হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অপুনবা কোবিদ কেস মশীংদগী এক্তিব কেসকী চাংনা চাদা ২২ খক্তমক ওইরে
নাবা ফগৎলকপা মশীং লাখ ২৬ য়ৌরে। এক্তিব কেস মশীংদগী লাখ ১৮ হেনখ্রে
28 AUG 2020 12:06PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী থৌরাংশিং তুংইনবগা লোইনা "তেস্ত, ত্রেক, ত্রিৎ"কী খোংথাং মায় পাক্না পায়খৎপনা ভারত্তা নাবা ফবগী চাং লেপতনা ৱাংখৎলক্তুনা শিবগী চাং হন্থরক্লি। হৌখিবা থা মঙা অসিদা, কোবিদ-১৯ কেসকী ৪ থোকপগী ৩ হেন্না নাবা ফখ্রে অমসুং ৪ থোকপগী ১ খক্তমক হৌজিক এক্তিব ওইরি।
Description: Image
অনাবা মশীং হেন্না ফগৎলকপগা লোইননা অমসুং হোম আইসোলেসন্দগী (ময়াই ওইবা অমসুং মাইল্দ ওইবা কেসশিংগী) অমসুং হোস্পিতালদগী দিসচার্জ তৌখিবগা লোইননা, ভারতকী কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরবগী মশীং অসি লাখ ২৬ য়ৌশিল্লক্লে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা ৬০,১৭৭ নাবা ফখি। মসিগা লোইননা লৈবাক অসিগী ওইনা কোবিদ-১৯দগী নাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৭৬.২৮ য়ৌরে।
নাবা ফবগী মশীং অসি এক্তিব কেস মশীংগী শরুক ৩.৫ য়ৌরে, মসিনা অপুনবা কেস মশীংগী চাদা ২১.৯০ ওইরি। নাবা ফগৎলকপগী মশীং হেনগৎলকপা হায়বসিনা নাবা ফবা অমসুং এক্তিব কেসকী মরক্তা লৈবা খেন্নবা হেনগৎলক্লি। লাখ ১৮ লানখিবগা লোইননা খেন্নবা মশীং অসি ঙসি ফাওবদা ১৮,৪১,৯২৫ য়ৌরে।
কেন্দ্র সরকারনা ভারত্তা কোবিদ-১৯ য়েংশিন্নবা হোৎনবদা অহেনবা অমসুং ফগৎনিংঙাই ওইবা খোঙথাং কয়া মালেমগী থাক্তা লৌখৎখ্রে। য়ুম-য়ুমদা সর্বে তৌদুনা ঙন্না খঙদোকহৌনবা মীৎয়েং থম্বা অমসুং কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌদুনা তেস্ত তৌবগী মশীং হেনগৎপগা লোইননা পোজিতিব কেস ঙন্না খঙদোকপদা মতেং পাংদুনা লেপতনা মপাঙ্গল কনহল্লি। মসিনা কনফার্ম্দ ওইরবা পোজিতিব কেসশিংবু মাইল্দ অমসুং য়াইমরপ ওইবা লাইওংশিংগীদমক য়ুমদা য়েংশিনবী অমসুং অরুবা লাইওং লাকপশিংগীনা হোস্পিতালদা পুখত্তুনা তোখাইনা থমহৌবা ঙমহল্লি।
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শীনবা থুংনা হোস্পিতালগী ইনফ্রাস্ত্রকচরবু কোবিদকীদমক খাইদোক্লবা ফেসিলিতী অহুম খায়দোক্তুনা মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে – আই.সি.য়ু. বেদ, ভেন্তিলেতরনচিংবা য়াওবা অরুবা লাইওংশিং লাইয়েংনবগীদমক কোবিদ খক্তগী ওইবা হোস্পিতাল (দি.সি.ঐচ.); ওক্সিজেন বেদ অমসুং দোক্তর ওন কোল ফেসিলিতী লৈবা কোবিদ খক্তগী ওইবা হেলথ সেন্তর (দি.সি.ঐচ.সি.); সিসোলেসন বেদ লৈবা কোবিদ কেয়র সেন্তর (সি.সি.সি.)নি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা, লৈবাক অসিদা দি.সি.ঐচ. ১৭২৩, দি.সি.ঐচ.সি.৩৮৮৩, অমসুং সি.সি.সি. ১১,৬৮৯ লৈদুনা অপুনবা ওইনা আইসোলেসন বেদ ১৫,৮৯,১০৫, ওক্সিজেন য়াওবা ফমুং ২,১৭,১২৮ অমসুং আই.সি.য়ু. ৫৭,৩৮০ লৈরে। পোজিতিব কেসশিংবু মতীক চানা লাইয়েংবনা শিবগী চাংসু কা হেন্না নেম্লকপগা লোইননা ঙসিফাওবদা ১.৮২% তমক লৈরে।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Active cases only 22% of total COVID cases
Recoveries are now 26 lakh. Exceed Active cases by more than 18 lakh.
28 AUG 2020 12:06PM by PIB Delhi
In pursuance of the Centre’s strategic and graded TEST, TRACK and TREAT approach, India is registering continuous progress on the recovery front and reduction in the fatality rate. In the past five months, more than 3/4 of COVID-19 cases have recovered and less than 1/4 is active now.
Description: Image
With more patients recovering and being discharged from home isolation (in case of mild and moderate cases) and hospitals (severe and critical cases), India's COVID-19 recoveries is nearing 26 lakh. 60,177 have recovered in the last 24 hours. With these national figures, the Recovery Rate amongst the COVID-19 has touched 76.28%.
The number of recoveries is nearly 3.5 times the active cases, which comprise 21.90% of the total cases. Higher number of recoveries has led to a constantly growing difference between recoveries and active cases. Crossing 18 lakhs, the difference stands at 18, 41,925 today.
The Union Government has adopted a graded and evolving strategic response to COVID management in India within the larger evolving global context. The early focus on surveillance and contact tracing through house-to-house survey was continuously strengthened with increase in testing for ensuring early identification of positive cases. This has ensured prompt isolation of the confirmed positive cases either in supervised home care for the mild and moderate cases, and hospitalisation in case of those who are exhibiting critical symptoms.
The Centre has led the country-wide response and management with steady ramping up of the hospital infrastructure through the three tiered Dedicated COVID facilities- Dedicated COVID Hospitals (DCHs) with ICU bed, ventilators etc., for critical care management; Dedicated COVID Health Centres (DCHCs) with oxygen beds and doctor on call facility; and COVID Care Centres (CCCs) with isolation beds. As on date, the country has 1723 DCH, 3883 DCHC and 11,689 CCC with a total of 15,89,105 isolation beds, 2,17,128 oxygen supported beds and 57,380 ICU beds. Effective treatment of the positive cases has resulted in a progressively dipping Case Fatality Rate, which is pegged at 1.82% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.