ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମୋଟ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ମାତ୍ର 22% ସକ୍ରିୟ
ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 26 ଲକ୍ଷ; ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ତୁଳନାରେ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 18 ଲକ୍ଷ ଅଧିକ
28 AUG 2020 12:06PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପରୀକ୍ଷା, ଚିହ୍ନଟ ଓ ଚିକିତ୍ସା ଭଳି ତ୍ରିମୂଖୀ ରଣନୀତି ଯୋଗୁଁ ଦେଶରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇବା ସହ ମୃତ୍ୟୁହାର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ 5 ମାସ ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ତିନି ଚତୁର୍ଥାଂଶ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କେବଳ ଏକ ଚତୁର୍ଥାଂଶ ସଂକ୍ରମିତ ଏବେ ସକ୍ରିୟ ଚିକିତ୍ସାଧୀନ ଅଛନ୍ତି । ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ହସ୍ପିଟାଲ (ଗୁରୁତର ଓ ଜଟିଳ ଲକ୍ଷଣଯୁକ୍ତ) ଓ ଘରୋଇ ଏକାନ୍ତବାସ (ସାଧାରଣ ଓ ସ୍ୱଳ୍ପ ଲକ୍ଷଣଯୁକ୍ତ) ମୁକ୍ତ ହେଉଥିବା ବେଳେ ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ପାଖାପାଖି 26 ଲକ୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିଛି । କେବଳ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 60,177 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଏଥିସହ ଦେଶରେ ହାରାହାରି ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଶତକଡା 76.28ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ତୁଳନାରେ 3.5ଗୁଣ ଅଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି, ଯାହାଫଳରେ ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ତୁଳନାର ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ମାତ୍ର 21.90 ରହିଛି । ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ଯୋଗୁଁ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ତୁଳନାରେ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରୁଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏହା 18 ଲକ୍ଷ ଟପି ବର୍ତ୍ତମାନ 18,41,925ରେ ଆଜି ପହଞ୍ଚିଛି ।
ବିଶ୍ଵରେ କୋଭିଡ ପରିଚାଳନାକୁ ଆଖିଆଗରେ ରଖି ଆମ ଦେଶରେ ମଧ୍ୟ ସେହିପ୍ରକାରର ମଧ୍ୟ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଇଛି । ପ୍ରଥମ ପଦକ୍ଷେପ ସ୍ୱରୂପ ଘରକୁ ଘର ସର୍ଭେ କରି ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂସ୍ପର୍ଶରେ ଆସିଥିବା ରୋଗୀମାନଙ୍କୁ ଠାବ କରାଯାଉଛି । ସଂକ୍ରମିତଙ୍କୁ ଶୀଘ୍ର ଠାବ କରାଯାଇ ମାମୁଲି ଓ ଅଳ୍ପ ଲକ୍ଷଣଯୁକ୍ତ ରୋଗୀମାନଙ୍କୁ ଘରୋଇ ଏକାନ୍ତବାସ ଏବଂ ଜଟିଳ ଓ ଅଧିକ ଲକ୍ଷଣଯୁକ୍ତ ରୋଗୀମାନଙ୍କୁ ହସ୍ପିଟାଲରେ ଶୀଘ୍ର ଚିକିତ୍ସା କରାଯାଇପାରୁଛି ।
ଦେଶରେ କୋଭିଡ ପରିଚାଳନାକୁ ଅଧିକ ବ୍ୟବସ୍ଥିତ କରାଯାଇ ହସ୍ପିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ମଧ୍ୟ ସୁଦୃଢ କରାଯାଇଛି । ଆଇସିୟୁ ବେଡ ଓ ଭେଣ୍ଟିଲେଟର ଇତ୍ୟାଦି ଥାଇ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ କୋଭିଡ ହସ୍ପିଟାଲ (ଡିସିଏଚ), ଅମ୍ଳଜାନ ଶଯ୍ୟା ଓ ଆବଶ୍ୟକସ୍ଥଳେ ଡାକ୍ତରୀ ସେବା ସୁବିଧା ଥାଇ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ କୋଭିଡ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ର (ଡିସିଏଚସି) ଏବଂ ଏକାନ୍ତବାସ ଶଯ୍ୟାଯୁକ୍ତ କୋଭିଡ ସୁଧାର କେନ୍ଦ୍ର (ସିସିସି)ମାନ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଇଛି । ଆଜିସୁଦ୍ଧା ଦେଶରେ 1,723ଟି ଡିସିଏଚ, 3,883 ଡିସିଏଚସି ଓ 11,689 ସିସିସି ସହ ମୋଟ 15,89,105 ଏକାନ୍ତବାସ ଶଯ୍ୟା, 2,17,128 ଅମ୍ଳଜାନ ସହାୟକ ଶଯ୍ୟା ଏବଂ 57,380 ଆଇସିୟୁ ଶଯ୍ୟା ରହିଛି । ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀମାନଙ୍କ ଦକ୍ଷ ଚିକିତ୍ସା ଯୋଗୁଁ ମୃତ୍ୟୁହାର ମଧ୍ୟ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇ ଆଜି ଏହା 1.82 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ଓ ପରାମର୍ଶ ପାଇଁ ଦେଖନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA ।

Ministry of Health and Family Welfare
Active cases only 22% of total COVID cases
Recoveries are now 26 lakh. Exceed Active cases by more than 18 lakh.
28 AUG 2020 12:06PM by PIB Delhi
In pursuance of the Centre’s strategic and graded TEST, TRACK and TREAT approach, India is registering continuous progress on the recovery front and reduction in the fatality rate. In the past five months, more than 3/4 of COVID-19 cases have recovered and less than 1/4 is active now.
Description: Image
With more patients recovering and being discharged from home isolation (in case of mild and moderate cases) and hospitals (severe and critical cases), India's COVID-19 recoveries is nearing 26 lakh. 60,177 have recovered in the last 24 hours. With these national figures, the Recovery Rate amongst the COVID-19 has touched 76.28%.
The number of recoveries is nearly 3.5 times the active cases, which comprise 21.90% of the total cases. Higher number of recoveries has led to a constantly growing difference between recoveries and active cases. Crossing 18 lakhs, the difference stands at 18, 41,925 today.
The Union Government has adopted a graded and evolving strategic response to COVID management in India within the larger evolving global context. The early focus on surveillance and contact tracing through house-to-house survey was continuously strengthened with increase in testing for ensuring early identification of positive cases. This has ensured prompt isolation of the confirmed positive cases either in supervised home care for the mild and moderate cases, and hospitalisation in case of those who are exhibiting critical symptoms.
The Centre has led the country-wide response and management with steady ramping up of the hospital infrastructure through the three tiered Dedicated COVID facilities- Dedicated COVID Hospitals (DCHs) with ICU bed, ventilators etc., for critical care management; Dedicated COVID Health Centres (DCHCs) with oxygen beds and doctor on call facility; and COVID Care Centres (CCCs) with isolation beds. As on date, the country has 1723 DCH, 3883 DCHC and 11,689 CCC with a total of 15,89,105 isolation beds, 2,17,128 oxygen supported beds and 57,380 ICU beds. Effective treatment of the positive cases has resulted in a progressively dipping Case Fatality Rate, which is pegged at 1.82% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.