Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Harsh Vardhan digitally inaugurates Super Speciality Trauma Centre of Vijayanagar Institute of Medical Sciences, Ballari in Karnataka
Dr. Harsh Vardhan remembers former Prime Minister Sh. A B Vajpayee and former Health Minister Smt. Sushma Swaraj on the occasion - “The people who would have been the happiest are not with us anymore”
31 AUG 2020 4:08PM by PIB Delhi
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare along with Sh. B.S. Yediyurappa, Chief Minister of Karnataka digitally dedicated the Super Speciality Trauma Centre (SSTC) in Vijayanagar Institute of Medical Sciences, Ballari to the nation. Afterwards, Sh. Ashwini Kumar Choubey, Minister of State, Health and Family Welfare inaugurated the Express Feeder Line, ICU wards and the 13KL Liquid Medical Oxygen Tank of the facility and Dr. K. Sudhakar, Minister of Medical Education, Government of Karnataka inaugurated the State-of-the-Art CT Scan that is capable of taking 128 cross section slices.
The SSTC is built with an investment of Rs 150 crores under the Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana (PMSSY). It has departments of Emergency and Trauma, Neurosurgery and Orthopedics. This new Block has 8 Operation Theaters including 6 Modular ones, 200 Super Specialty Beds, 72 ICU Beds, 20 Ventilators and the aforementioned state-of-the-art CT Scan and Digital x-ray machine. This facility will have a training capacity of 27 PG students.
Noting Late Prime Minister Sh. Atal Bihari Vajpayee’s Independence Day Address of 2003, Dr. Harsh Vardhan said, “Vajpayee ji’s vision ensured that 56 years after independence, India was richer by another six AIIMS in addition to the existing one. Another 75 existing institutions were envisioned to be upgraded to provide AIIMS like service.” He also spoke of then Health Minister Smt. Sushma Swaraj’s enormous contribution to the PMSSY scheme and her life long association with Ballari. “They would have been very pleased at the event today. The people who would have been the happiest are not with us anymore.”
Dr. Harsh Vardhan also recollected his own experience of how Prime Minister Sh. Narendra Modi invested his personal attention and energy to take the scheme forward, “Phase III of PMSSY was announced only after 2019 and Ballari got its Trauma Centre within the next year. Work for the 74 medical colleges to be opened in the aspirational districts are in full swing.” He informed everybody present that a new AIIMS for the State of Karnataka is under active consideration and of the four medical colleges that are being built, one each in the aspirational districts of Chikkamagaluru, Haveri, Yadgir and Chikkaballapur. He added that so far, 157 medical colleges have been opened with Central financing and local monitoring by the State administration.
He reaffirmed the commitment of the Government to operationalise 1.5 lakh Ayushman Bharat- Health and Wellness Centres by 31st December, 2020. He also spoke of the government’s commitment “to eradicate TB, like smallpox and polio, 5 years before the global deadline in 2025.” “Measles and Rubella will also be eliminated in due time,” he added. He spoke of the ‘Eat Right India’ and ‘Fit India’ movements launched by the government. “These will play a vital supplementary role in making the country healthy,” he stated. He requested the State authorities and elected representatives present to personally monitor these schemes so that Karnataka can be a leader in implementation of these programmes.
Congratulating the State of Karnataka for controlling the spread of COVID by breaking the chain of transmission, Sh. Ashwini Kumar Choubey expressed his admiration that "the determined leadership of Prime Minister Sh. Narendra Modi has taken forward the vision of Late Sh. Atal Bihari Vajpayee so that underserved regions like Ballari are able to witness the fruits of development.”
Sh. B.S. Yediyurappa thanked the Union Government for its proactive role in strengthening the health infrastructure in Karnataka. He requested the Health and Family Welfare Minister to consider upgrading the ESI Hospital in Gulbarga to AIIMS so that people of the region are better served.
Sh. Anand Singh, Cabinet Minister for Forest, Environment and Ecology, Government of Karnataka and District-in-charge Minister, Ballari, Sh. B. Sreeramulu, Minister of Health and Family Welfare & Backward Classes Welfare, Government of Karnataka, Dr. B. Devanand, Director, VIMS, Ballari were also present at the event. The entire event was hosted by Sh. B. Nagendra, Member of Legislative Assembly, Karnataka for Ballari Rural Constituency.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দা. হর্শ বর্ধন্না দিজিতেলগী খুথাংদা কর্নাতাকাগী বল্লারিদা লৈবা বিজয়ানাগর ইন্সতিত্যুৎ ওব মেদিকেল সাইন্সতা সুপর স্পিসিএলিতী ত্রোমা কেয়র সেন্তর শঙ্গাখ্রে
দা. হর্শ বর্ধন্না হান্নগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী এ.বি. ভাজপায়ী অমসুং হান্নগী হকশেল মন্ত্রী শ্রীমতী সুশ্মা স্বারাজবু থৌরম অদুদা নিংশিংখি – "খ্বাইদগী হরাউজরমগদবা মীওইশিংদি ঐখোয়গী ইরক্তা তিল্লদ্রে"
31 AUG 2020 4:08PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মত্রীনা কর্নাতাকাগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এস. য়েদিয়ুরপ্পাগা লোইননা সুপর স্পিসিএলিতী ত্রোমা কেয়র সেন্তর (এস.এস.তি.সি.) অমা বিজয়ানাগর বিজয়ানাগর ইন্সতিত্যুৎ ওব মেদিকেল সাইন্স, বল্লারিদা দিজিতেলগী খুথাংদা খুদোল তমখ্রে। মসিগী মতুংদা শ্রী অস্বিনি কুমার চৌবে, হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্যগী মন্ত্রীনা এক্সপ্রেস ফীদর লাইন, আই.সি.য়ু. ৱার্দশিং অমসুং কে.এল. ১৩গী লিক্বিদ মেদিকেল ওক্সিজেন তেঙ্ক অমা ফেসিলিতী অসিগীদমক শঙ্গাখি অমসুং দা. কে. সুধাকর, মেদিকেল এজুকেসন মন্ত্রী, কর্নাতাকা সরকারনা অনৌবা ক্রোস সেক্সন স্লাইস ১২৮ লৌবা ঙম্বা সি.তি. স্কেন অমা শঙ্গাখি।
এস.এস.তি.সি. অসি প্রধান মন্ত্রী স্বাস্থ্যা সুরক্সা য়োজনা (পি.এম.এস.এস.ৱাই.)গী মখাদা লুপা কোতি ১৫০ থাদদুনা শাখিবনি। মসিদা ইমর্জেন্সী অমসুং ত্রোমা, ন্যুরোসর্জরী অমসুং ওর্থোপেদিক্কী দিপার্ত্মেন্ত য়াওরি। হায়রিবা অনৌবা ব্লোক অসিদা মোদ্যুলার ওইবা ৬ য়াওনা ওপরেসন থিএতর ৮, সুপর স্পিসিএলিতী বেদ ২০০, আই.সি.য়ূ. বেদ ৭২, ভেন্তিলেতর ২০ অমসুং মমাংদসু পনখ্রবা অনৌবা মখলগী সি.তি.স্কেন অমসুং দিজিতেল এক্সরে মেচিন য়াওরি। ফেসিলিতী অসিদা পি.জি. মহৈরোই ২৭কী ত্রেনিং তৌফমসু য়াওরি।
লৈখিদ্রবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী অতল বিহারি ভাজপায়ীনা ২০০৩দা পীখিবা নিং তম্বা নুমিৎকী ৱারোল নিংশিংলদুনা দা. হর্শ বর্ধন্না হায়খি, "ভাজপেয়ীগী মংলান্দা চহী ৫৬শুবা নিংতম্বগী মতুংদা ভারত্তা হান্না অমা লৈরম্বদগী এ.আই.এম.এম.এস. ৬ হাপচিনখি। হৌজিক লৈরিবা ইন্সতিত্যুতসন ৭৫সু এ.আই.আই.এম.এস.কী থাক্তা হাপকৎলগনি।" মহাক্না হান্নগী হকশেল মন্ত্রী শ্রীমতি সুশ্মা স্বারাজনা পি.এম.এস.এস.ৱাই. স্কিমদা হোৎনজরম্বা কয়াগী মতাংদা পনখি অমসুং মহাক্কা বল্লারিগা লৈনখিবা মরী নিংশিংখি। "ঙসিগী থৌরম অসি মখোয় লৈজরম্লবদি অদুক্কী মতীক হরাউজরমগনি। খ্বাইদগী হেন্না হরাউজরমগদবা মীওইশিংদি ঐখোয়গী ইরকসিদা তিল্লদ্রে।"
দা. হর্শ বর্ধন্না মখা তানা মহাক মশামক্না থেংনজখিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্কিম অসিবু মাংদা পুখৎনবা হোৎনবদা মশাগী ৱাখল অমসুং পাঙ্গল পুথোকখিবশিং নিংশিংখি। "পি.এম.এস.এস.ৱাই.গী ৩শুবা তাংকক অসি ২০১৯দা লাউথোকখি অমসুং বল্লারিনা থংনবা চহীদা মখোয়গী ত্রোমা সেন্তর অমা ফংখি। মতীক চাবা জিল্লাশিংদা লিংখৎকদবা মেদিকেল কোলেজ ৭৪গী থবকশিংসু কন্না লৌখৎলি। "তিনখিবা মীয়ামদা অনৌবা এ.আই.আই.এম.এস. অমা কর্নাতাকাগীদমক লিংখৎনবগী কন্না খন্নরি অমসুং হৌজিক শাগৎলিবা মেদিকেল কোলেজ মরিগী মনুংদা চিক্কামাগুলুরু, হাবেরি, য়াদগিরি অমসুং চিকালাপুর জিল্লাদা অমমম লৈগনি হায়না পাউদমখি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি হৌজিক ফাওবদা কেন্দ্রনা শেন্থং থাদদুনা অমসুং রাজ্যগী এদমিনিস্ত্রেসন্না য়েংশিন্দুনা মেদিকেল কোলেজ ১৫৭ হাংদোকখ্রে।
মহাক্না মখা তানা সরকারনা অয়ুশ্মান ভারত – হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তর লাখ ১.৫ দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা মথৌ তৌহনগনি হায়খিবদু অমুক্কা হন্না থাজবা পীখি। সরকারনা "২০২৫ ফাওবা মতম থাখিবদুগী মমাংদা তি.বি., স্মোপোক্স, অমসুং পোলিও মুথৎকনি" হায়না লেপখিববুসু মহাক্না পনখি। মহাক্না মখা তানা, "মিজল অমসুং রুবেল্লাসু লাক্কদবা মতম খরসিদা মুত্থৎকনি হায়না ফোংদোকখি। ভারত সরকারনা হৌদোকখিবা 'অচুম্বা চীঞ্জাক চাবা ভারত' অমসুং 'ফিৎ ইন্দিয়া' মতাংদা ৱা ঙাংখি। "মসিনা লৈবাক অসিবু মশা মউ ফবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা হোৎনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি", হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না রাজ্যগী মরী লৈনবশিংদা অমসুং মীখলদা মায় পাক্লবশিংদা হায়রিবা স্কিমশিং অসিবু হকচিন্না য়েংশিন্দুনা কর্নাতাকাবু থৌরাংশিং অসি থবক ওইনা পায়খৎপদা মকোক থংনবা পুক্নিং চিংশিনখি।
কর্নাতাকানা শন্দোকপা থিংদুনা কোবিদ লাকশিনখিবদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা মহাক্কী পুক্নিংগী ৱারোল ফোংদোক্লদুনা "প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈখিদ্রবা শ্রী অতল বিহারি ভাজপায়ীগী মংলানশিং মাংজিল থানা পুখৎলদুনা বল্লারিগুম্বা শোত্থরবা লমদম অসিবু চাউখৎপগী মহৈ উবা ফংহনবীরে।"
শ্রী বি.এস. য়েদিয়ুরপ্পানা কেন্দ্র সরকারবু কর্নাতাকাদা হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎনবা হোৎনবদা অচৌবা থৌদাং লৌবীবগীদমক থাগৎচখি। মহাক্না হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রীদা গুল্বারগাদা লৈরিবা ই.এস.আই. হোস্পিতাল অসিবু এ.আই.আই.এম.এস.কী থাক্তা পুখৎপীদুনা লমদম অসিদা লৈরিবা মীয়ামদা খুদোংচাহন্নবগীদমক হায়জখি।
শ্রী অনন্দ সিংহ, কর্নাতাকাগী ফোরেস্ত, ইনভাইরোন্মেন্ত অমসুং ইকোলোজীগী কেবিনেৎ মন্ত্রী অমসুং বল্লারিগী দিস্ত্রিক্ত ইন চার্জ মন্ত্রী ওইরিবা শ্রী বি. স্রীরামুলু, হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং শোত্থরবা কাংলুপকী য়াইফ থৌরাং মন্ত্রালয় কর্নাতাকা সরকারগী দা. বি. দেবানন্দ, দিরেক্তর ভিমস, বল্লারিসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। থৌরম অদুগী হৌবদগী লোইবফাওবদু শ্রী বি. নাগেন্দ্র, মেম্বর ওব লেজিস্লেতিব এসেমব্লী, কর্নাতাকাগী বল্লারি রুরেল কন্সতিত্যুএন্সীনা মপু ওইখি।