PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
26 AUG 2020 6:20PM by PIB Delhi
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
As Recoveries in India grow, difference with Active Cases widens, Recovered Patients are 3.5 times the Active Cases
The number of recoveries in India today exceeds the active cases by 3.5 times.The single day recovery figure has been more than 60,000 since many days. Recovery of 63,173 COVID-19 patients in the last 24 hours has resulted in the cumulative recoveries of 24,67,758 people. This has contributed to the rapidly widening chasm between the number of percentage recovered and percentage active cases further. 17,60,489 people have recovered more than the active cases (7,07,267). With this, India's Recovery Rate amongst the COVID-19 patients has crossed 76% (76.30%) today.The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases, has further lowered. It currently comprises only 21.87%of the total positive cases. The steadily declining Case Fatality Rates stands at 1.84% today.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648672
With more than 8 lakh average tests every day, India scales up COVID-19 testing, Tests Per Million (TPM) now more than 27,000
Early identification of the COVID-19 infections through timely and aggressive TESTING has played a pivotal role in India’s strategy to fight the pandemic. The 7-day average rolling numbers of tests/day indicate the determined, focussed, consistent and coordinated efforts of the Centre and the State/UT governments in this direction. The cumulative testing as on date has reached 3,76,51,512. In the last 24 hours 8,23,992 tests were conducted. Such high level of testing on a sustained basis leads to early diagnosis. Expanded diagnostic lab network and facilitation for easy testing across the country have given a substantial boost. Building on this achievement, the Tests Per Million (TPM) have seen a sharp increase to 27,284. It continues to maintain the constant upward trend.The growing network of testing labs offer expanded opportunities to strengthen the testing facilities across the country. There are total 1540 labs today, including 992 labs in the government sector and 548 private labs.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648683
CGHS starts tele-consultation services through e-Sanjeevani in Delhi/NCR
In order to facilitate consultations with specialists by CGHS beneficiaries through virtual mode without physically visiting a healthcare facility, CGHS has started tele-consultation services w.e.f. 25.8.2020. Initially, these services will be available to beneficiaries in Delhi/NCR. The e-services are available between 9.00 am and 12 noon on all working days. CGHS tele-consultation services are using the existing e-Sanjeevani platform of the Health Ministry. For ease of use, this platform has been linked with the ID of the beneficiaries. For availing of specialist OPD services, the beneficiaries are required to register on the platform using their mobile number after which an OTP will be generated for verification purposes. After verification, the beneficiaries can log on to the system, fill patient registration form, request for a token and upload health records (if required). After the tele-consultation, an e-prescription will be generated. Using this, the patients can get medicines issued from their CGHS Wellness Centre. The new tele-consultation services of CGHS will prove to be a boon for those CGHS beneficiaries who are in need of consultation with specialists, but in the times of COVID-19 are not able to move out. To begin with specialist consultation under the services will be available for the Medicine, Orthopaedics, Eye and ENT specialties.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648664
Dr. Harsh Vardhan dedicates two new Medical Colleges and three Super-Speciality Blocks in Rajasthan to the Nation
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare along with Sh. Ashok Gehlot, Chief Minister of Rajasthan digitally inaugurated two new medical colleges and three Super Speciality Blocks in Rajasthan. The RajmataVijayaRajeScindia (RVRS) Medical College, Bhilwara and the Bharatpur Medical College have been upgraded from District Hospitals into Medical Colleges while Super Speciality Blocks (SSB) are added to the Government Medical College, Kota; Sardar Patel Medical College, Bikaner; and RavindraNath Tagore Medical College, Udaipur. These projects have a combined investment of Rs. 828 crores out of which Rs. 150 crores is invested in each of the medical colleges. The colleges have a capacity of 150 undergraduate students. The Bharatpur Medical College will have 525 beds including 34 ICU beds while RVRS Medical College will have 458 beds including 12 ICU beds.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648708
8,363 projects, with an anticipated cost of Rs 5.88 lakh crore, have been kick-started in the Oil and Gas sector since 20th April this year, Around 33.8 crore man-days of employment expected to be generated from these projects
Oil & Gas industry has kick-started economic activities/projects, numbering 8,363 with an anticipated cost of Rs 5.88 lakh crore which resumed progressively since 20.04.2020, following all pandemic related SOP. These projects of Oil & Gas CPSEs & JV/Subsidiaries, inter-alia, include Refinery projects, Bio Refineries, E&P Projects, Marketing infrastructure projects, Pipelines, CGD projects, drilling/survey activities. The major 25 on-going projects of Oil & Gas CPSEs / JVs having an anticipated cost of Rs 1,67,248 crore and having incurred Rs 7861 crore worth of Capex leading to generation of 76,56,825 mandays.Minister of Petroleum and Natural Gas & Steel Shri Dharmendra Pradhan has been holding in-depth reviews of all on-going projects of Oil & Gas Companies, the recent one being on 24.08.2020. Under the Minister’s vision, Petroleum Industry has turned 'crisis into opportunity' and is striving to work on mission mode to generate employment and revive growth.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648544
About 24 crore mandays employment has been provided and Rs.18,862 crore spent by the 9th week of the GaribKalyanRojgar Abhiyaan
GaribKalyanRojgarAbhiyaan (GKRA) has been launched to boost employment and livelihood opportunities for migrant workers returning to villages and similarly affected citizens in rural areas, in the wake of COVID-19 outbreak. By the 9th week, a total of about 24 crore mandays employment has been provided and Rs.18,862 crore has been spent so far in the pursuit of objectives of the Abhiyaan. A large number of structures have been created so far including 85,786 water conservation structures, 2,63,846 rural houses, 19,397 cattle shed, 12,798 farm ponds, and 4,260 Community Sanitary Complexes. 6342 works have been taken up through District Mineral Funds, 1002 Gram Panchayats have been provided internet connectivity, a total of 13,022 works related to solid and liquid waste management taken up, and 31,658 candidates have been provided skill training through KrishiVigyan Kendras during the Abhiyaan.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648709
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Punjab: As Punjab gears up to further strengthen its fight against the worsening Covid crisis, the state cabinet has approved filling up of 428 regular vacancies of Medical Officers (Specialists) on urgent basis. It also gave ex-post facto approval to 107 posts already filled up for six specialities.
• Himachal Pradesh: The Chief Minister said that under Pradhan Mantri Jan DhanYojna, direct financial assistance of Rs. 500 per month was provided to 5.90 lakh women through their bank accounts and Rs. 2000 per month to the 8.74 lakh farmers under Pradhan Mantri KisanSammanNidhiYojna. He said that the State Government also provided three month advance social security pension to the eligible persons. He said that additional Rs 1000 each were deposited into the accounts of ASHA workers for the month of March to June. He also informed that the Government has decided to provide Rs2000 each for the month of July and August for these workers keeping in view their yeoman service during Covid-19 pandemic.
• Maharashtra: Doses of the potential coronavirus vaccine developed by researchers at Oxford University have arrived at the BhartiVidyapeeth's Medical College in Pune for phase-2 clinical human trials. The trials are scheduled to begin today. There are 1,65,921 active cases in Maharashtra now, while 12,300 people were discharged from hospitals in the state on Tuesday, taking the number of recovered cases to 5,14,790. Maharashtra has carried out 37,24,911 tests so far.
• Gujarat: Gujarat's COVID-19 tally rose to 88,942 on Tuesday with the addition of 1,096 new cases, while 20 more patients succumbed to the infection. Surat reported the highest number of 250 new cases followed by Ahmedabad where 157 persons tested positive. A total of 72,577 tests were conducted in the state in the last 24 hours. The active cases in the state number 14,751.
• Chhattisgarh: The state witnessed the biggest spike in COVID-19 cases in a single day with 1,145 people testing positive on Tuesday, taking the states tally to 23,199, while 12 more deaths pushed up the toll to 218. Health Minister T S Singhdev inaugurated Interactive Voice Response System for follow up of discharged patients in Raipur, Durg, Rajnandan and Bilaspur districts of Chhatisgarh.
• Goa: A team of doctors from the All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), Delhi visited Goa Medical College and Hospital (GMCH) on Tuesday to review the COVID-19 treatment facility set up for critical patients. The AIIMS team had arrived in Goa on Monday to monitor the health of Union AYUSH Minister ShripadNaik. AIIMS doctors, inspected three wards tailor-made to treat critical patients. 3,149 Covid patients are undergoing treatment in the state
• Kerala: Five Covid-19 fatalities have been reported in the state taking the toll to 249. The SreePadmanabhaSwamy temple in the capital opened for devotees today morning adhering to strict Covid-19 protocols. Only 35 devotees would be allowed inside the shrine at a certain point of time with a maximum of 665 visitors a day. The state recorded a new high of 2,375 positive cases yesterday. The number of recoveries has crossed the 40,000 mark. A total of 1,83,794 persons are under observation across the state.
• Tamil Nadu: In two weeks, all government medical college hospitals in the State will communicate Covid-19 test results through SMS in 24 to 36 hours. Work for uploading the software to facilitate this system is on in full swing, Health Minister C. Vijayabaskar said. State Health department predicts that the daily number of cases would rise alarmingly in the next 15 days in Coimbatore. The Madras High Court on Tuesday dismissed a batch of writ petitions filed by Class X students, challenging the methodology adopted by the School Education Department to award marks to them, this year, for public examinations that stood cancelled due to the outbreak of Covid-19.
• Karnataka:With more than 2 lakh discharges, recovery rate of 70%, less than 1% of active cases being treated in ICU, mortality rate of 1.69%, Karnataka's Covid situation is steadily improving. KSRTC has sought the state government permission to fill all the seats in its buses by relaxing social distance norms. Karnataka Pradesh Congress president DK Shivakumar, who tested positive for Covid-19 on Monday night, has been admitted to a private hospital in Bengaluru. After two days of respite when the state reported Covid-positive cases of around 5,000 a day, there was a sudden spurt on Tuesday with 8,161 positive cases, taking the total to 2,91,826 cases. Bengaluru accounted for 2,294 of these cases.
• Andhra Pradesh:Fire broke out shortly after midnight in Anantapur Government Hospital on Tuesday which created panic among the patients. Twenty-four Covid-19 patients in the hospital were shifted to safety to another ward. Stating that the spread of Covid-19 was no longer limited to urban areas, Panchayat Raj and Rural Development Minister PeddireddyRamachandra Reddy has underscored the need for strict enforcement of preventive measures suggested by the Centre and state governments. State has cancelled permissions granted to five private Covid Care Centres in Vijayawada for charging exorbitant fees from patients. An inquiry has also been ordered in the wake of complaints received from patients.
• Telangana:3018 new cases, 1060 recoveries & 10 deaths reported in the last 24 hours in Telangana. Out of 3018 cases, 475 cases reported from GHMC. Total cases: 1,11,688; Active cases: 25,685; Deaths: 780; Discharges :85,223. The Covid-19 pandemic in areas under Greater Hyderabad Municipal Corporation (GHMC) is showing signs of gradually coming under control while in districts, the curve is expected to drop by September, senior health officials said. Despite the Covid-19 pandemic and the subsequent lockdown, Telangana State, especially Hyderabad, continues to show resilience and attract investments. In less than a month, investments totalling Rs 5,950 crore have poured into the State since July 25.
• Arunachal Pradesh: In Arunachal Pradesh, 100 new positive cases detected during last four hours. However, recovery rate improves and is currently at 73.50 percent. Total 2,508 people have been discharged from Covid hospitals so far.
• Assam: 1,734 patients discharged yesterday in Assam, Health Minister Himanta Biswa Sarma expressed his gratitude to doctors, nurses & medical staff for all their efforts. Total discharged patients 74,814 & active patients 19,515 in the State.
• Manipur: State govt. issues Unlock 3 guidelines. It continues ban on congregations of all kinds and imposes enhanced penalties on violations.
• Meghalaya: In Meghalaya, 42 individuals have recovered from Coronavirus today. Total active cases 1,179, total BSF and Armed Forces 442, total others 737 & total recovered 831.
• Mizoram: Four recovered COVID-19 patients discharged today in Mizoram. Total cases 967, active cases 499.
• Nagaland: A total of 57,799 samples sent for testing through RT-PCR and TrueNat machines so far in Nagaland. Around 1,113 persons are staying in Govt. quarantine currently.Kohima district administration orders sealing of 8 more locations following detection of COVID-19 positive cases. Another 9 locations sealed in Tuensang district.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
26 AUG 2020 6:20PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারত্তা নাবা ফরবা মশিং ঙসি এক্তিব কেসকী মশিংদগী শরুক ৩.৫ হেল্লে।
• হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অনাবা ৬৩,১৭৩ নাবা ফখিবদগী অপুনবা নাবা ফবা মশিং ২৪,৬৭,৭৫৮ য়ৌখ্রে অমসুং নাবা ফবগী চাং অসি ঙসি ৭৬.৩% য়ৌখ্রে
• কেস ফেতেলিতী রেৎ ১.৮৪%দা হন্থরে
• অপুনবা তেস্ত তৌবা মশিং ৩,৭৬,৫১,৫১২ য়ৌবগা লোয়ননা হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৮,২৩,৯৯২ পাংথোকখি
• সি.জি.ঐচ.এস.না দিল্লী/এন.সি.আর.দা ই-সঞ্জীবনিগী খুত্থাংদা তেলে-কন্সলতেসন সর্বিসশিং হৌদোক্লে
• দোক্তর হর্শ বর্ধন্না রাজস্থানদা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ অনি অমসুং সুপর-স্পিসিএলিতি ব্লোক অহুম লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
নাবা ফবগী চাং হেনগৎপগী মতুং ইন্না এক্তিব কেসকগী মশিংদা খেন্নবসু হেনগৎলক্লি; নাবা ফবা অনাবা মশিংনা এক্তিব কেসকী মশিন্দগী শরুক ৩.৫ হেল্লি
ভারতকী নাবা ফরবা মশিংনা এক্তিব কেস্কী মশিংদগী শরুক ৩.৫ হেল্লে। নুমিৎ কয়াদগী হৌনা নোঙমদা নাবা ফবগী মশিং অসি ৬০,০০০ হেন্দুনা লাক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অনাবা ৬৩,১৭৩ নাবা ফখিবদগী অপুনবা নাবা ফবা মশিং ২৪,৬৭,৭৫৮ য়ৌখ্রে। মসিনা নাবা ফবা মশিং অমসুং এক্তিব কেসকী মশিংগী মরক্তা খেন্নবগী চাংসু য়াম্না হেনগৎহনবদা তেংবাংলে। এক্তিব কেস মশিং (৭,০৭,২৬৭)দগী ১৭,৬০,৪৮৯ হেন্না নাবা ফবগী মশিং ওইরে। মসিগা লোয়ননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী অনাবশিংগী নাবা ফবগী চাং অসি ঙসি ৭৬.৩% হেনখ্রে। মশিং ৱাংবা নাবা ফবগী চাং ওইরক্লিবা অসিনা লৈবাক অসিগী তশেংবা কেসকী মশিং (এক্তিব কেস) অসি হন্থরে হায়বা তাক্লি। এক্তিব কেসনা হৌজিক অপুনবা কেসকী শরুক ২১.৮% খক্তমক ওইরি। কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা খুৎশম্নদুনা পাক শন্না তেস্ত তৌবা অমসুং হোস্পিতালদা লাক্লবা অনাবশিংবু নীংথিনা মেদিকেল কেয়র পীবগী খুত্থাংদগী কেস ফেতেলিতী নেম্বগী পান্দম অসি ফংবা ঙম্লিবনি। ঙসি ফাওবদি মসি ১.৮৪% ওইরি অমসুং লেপ্তনা হন্থরক্লি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648672
নুমিৎ খুদিংগী লাখ ৮ হেন্নবগী চাংদা তেস্ত তৌবগা লোয়ননা, ভারত্তা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌবা হেনগৎলক্লি; হৌজিক্তি তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) ২৭,০০০ হেল্লে
মতম চানা অমসুং তেস্ত তৌবা কনশিনবা অসিগী খুত্থাংদা কোবিদ-১৯গী অনাবশিং ঙন্না খঙদোকপা ঙম্বদুনা ভারতনা লায়চৎ অসি থেংনবদা লৌখৎলিবা লালোংগী মরু ওইবা থৌদাং অদু লৌরি। নুমিৎ ৭নিদা নোংমদা তৌবা তেস্তকী মশিং হেনগৎলক্লিবা অসিনা মায়কৈ অসিদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা হনবা লৈতনা, লেপ্তনা অমসুং পুন্না হোৎন্দুনা চংশিল্লি হায়বা তাক্লি। ঙসি ফাওবদা পুন্না তেস্ত তৌখিবা অসি ৩,৭৬,৫১,৫১২ য়ৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৮,২৩,৯৯২ তৌখ্রে। দাইগনোস্তিক লেবকী নেৎৱার্ক হেনগৎলকপা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্ত লায়না তৌহনবা ফংহনবা অসিনা মায় পাকপা ঙমহল্লি। মায় পাকপা অসিগা লোয়ননা তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) অসি ২৭,২৮৪দা খঙহেন হেনগৎখ্রে। তেস্তিং লেবশিংগী নেৎৱার্ক চাউথোরকপা অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা তেস্তিং ফেসিলিতীশিং মপাঙ্গল খনখৎপা হেনগৎনবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি। ঙসি পুন্না লেব ১৫৪০ লৈরে, মসিদা লৈঙাক্কী লেব ৯৯২ অমদি লন্নাইগী লেব ৫৪৮য়াওরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648683
সি.জি.ঐচ.এস.না দিল্লী/এন.সি.আর.দা ই.-সঞ্জিবনিগী খুত্থাংদা তেলি-কন্সলতেসন সর্বিস হৌখ্রে
হেলথকেয়র ফেসিলিতীশিংদা মশা চত্ত্রবসু বর্চুএলগী খুত্থাংদা সি.জি.ঐচ.এস.কী অখঙ-অহৈশিংগা ৱা তাথোক তাশিন তৌবা য়াহন্নবা হায়দুনা সি.জি.ঐচ.এস.না ২৫/৮/২০২০দগী হৌদুনা তেলি-কন্সলতেসন সর্বিস অমা হৌদোক্লগনি। অহানবগী ওইনা মসিগী সর্বিস অসি দিল্লী/এন.সি.আর.গী মফমশিং খক্তদা ফংখিগনি। ই.-সর্বিস অসি থবক তৌবা নুমিৎশিংগী অয়ুক্কী পুং ৯দগী নুংথিলগী পুং ১২ ফাওবগী মনুংদা ফংগনি। সি.জি.ঐচ.এস. তেলি-কন্সলতেসন সর্বিস অসিনা হকশেল মন্ত্রালয়গী হৌজিক লৈরিবা ই.-সঞ্জিবনি প্লেৎফোর্ম শিজিন্নগনি। শিজিন্নবদা লায়হন্নবা হায়দুনা প্লেৎফোর্ম অসি বেনিফিশরীশিংগী আই.দি.গা শম্নহল্লি। অহৈবা ও.পি.দি. সর্বিসকী কান্নবা ফংনবগীদমক্তা বেনিফিশরীশিংনা মখোয়গী মোবাইল নম্বর শিজিন্নদুনা প্লেৎফোর্ম অসিদা রেজিস্তর তৌগদবনি অমসুং মসিগী তুংদা মশক খঙদোক্নবা ও.তি.পি. অমা থারক্কনি। মশক খঙদোক্লবা তুংদা বেনিফিশরীশিংনা পথাপ অসিদা লোগ-ইন তৌবা য়াগনি, রেজিস্ত্রেসন ফোর্ম মেনবা য়াগনি অমসুং তোকন পীনবা হায়জবা য়াগনি। মখোয়না মখোয়গী হকশেলগী রেকোর্দসু অপ্লোদ তৌবা য়াগনি (তঙাই ফদ্রবদি)। কোবিদ-১৯গী মতম অসিনা মরম ওইদুনা চত্থোকপদি ঙমদবা অমসুং অখঙ-অহৈ অমগা ৱা তাননিংবা সি.জি.ঐচ.এস. বেনিফিশরীশিংগী ওইনদি মসিগী তেলি-কন্সলতেসন সর্বিস অসি য়াম্না কান্নবা অমা ওইরগনি। অহৌবগী ওইনা মখাগী হীরমশিং অসিদা অখঙ-অহৈশিংগা ৱা তানবা য়াগনি মদুদি মেদিসিন, ওর্থোপেদিক্স, মিৎ, ই.এন.তি.নি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648664
দোক্তর হর্শ বর্ধন্না রাজস্থানদা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ অনি অমসুং সুপর-স্পিসিএলিতি ব্লোক অহুম লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর হর্শ বর্ধন্না রাজস্থানগী চীফ মিনিস্তর অসোক গেলোতকা লোয়ন্না দিজিতেল ওইনা রাজস্থানদা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ অনি অমসুং সুপর-স্পিসিএলিতি ব্লোক অহুম লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। থৌরম অদুদা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেসু শরুক য়াখি। রাজমাতা বিজয়া রাজে সিন্দিয়া মেদিকেল কোলেজ,বিলৱারা অমসুং ভারতপুর মেদিকেল কোলেজ দিস্ত্রিক হোস্পিতালশিংদগী মেদিকেল কোলেজশিং ওন্থোকখি অমসুং গভর্নমেন্ত মেদিকেল কোলেজ,কোতা; সারদার পতেল মেদিকেল কোলেজ,বিকানর; অমসুং রাবিন্দ্র নাথ তেগোর মেদিকেল কোলেজ, উদয়পুরদা সুপর-স্পিসিএলিতি ব্লোকশিং হাপচিনখি। হায়রিবা প্রোজেক অসিদা পুন্না লুপা করোর ৮২৮ থাদখিবগী মনুংদা মেদিকেল কোলেজ অমমমদা লুপা করোর ১৫০ থাদখি। কোলেজশিংদা অন্দরগ্রেজুয়েতকী সিত ১৫০ লৈ। ভারতপুর মেদিকেল কোলেজদা আই.সি.য়ু ফমুং ৩৪ য়াওনা ফমুং ৫২৫ অমসুং রাজমাতা বিজয়া রাজে সিন্দিয়া মেদিকেল কোলেজদা আই.সি.য়ু ফমুং ১২ য়াওনা ফমুং ৪৫৮ লৈগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648708
চহি অসিগী এপ্রিল ২০দগী থাও অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা লুপা কোতি লাখ ৫.৮৮রোমগী চংগদবা প্রোজেক্ত ৮,৩৬৩কী থবক হৌখ্রে; ভারত সরকারনা প্রোজেক্তশিং অসিদগী মীওই অমগী নুমিৎ কোতি ৩৩.৮রোমগী থবক পীবা ঙম্লগনি হায়না পান্নরি
থাও অমসুং গ্যাস ইন্দস্ত্রীনা ২০.০৪.২০২০দগী হৌখিবা লুপা কোতি লাখ ৫.৮৮ ওইগদবা মশিং ৮,৩৬৩ শুবা শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমশিং/প্রোজেক্তশিং লায়চৎ অসিগা মরী লৈনবা এস.ও.পি. ঙাক্তুনা থবক শুবা অমুক হন্না হৌখ্রে। এন্দ গ্যাস সি.পি.এস.ই.শিং অমসুং জে.ভি./সবসিদিয়ারীশিং, ইন্তর-এলিয়াগী প্রোজেক্তশিং অসিদা রিফাইনরী প্রোজেক্তশিং, বাইও রিফাইনরীশিং, ই এন্দ পি প্রোজেক্তশিং, মার্কেতিং ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং, পাইপলাইনশিং, সি.জি.দি. প্রোজেক্তশিং, দ্রিলিং/সর্ভেগী থবক থৌরমশিং য়াওরি। এন্দ গ্যাস সি.পি.এস.ই.শিং/জে.ভি.শিংগী লৌখৎলিবা অচৌবা প্রোজেক্ত ২৫ অসিদা লুপা কোতি ১,৬৭,২৪৮ চংলবা য়াই অমসুং লুপা কোতি ৭৮৬১রোমগী কেপেক্স তৌদুনা মীওই অমগী নোংমগী থবক ৭৬,৫৬,৮২৫ পীবা ঙমহনখ্রে, মসি এনেকচরদা পীরি। পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমদি স্তীলগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্রা প্রধাননা হৌজিক চত্থরিবা থাও এন্দ গ্যাস ইন্দস্ত্রীশিংগী প্রোজেক্ত পুম্নমক্কী মনুং কুপ্না য়েংশিল্লি, খ্বাইদগী নৌবা অসি ২৪.০৮.২০২০না ওইরি। মন্ত্রী অসিগী মীৎয়েং মখাদা পেত্রোলিয়ম ইন্দস্ত্রীনা ‘খুদোংথিবা অসি খুদোংচাবদা’ ওন্থোকখ্রে অমসুং থবক পীনবা অমসুং চাউখৎ থৌরাংগী থবক লৌখৎনবা মিসন মোদতা হোৎনরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648544
মীওই অমগী নোংমগী থবক কোতি ২৪রোম পীবা ঙমখ্রে অমসুং অভিয়ান অসিগী ৯শুবা চয়োল ফাওবদা লুপা কোতি ১৮.৮৬২ শীজিন্নখ্রে
গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান (জি.কে.আর.এ.) অসি কোবিদ-১৯ লায়চৎ থোক্লকপা অসিদা মশাগী খুঙ্গংশিংদা হল্লক্লিবা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিং অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা শোকহল্লবা প্রজাশিংদা থবক পীনবা অমসুং হিংনবগী পাম্বৈগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা হৌদোকখিবনি। অভিয়ান অসিগী চয়োল ৯শুরকপা অসিদা পুন্না মীওই অমগী নোংমগী থবক কোতি ২৪রোমগী থবক ফংহনখ্রে অমসুং অভিয়ান অসিগী পান্দমশিং ফংনবা হোৎনবদা লুপা কোতি ১৮,৮৬২ শীজিন্নখ্রে। হৌজিক ফাওবদা মশিং য়াম্লবা স্ত্রকচর কয়া শাখ্রে মসিদা ঈশিং তুংশিন্নবা স্ত্রকচর ৮৫,৭৮৯৬, খুঙ্গংগী য়ুম ২,৬৩,৮৪৬, শনগোন ১৯,৩৯৭, লৌবুক্কী পুখ্রি ১২,৭৯৮ অমসুং কম্ম্যুনিতী সেনিতরী কমপ্লেক্স ৪,২৬০ য়াওরি। অভিয়ান অসিগী মনুংদা দিস্ত্রিক্ত মিনরেল ফন্দশিংগী খুত্থাংদা থবক ৬৩৪২ পায়খৎখ্রে, গ্রাম পঞ্চায়ৎ ১০০২দা ইন্তর্নেৎকী খুদোংচাবা ফংহনবা, সোলিদ অমসুং লিক্বিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্তগা মরী লৈনবা থবক পুন্না ১৩,০২২ পায়খৎখ্রে অমসুং ক্রিশি বিজ্ঞান কেন্দ্রশিং (কে.ভি.কে.শিং)গী খুত্থাংদা মীওই ৩১,৬৫৮তা স্কিল ত্রেনিং পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1648709
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• পঞ্জাব: পঞ্জাবনা ফিভম শোকচল্লক্লিবা কোবিদকী চিরবা তাঙ্কক্কী অসিগী মায়োক্তা লান্থেংননবা মখাতানা শেম-শাবগা লোইননা রাজ্যগী কেবিনেতনা খুদক্কী ওইবা মওংদা মেদিকেল ওফিসরশিং (স্পেসিয়েলিস্ত)গী রেগুলর ভেকেন্সী ৪২৮ মেনশিন্নবা অয়াবা পীখ্রে। মখোয়না স্পেসিয়েলিতী তরুক্কীদমক্তা হান্নদগী মেনশিল্লবা পোস্ত ১০৭দা এক্স-ফেক্তো অপ্রুভল পীখ্রে।
• হিমাচল প্রদেশ: মুখ্য মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনাগী মখাদা নুপী লাখ ৫.৯০দা মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংগী খুত্থাংদা থা অমদা লুপা ৫০০গী দাইরেক্ত ফাইনেন্সিয়েল এসিস্তেন্স পীখ্রে অমসুং প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি য়োজনাগী মখাদা লৌমী লাখ ৮.৭৪দা থা অমগী লুপা ২০০০ পীখ্রে।
• মহারাস্ত্র: ওক্সফোর্দ য়ুনিভর্সিতীদা রিসর্চরশিংনা পুথোকপা ওইথোক্কদবা কোরোনাভাইরস ভেক্সিনগী দোজশিং পুনেগী ভার্তি বিদ্যাপিথ মেদিকেল কোলেজতা ফেজ-২ ক্লিনিকেল হ্যুমেন ত্রায়লশিংগীদমক্তা য়ৌরকখ্রে। ত্রায়লশিং অদু ঙসিদগী হৌনবা লেপখ্রে। মহারাস্ত্রদা হৌজিক এক্তিব কেস ১,৬৫,৯২১ লৈরি অদুগা লৈবাকপোকপা নুমিত্তা রাজ্য অসিদা হোসপিতালশিংদগী মীওই ১২,৩০০ দিসচার্জ তৌখ্রে, মসিনা ফগৎখিবা কেসশিংগী মশিং অদু ৫,১৪,৭৯০ য়ৌহনখ্রে। মহারাস্ত্রনা হৌজিক ফাওবদা তেস্ত ৩৭,২৪,৯১১ তৌখ্রে।
• গুজরাত: গুজরাতকী কোবিদ-১৯গী মশিং অদু লৈবাকপোকপা নুমিত্তা অনৌবা কেস ১,০৯৬ থেংনখিবগা লোইননা ৮৮,৯৪২ য়ৌখ্রে অদুগা ইনফেক্সন তৌদুনা পেসেন্ত ২০ অমুক লৈখিদ্রে। সুরতনা অনৌবা কেস ২৫০ থেংনদুনা মশিং খ্বাইদগী য়ামখি, মথংদা এহমদাবাদতা মীওই ১৫৭ পোজিতিব ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্য অসিদা পুন্না তেস্ত ৭২,৫৭৭ তৌখি। রাজ্য অসিদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অসি ১৪,৭৫১ নি।
• ছত্তিসগর: রাজ্য অসিনা লৈবাকপোকপা নুমিত্তা নোংমদা মীওই ১,১৪৫ পোজিতিব ওইবা থেংনদুনা কোবিদ-১৯গী কেসশিং খ্বাইদগী য়াম্না হেনগৎপা থেংনখি, মসিনা রাজ্য অসিগী মশিং অদু ২৩,১৯৯ য়ৌহনখ্রে অদুগা ১২ অমুক শিখিবগা লোইননা শিবগী মশিং অদু ২১৮ য়ৌহনখ্রে। হকশেলগী মন্ত্রী তি.এস. সিংদেবনা ছত্তিসগরগী রায়পুর,দুর্গ, রাজনন্দন অমসুং বিলাশপুর জিলাশিংদা দিসচার্জ তৌবা পেসেন্তশিংগী ফোলো অপকীদমক্তা ইন্তরেক্তিব ভোইস রেসপোন্স সীস্তেম শঙ্গাখ্রে।
• গোৱা: ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্সেস (এ.আই.আই.এম.এস.), দীল্লিদগী দোক্তরশিংগী তীম অমা ক্রিতিকেল পেসেন্তশিংগীদমক্তা থম্বা কোবিদ-১৯ ত্রীতমেন্ত ফেসিলিতী য়েংশিন্নবা লৈবাকপোকপা নুমিত্তা গোৱা মেদিকেল কোলেজ অমসুং হোসপিতাল (জি.এম.সি.ঐচ.)দা চৎখি। রাজ্য অসিদা কোবিদ পেসেন্ত ৩,১৪৯ লাইয়েংদুনা লৈরি।
• কেরলা: রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মীওই মঙা লৈখিদ্রে, মসিনা শিখিবগী মশিং অদু ২৪৯ য়ৌহনখ্রে। কোবিদ-১৯গী প্রোতোকোলশিং ঙাক্না চত্তুনা দিভোতীশিংগীদমক্তা কেপিতলদা লৈবা স্রী পদমানভা স্বামী তেমপল হাংদোকখ্রে। রাজ্য অসিনা ঙরাং য়াম্লবা পোজিতিব কেস ২,৩৭৫ থেংনখি। ফখিবশিংগী মশিং অদু ৪০,০০০ হেনখ্রে। রাজ্য শিনবা থুংনা পুন্না মীওই ১,৮৩,৭৯৪ ওবজার্ভেশন তৌদুনা লৈরি।
• তামিল নাদু: চয়োল অনিগী মনুংদা, রাজ্য অসিদা লৈরিবা গোবর্নমেন্ত মেদিকেল কোলেজ হোসপিতালশিংনা পুং ২৪দগীনা ৩৬ ফাওবগী মনুংদা এস.এম.এস.কী খুত্থাংদা কোবিদ-১৯গী তেস্ত রিজল্তশিং খঙহল্লগনি। মদ্রাস হাই কোর্তনা লৈবাকপোকপা নুমিত্তা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা অসিনা মরম ওইরগা তোকখিবা পব্লিক একজামিনেশনগীদমক্তা হন্দক্কী চহি অসিগী ওইনা ক্লাস Xগী মহৈরোইশিংদা মার্কশিং পীনবগীদমক্তা স্কুল এজুকেশন দিপার্তমেন্তনা শিজিন্নখিবা মেথোদোলোজী অদুবু শিংনরদুনা ক্লাস Xগী মহৈরোইশিংনা থাংগৎলকখিবা রিত পেতিশনশিংগী বেচ অমা দিসমিস তৌখ্রে
• কর্নাতকা: লাখ ২গী মথক্তা দিসচার্জ তৌখিবা, ফগৎলকপগী চাং ৭০% ওইবা, আই.সি.য়ু.দা লাইয়েংলিবা এক্তিব কেস কেসশিং অদু ১%গী মখাদা লৈবা, শিবগী চাং অসি ১.৬৯% ওইবগা লোইননা কর্নাতকাদা লৈরিবা কোবিদকী ফিভম অসি লেপ্তনা ফগৎলক্লি। রাজ্য অসিদা নুমিৎ নিনিগী ওইনা নোংমদা কোবিদ-পোজিতিব কেস চাউরাক্না ৫,০০০ মুক থেংনরবা মতুংদা লৈবাকপোকপা নুমিত্তা পোজিতিব কেস ৮,১৬১ থেংনবগা লোইননা খঙহেন হেগৎলকপা থেংনখি, মসিনা কেস পুন্না ২,৯১,৮২৬ য়ৌহনখ্রে। কেসশিং অসিগী ২,২৯৪দি বেঙ্গলুরুদগীনি।
• অন্ধ্র প্রদেশ: লৈবাকপোকপা নুমিত্তা আনন্তাপুর গোবর্নমেন্ত হোসপিতালদা অহিং নোংয়াইগী মতুংদা মৈ চাকপনা মরম ওইরগা পেসেন্তশিংগী মরক্তা পাখৎপা নুংনাংবা পোক্নখি। হোসপিতাল অসিদা লৈবা কোবিদ-১৯গী পেসেন্ত কুনমরি, অতোপ্পা ৱার্দতা তেক্ত কাইদনা হোংদোকখ্রে।
• তেলঙ্গানা: তেলঙ্গানাদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০১৮ থেংনখি, ১০৬০ ফখি অমসুং ১০ শিখিবগী পাউ লৈখি। কেস ৩০১৮কী মনুংদা কেস ৪৭৫তি জি.ঐচ.এম.সি.দগী ওইখি। অপুনবা কেসশিং: ১,১১,৬৮৮; এক্তিব কেসশিং: ২৫,৬৮৫; শিখিবশিং: ৭৮০; দিসচার্জ তৌখিবশিং: ৮৫,২২৩। কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অমসুং মসিনা মরম ওইরগা লোকদাউন তৌরবসু, তেলঙ্গানা রাজ্য, মরু ওইনা হাইদ্রবাদনা অখাংকনবা মখাতানা অদুমক উৎলি অমসুং ইনভেস্তমেন্তশিং চিংশিল্লি। জুলাই ২৫দগী রাজ্য অসিদা থা অমা ফাদনা পুন্না লুপা কোতি ৫,৯৫০গী ইনভেস্তমেন্ত তৌরকখি।
• অরুনাচল প্রদেশ: অরুনাচল প্রদেশতা, হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা পোজিতিব কেস ১০০ থেংনখি। অদুবু ফগৎলকপগী চাং অসি হেগৎলক্লি অমসুং হৌজিক চাদা ৭৩.৫০দা লৈরি। হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ২,৫০৮ কোবিদ হোসপিতালশিংদগী দিসচার্জ তৌখ্রে।
• অসাম: অসামদা ঙরাং পেসেন্ত ১,৭৩৪ দিসচার্জ তৌখ্রে, হকশেল মন্ত্রী হিমন্তা বিস্বা সর্মানা মখোয়না হোৎনরিবশিং অদুগীদমক্তা দোক্তরশিং, নর্সশিং অমসুং মেদিকেল স্তাফপু থাগৎপা ফোংদোকখি। রাজ্য অসিদা পুন্না পেসেন্ত ৭৪,৮১৪ দিসচার্জ তৌখ্রে অমসুং এক্তিব পেসেন্ত ১৯,৫১৫ লৈরি।
• মনিপুর: রাজ্য সরকারনা অনলোক 3গী গাইদলাইনশিং থোকখ্রে। মখল খুদিংমক্কী ওইবা মীয়াম তিনবদা মখাতানা অথিংবা থমখ্রে অমসুং মসিবু কায়না চৎপদা অহেনবা পেনল্তীশিং থমখ্রে।
• মঘালয়া: মঘালয়াদা ঙসি মী্ই ৪২ কোরোনাভাইরসতগী ফখ্রে। পুন্না এক্তিব কেস ১,১৭৯ লৈরি, বি.এস.এফ. অমসুং আর্মদ ফোর্সেসতা ৪৪২ অমসুং অতোপ্পদা ৭৩৭ অমসুং ফখিবশিংগী মশিং অদু ৮৩১ শুখ্রে।
• মিজোরাম: মিজোরামদা ঙসি কোবিদ-১৯গী পেসেন্ত মরি ফদুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। অপুনবা কেসশিং: ৯৬৭; এক্তিব কেসশিং: ৪৯৯।
• নাগালেন্দ: নাগালেন্দদা হৌজিক ফাওবদা আর.তি.-সি.পি.আর. অমসুং ত্রুনেত মেছিনশিংগী খুত্থাংদা তেস্ত তৌনবগীদমক্তা পুন্না সেমপল ৫৭,৭৯৯ থাখ্রে। হৌজিক চাউরাক্না মী্ই ১,১১৩ সরকারগী ক্বারন্তিনদা লৈরি। কোহিমা দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেশন্না কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেসশিং থেংনবনা মরম ওইরগা মফম ৮ সীল তৌনবা ওর্দর থোকখ্রে। ত্বেনসাং জিলাদা অতোপ্পা মফম ৯ অমুক সীল তৌখ্রে।
ফেক্ত চেক