী মরক্তা চৎপদা ই-পাস মথৌ তাদ্রে।
• কর্নাতকা: অনলোক ৪: সেপ্তেম্বর ৭তগী মেত্রো চেল্লগনি, পবশিং অমসুং আরশিং হাংদোক্নবগী ৱারেপ অথুবা মতমদা লৌরগনি। মেত্রোদা চৎলিবশিংদি পাখৎপা ফাওরি মরমদি স্মার্ত কার্দ পাইবশিং খক্তমক ক্যুশিং লেপ্তবা য়াগনি। নোংমাইজিং নুমিত্তা রাজ্য অসিনা কোবিদ কেস ৮,৮৫২ থেংনখিবদগী কনতেক্ত নত্রগা ত্রাভেল হিস্তরী লৈতবশিংগী মশিং অদু লাখ ১ হেনখ্রে অমসুং পেসেন্ত ১,০০,৯৪১ য়ৌখ্রে।
• অন্ধ্র প্রদেশ: রাজ্য অসিনা নোংমাইজিং ফাওবদা নুমিৎ মঙানি লেপ্তনা কেস ১০,০০০ থেংনখিবদা মখোয়গী মশিং অদু লাখ ৪.২৪ য়ৌদুনা, ইনফেক্সন তৌবগী অপুনবা মশিং অদু তামিল নাদুদগী হেন্দুনা মহারাস্ত্রগী মথংদা অনিশুবা মফমদা লৈখ্রে। রাজ্য সরকারনা স্কুলশিং হাংদোক্লবা মতুংদা চেকশিন-থৌরাংগী পাম্বৈ অমা ওইনা সরকারগি স্কুলশিংদা ক্লাস ১দগী ক্লাস ১০ ফাওবদা তম্লিবা মহৈরোই খুদিংমক্তা মাস্ক অহুম লেম্না য়েন্থোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। ইনফেক্সনদগী ফগৎখিবা মীওই ১৩০না প্লাস্মা দোনেত তৌদুনা মীওই ৭৫ অরুবা ফিভমদগী কনবদা মতেং পাংদুনা নেল্লোরদা প্লাস্মা থেরাপীনা অফবা ফল পুরকখ্রে।
• তেলঙ্গানা: হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮৭৩ থেংনখি, ১৮৪৯ ফখি অমসুং ০৯ শিখিবগী পাউ লৈখি; কেস ১৮৭৩গী মনুংদা জি.ঐচ.এম.সি.দগীকেস ৩৬০ থেংনখি। অপুনবা কেসশিং: ১,২৪,৯৬৩; এক্তিব কেসশিং: ৩১,২৯৯; শিখিবশিং: ৮২৭; দিসচার্জ তৌখিবশিং: ৯২,৮৩৭।
• মহারাস্ত্র: মহারাস্ত্রদা ভাইস চান্সেলরিং অমসুং এজুকেশন এক্সপার্তশিংনা শেম্বা কমিতী অমদা য়ুনিভর্সিতী গ্রান্ত কমিশন্না তাক্লকপগী মতুং ইন্না অরোইবা সেমেস্তর/ চহিগী একজামিনেশনশিং পাংধোক্নবগীদমক্তা তাইমতেবল শেম্নবা থবক পীখ্রে।
• গুজরাত: গুজরাত্তা, হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১২৭২ থেংনখি। অনৌবা কেস ১২৭২গী মনুংদা সুরাত্তগী খ্বাইদগী য়াম্না অনৌবা কেস ১৭৪ থেংনকি। এহমদাবাদ সিতীদা কেস ১৪৬ থেংনখি, অদুগা বদোদরা সিতীনা কেস ৯৩ থেংনখি। মরক অসিদা ফগৎলকপগী চাং অসি মখাতানা ফগৎলক্তুনা ৮০.৬৭%দা হেনগৎখি। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা তেস্ত লাখ ২২.৬৫কী মথক্তা পাংথোকখ্রে, মসিগী মনুংদা চাউরাক্না তেস্ত ৭০,০০০ নোংমাইজিং নুমিত্তা পাংথোকখি।
• রাজস্থান: ঙসি কোরোনাভাইরসকীদমক্তা তেস্ত তৌবদা রাজস্থানদা এম.এল.এ.অহুম পোজিতিব ওইখ্রে। কোংগ্রে এম.এল.এ. রামেশ মীনা অমসুং বি.জে.পি.গী এম.এল.এ. অনি সিং ভয়াল অমসুং চন্দ্রভান সিং আক্যানা ভাইরস অসি কন্ত্রেক্ত তৌখি। নোংমাইজিং নুমিত্তা, রাজ্যগী ত্রান্সপোর্ত মিনিস্তর প্রতাপ সিং খাচারিবাৱাসনা ভাইরস অসিগীদমক্তা তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইখ্রে।
• মধ্য প্রদেশ: রাজ্য সরকারনা জে.ই.ই. মেন অমসুং এন.ই.ই.তি.-২০২০ একজামিনেশনশিং পীগদৌরিবা মহৈরোইশিংদা লেম্না ত্রান্সপোর্তেশন পীনবা ৱারেপ লৌখ্রে। মসি কোরোনা লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা একজামিনেশন সেন্তরশিংদা লাকপগী খুদোংচাদবদগী মহৈরোইশিংবু কন্নবনি।
• ছত্তিসগর: মুখ্য মন্ত্রী, ভুপেশ বাঘেলনা মহাক্কী স্তাফ মেম্বর অনি – মহাক্কী ও.এস.দি. অমসুং পার্সোনেল সেক্যুরিতী ওফিসর, নোংমাইজিং নুমিত্তা কোবিদকীদমক্তা তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইরবা মতুংদগী সেল্ফ-আইসোলেশন তৌখ্রে। অদুবু, মুখ্য মন্ত্রী মশামক্তি নেগেতিব ওইখি। রাজ্য অসিদা লাইচৎ অসিনা খ্বাইদগী হেন্না শোকহল্লবা, রাজ্যগী কোনুং রায়পুরদা অনৌবা কেস ৫১৮ থেংনখি, মসিনা কেসকী মশিং অদু ১০,৮২৫ য়ৌহনখি। জিলা অসিনা হৌজিক ফাওবদা ১৪৪ শিখিবা থেংনখি।
ফেক্ত চেক

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
31 AUG 2020 6:27PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
On a steep rise, India conducts more than 4.23 cr tests, 43% of Total Cases recorded in just 3 States-Maharashtra, AP, Karnataka
Starting from a single test in one lab in Pune in January 20202, the daily testing capacity has been scaled up to more than 10 lakh in August 2020. The cumulative tests have crossed 4.23 cr today. 8,46,278 tests were conducted in the past 24 hours. India has registered 78,512 cases in the last 24 hours (Sunday, 30th August 2020). Hence the report by certain Media Entities of about 80,000 cases in the last 24 hours is without any basis. Seven States have contributed to 70% of these new cases in the last 24 hours. Of these, Maharashtra has contributed the maximum case load amounting to almost 21%, followed by Andhra Pradesh (13.5%), Karnataka (11.27%) and Tamil Nadu which stands at 8.27%. Uttar Pradesh with 8.27%, West Bengal with 3.85%, and Odisha with 3.84% are the remaining States contributing to the increased caseload. Of the total cumulative number of cases, 43% are recorded in just three states of Maharashtra, Andhra Pradesh and Karnataka. While Tamil Nadu has contributed 11.66% of the total cases. Maharashtra, Andhra Pradesh and Karnataka account for about 50% of the deaths added in the last 24 hours due to COVID-19, with Maharashtra leading with 30.48%.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1649953
Health Ministry to rush Central teams to UP, Jharkhand, Chhattisgarh, and Odisha
Ministry of Health and Family Welfare has decided to deploy high level Central teams to four States of Uttar Pradesh, Jharkhand, Chhattisgarh, and Odisha. These States are seeing a sudden surge in the number of COVID cases and some of them are also reporting high mortality. The teams will support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing and efficient clinical management of the positive cases. They shall also guide the States in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up. As an ongoing effort, the Central Government has been deputing Central teams from time to time to visit various States to interact with the authorities and get a first hand understanding of the challenges and issues being faced by them so as to strengthen their ongoing activities and remove bottlenecks, if any.For details:
English rendering of PM’s address in the 15th Episode of ‘Mann Ki Baat 2.0’ on 30.08.2020
“……….My dear countrymen, the country is on the path of progress on which it has embarked upon and this journey will only be comfortable if each and every citizen is a stakeholder in this process and traveller in this journey. For this to happen, it is imperative that each citizen remains hale & hearty and is part of our collective efforts to overcome Corona. Safeguarding our health by observing, “Do Gaj Ki Doori, Mask Zaroori” following social distancing norms and ensuring to wear masks will help us defeat corona. I urge you to follow these guidelines and I pray for your good health. ”
For details:
Vice President calls for special care and support to the elderly during the pandemic
The Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu has called for providing special care and support to the elderly in the prevailing COVID-19 pandemic. Highlighting the higher degree of risk faced by the older people in health emergencies like this, he also advised the youngsters and other family members to take extra precautions related to COVID-19 if there are elderly members at home. In a facebook post yesterday on the ‘issues pertaining to the elderly population in India’, the Vice President said that seldom, one finds a separate geriatric department in District Hospitals to look after the old age health issues. In view of the frequent health related problems faced by the elderly, he emphasised the need to reorient our health system to address the specific needs of the geriatric population, including insurance coverage. The Vice President also called for providing the elderly an easy and barrier- free access to public places.
For details:
MHA issues new Guidelines, Unlock 4 opens up more activities outside Containment Zones
The Ministry of Home Affairs (MHA) issued new guidelines on 29th August, 2020 for opening up of more activities in areas outside the Containment Zones. In Unlock 4, which will come into effect from September 1, 2020, the process of phased re-opening of activities has been extended further. The new guidelines, issued are based on feedback received from States and UTs, and extensive consultations held with related Central Ministries and Departments. According to the new guidelines Metro rail will be allowed to operate with effect from 7th September 2020 in a graded manner, by the Ministry of Housing and Urban Affairs/ Ministry of Railways, in consultation with MHA. In this regard, Standard Operating Procedure will be issued by MOHUA. Social/ academic/ sports/ entertainment/ cultural/ religious/ political functions and other congregations will be permitted with a ceiling of 100 persons, with effect from 21st September 2020. However, such limited gatherings can be held with mandatory wearing of face masks, social distancing, provision for thermal scanning and hand wash or sanitizer. Open air theatres will be permitted to open with effect from 21st September 2020. It has been decided that Schools, colleges, educational and coaching institutions will continue to remain closed for students and regular class activity up to 30th September 2020. State/ UT Governments shall not impose any local lockdown (State/ District/ sub-division/City/ village level), outside the containment zones, without prior consultation with the Central Government. There shall be no restriction on inter-State and intra-State movement of persons and goods. No separate permission/ approval/ e-permit will be required for such movements. MHA will monitor the effective implementation of National Directives.
For details:
Union Home Secretary and Secretary, Ministry of Health & Family Welfare review measures for containing spread of COVID-19 infection in UTs
Union Home Secretary and Secretary, Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW) jointly reviewed the measures for containing spread of COVID-19 infection in the Union Territories of Puducherry, Lakshadweep, Andaman & Nicobar Islands and Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu, in a meeting held on 29.08.2020 through Video Conferencing. The senior officers of UTs, briefed the Union Home Secretary about steps taken by them for testing, management of COVID positive cases, isolation of COVID positive cases, availability of health infrastructure/medical personnel, para-medical staff, etc. Both the Secretaries asked senior officers to ensure that the administrative officers, medical professionals, para-medical staff and other people associated with containing spread of COVID-19 infection and management of COVID-19 situation work in close tandem. The Union Territories were advised to ramp up COVID testing facilities; maintain effective surveillance for early identification of COVID positive cases; effective contact tracing; augmenting house to house surveillance by medical/para-medical teams; better monitoring of home isolation cases; clear demarcation and enforcement of containment measures in the Containment Zones; augment health infrastructure. The UTs were also advised to ensure enforcement of precautionary measures like maintaining social distancing, sanitization, wearing of masks, etc
For details:
PM inaugurates College and Administration Buildings of Rani Lakshmi Bai Central Agricultural University, Jhansi through video conferencing
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the College and Administration Buildings of Rani Lakshmi Bai Central Agricultural University, Jhansi, UP through video conferencing on Saturday,29th August,2020. He interacted with the students of the University.PM congratulated everyone and expressed hope that students after graduating from this university will actively contribute in empowering the country’s agriculture sector. He hoped that new facilities provided due to the new building would encourage and motivate students to work harder. Invoking Rani Lakshmi Bai’s Quote that “I will not give my Jhansi”, the Prime Minister urged the people of Jhansi and Bundelkhand to make Atmanirbhar Bharat Abhiyan a success. The Prime Minister noted that Agriculture has a major role to contribute in Atmanirbhar Bharat Abhiyan. Talking about the steps taken to minimize the problems faced by the people during the coronavirus pandemic, the Prime Minister said free rations are being provided to crores of poor and rural families in Uttar Pradesh. Around 10 lakh poor women in Bundelkhand have been given free gas cylinders during this period. Under Garib Kalyan Rojgar Abhiyan, over 7 hundred crore rupees have been spent in UP so far, under which employment was provided to lakhs of workers.
For details:
Dr. Harsh Vardhan digitally inaugurates Super Speciality Trauma Centre of Vijayanagar Institute of Medical Sciences, Ballari in Karnataka
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare along with Sh. B.S. Yediyurappa, Chief Minister of Karnataka digitally dedicated the Super Speciality Trauma Centre (SSTC) in Vijayanagar Institute of Medical Sciences, Ballari to the nation. The SSTC is built with an investment of Rs 150 crores under the Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana (PMSSY). It has departments of Emergency and Trauma, Neurosurgery and Orthopaedics. This new Block has 8 Operation Theaters including 6 Modular ones, 200 Super Specialty Beds, 72 ICU Beds, 20 Ventilators and the aforementioned state-of-the-art CT Scan and Digital x-ray machine. This facility will have a training capacity of 27 PG students.
For details:
Khadi Masks’ Popularity soars; KVIC Receives Repeat Order for 10.5 lakh Face Masks from Red Cross Society
Khadi and Village Industries Commission (KVIC) has received a repeat order and the biggest order so far for supply of 10.5 lakh high quality face masks to the Indian Red Cross Society. The new purchase order comes less than a month after its previous order for 1.80 lakh face masks out of which KVIC has already supplied 1.60 lakh face masks to the Society.
For details:.
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Arunachal Pradesh: 157 new COVID-19 positive cases were detected during last twenty four hours in Arunachal Pradesh. 68 patients were discharged after successfully recovering from COVID-19. As of now, there are 1,205 active positive COVID-19 cases in the state and recovery rate is now 69.95%.
• Assam: In Assam, 1,417 patients discharged yesterday. Total discharged patients 83,927, active patients 21,548, Assam Health Minister tweeted.
• Manipur: 152 more persons test COVID-19 positive in Manipur. There were 53 recoveries with 69% recovery rate. There are 1,845 active cases.
• Meghalaya: In Meghalaya, total active cases are 1,284, total BSF and Armed Forces 368 & total others 916; total recovered 1,049.
• Mizoram: Three more COVID-19 cases confirmed in Mizoram yesterday. Total cases 1,011, active cases 422.
• Nagaland: Residents of New Market Colony, Kohima light candles to welcome home recovered patients. 10 out of 11 persons from the colony had returned home after recovery. 48 hrs lockdown imposed in Shamator town in Tuensang district on Aug 30 & 31 following detection of 5 new COVID-19 cases.
• Sikkim: With 25 new cases and 25 recoveries, Sikkim’s active COVID-19 count holds at 404.
• Kerala: State Government has decided to widely conduct antigen tests to determine Covid cases. More Antigen tests will be conducted under panchayats across the state instead of other tests and RTPCR tests to avoid the present delay in getting results. Authorities also feel that a reduction in the price will influence more people to undergo the test as Rs 625 is charged for antigen test and Rs 2750 charged for RTPCR test. Meanwhile, Onam is being celebrated today by abiding Covid-19 protocols. A total of 2,154 new active cases of Covid-19 were detected in the State yesterday. At present, there are 23,658 patients undergoing treatment and 1,99,468 people under quarantine across the State. The death toll has reached 287.
• Tamil Nadu: After recording over 550 cases for past three days, Puducherry added only 291 new Covid-19 cases and seven deaths in the last 24 hours. The total cases in the UT increased to 14,411 and active cases to 4849 and death toll at 228. The 'Madurai Model' of Covid management has earned the praise of TN Chief Secretary K Shanmugam. According to health officials, micromanagement, fortnight analysis and intensive testing and establishment of triage centres have helped in bringing down the Covid cases. Tamil Nadu announces major relaxations, extends current phase of lockdown. E-pass mandatory only for inter-state travel; e-pass is not required for travelling between the districts from now on.
• Karnataka: Unlock 4: Metro to run from September 7, decision on opening pubs and bars to be taken soon. Metro commuters remain wary as only smart card holders may get to avoid queues. Symptomatic swab samples to be given preference in testing in Bangalore city. Random testing shows that Bangalore positivity rate has dropped. As the state recorded 8,852 Covid cases on Sunday, those without contact or travel history, crossed the 1-lakh mark and stood at 1,00,941 patients.
• Andhra Pradesh: State reported over 10,000 cases for the fifth straight day, as on Sunday as its tally of 4.24 lakh saw it go past Tamil Nadu to the second spot behind Maharashtra in the overall infection count. State government decided to distribute three masks to each student studying from classes 1 to 10 in government schools free-of-cost as a precautionary measure, after reopening of schools. Plasma therapy yields good results in Nellore as 130 people who recuperated from the infection have donated plasma helping 75 people survive from severe conditions.
• Telangana: 1873 new cases, 1849 recoveries & 09 deaths reported in the last 24 hours; out of 1873 cases, 360 cases reported from GHMC. Total cases: 1,24,963; Active cases: 31,299; Deaths: 827; Discharges: 92,837. Hyderabad Metro Rail is ready to resume services, but awaiting the green signal from the state government. If it gets the nod, metro services in the city may resume from September 7 as per the Centre’s Unlock 4.0 guidelines.
• Maharashtra: A committee comprising Vice Chancellors and education experts in Maharashtra has been tasked to prepare timetable for conducting the final semester / year examinations as directed by the University Grants Commission. Maharashtra Minister for Higher and Technical Education Uday Samant has said that the state would ensure that the health issues of the students, teaching and non-teaching staff members are not compromised.
• Gujarat: In Gujarat, 1272 new cases of Covid-19 recorded during the last 24 hours. Out of 1272 new cases, the maximum 174 new cases reported from Surat. Ahmedabad city recorded 146 cases, while Vadodara city recorded 93 cases. Meanwhile, the recovery rate has further improved to 80.67%. More than 22.65 lakh tests have been carried out in the state till date, out of which approximately 70,000 tests were carried out on Sunday.
• Rajasthan: Three MLAs in Rajasthan tested positive for Coronavirus Today. Congress MLA Ramesh Meena and two BJP MLAs Hameer Singh Bhayal and Chandrabhan Singh Aakya have contracted the virus. On Sunday, state Transport Minister Pratap Singh Khachariyawas had tested positive for the virus.
• Madhya Pradesh: The state Government has decided to provide free transportation to the students who are appearing in the JEE-Main and NEET-2020 examinations. The purpose is to protect students from the problem of coming to the examination centres due to the Corona epidemic. The concerned district administration will provide this facility to the candidates.
• Chhattisgarh: Chief Minister Bhupesh Baghel has gone into self-isolation after two of his staff members – his OSD and his Personal Security Officer, tested positive for CoVID on Sunday. However, the Chief Minister himself has tested negative. The state capital Raipur, which is the worst-hit by the pandemic in the state, reported 518 of the fresh cases, which took the case tally to 10,825. The district has witnessed 144 deaths so far.