স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
যোৱা ২৪ ঘন্টাত এতিয়ালৈকে এদিনতে সৰ্বাধিক ৬৬,৫৫০ৰ আৰোগ্য লাভ
আন এটা শিখৰত আৰোহণ ভাৰতৰঃ মুঠ আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগীৰ সংখ্যাই অতিক্ৰম কৰিলে ২৪ লাখ
যোৱা ২৫ দিনত আৰোগ্য লাভৰ ঘটনা ১০০% ৰোধিক বৃদ্ধি
25 AUG 2020 12:29PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ সহযোগী আৰু কৌশলগত পদক্ষেপ গ্ৰহণ আৰু ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ ৰূপায়ণত ইপ্সিত ফলাফল লাভ কৰা গৈছে।
ভাৰতে এদিনতে সৰ্বাধিক আৰোগ্য লাভৰ সফলতা অৰ্জন কৰিছে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৬৬,৫৫০ ক’ভিড-১৯ত আক্ৰান্তই আৰোগ্য লাভ কৰিছে আৰু তেওঁলোকক ডিচাৰ্জ দিয়া হৈছে। চৰকাৰখনৰ যুদ্ধকালীন ক্ষীপ্ৰতাৰে টেষ্টিং, ব্যাপকভাৱে ট্ৰেকিং আৰু ফলপ্ৰসূভাৱে ট্ৰিটিং নীতিৰ কাৰ্যকৰী ৰূপায়ণৰ ফলশ্ৰুতিত, আৰোগ্য লাভৰ মুঠ সংখ্যাই ২৪ লাখ (২৪,০৪,৫৮৫) অতিক্ৰম কৰে।
ইয়াৰ জৰিয়তে, ভাৰতত ক’ভিড-১৯ ত আক্ৰান্তসকলৰ আৰোগ্য লাভৰ হাৰে ৭৬% (৭৫.৯২%) স্পৰ্শ কৰে। আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগীৰ সংখ্যাই ১৭ লাখৰো অধিক ব্যৱধানত সক্ৰিয় ঘটনা (৭,০৪,৩৪৮)ক অতিক্ৰম কৰে। আজিৰ তাৰিখত, সক্ৰিয় ঘটনাতকৈ আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগী ৩.৪১ গুণ বেছি।
যোৱা ২৫ দিনত আৰোগ্য লাভ ১০০%ৰোধিক বৃদ্ধি পাইছে।
অধিক আৰোগ্য লাভৰ অভিলেখে নিশ্চিত কৰিছে যে দেশখনৰ প্ৰকৃত কেছল’ড যথাঃ সক্ৰিয় ঘটনা হ্ৰাস পাইছে আৰু সম্প্ৰতি এই হাৰ মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ মাত্ৰ ২২.২৪%।
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ আৰু ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ সন্মিলিত প্ৰচেষ্টাৰ ফলশ্ৰুতিত, টেষ্টিঙৰ মনোযোগী আৰু ফলপ্ৰসূ ব্যৱস্থা, পৰ্যবেক্ষণ আৰু কনটেক্ট ট্ৰেচিঙৰ জৰিয়তে কন্টেইনমেন্ট, ঘৰুৱা ব্যৱস্থা আৰু আনুষ্ঠানিক আইছ’লেশ্যন, ক’ভিড সুযোগ-সুবিধাৰ তিনি তৰপীয়া ব্যৱস্থাৰ জৰিয়তে উন্নীত চিকিৎসা আন্তঃগাঁথনিৰ মাজত ফলপ্ৰসূ চিকিৎসা প্ৰদানতে এয়া সম্ভৱ হৈ উঠিছে। এই তিনি তৰপীয়া ব্যৱস্থা হৈছে সমৰ্পিত ক’ভিড কেয়াৰ চেন্টাৰ, সমৰ্পিত ক’ভিড স্বাস্থ্য কেন্দ্ৰ আৰু সমৰ্পিত ক’ভিড চিকিৎসালয়। আজি ক্ৰমহ্ৰাসমান আক্ৰান্ত লোকৰ মৃত্যুৰ হাৰ ১.৮৪% হয়।
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় কাৰিকৰী বিষয়, নীতি-নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শাৱলীৰ সকলো শুদ্ধ আৰু শেহতীয়া তথ্যৰ কাৰণে অনুগ্ৰহ কৰি নিয়মিতভাৱে https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA চাওঁক।

Ministry of Health and Family Welfare
Highest ever single day recoveries of 66,550 in last 24 hours
India scales another peak: Total recoveries cross 24 lakh
More than 100% increase in Recovered Cases in last 25 days
25 AUG 2020 12:29PM by PIB Delhi
Collaborative and strategic measures led by the Union Government and implemented by the States/UTs are showing results.
India has registered the highest recoveries in a single day. 66,550 COVID-19 patients have recovered and been discharged in the last 24 hours. In a testimony of the government’s policy of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively & TREATING efficiently, the total number of recoveries has crossed 24 lakh (24,04,585).
With this, India's Recovery Rate amongst the COVID-19 patients has reached 76% (75.92%). The number of recovered patients has outpaced the active cases (7,04,348) by more than 17 lakh. The recovered patients are 3.41 times the active cases, as on date.
There has been more than 100% hike in the recoveries in the last 25 days.
The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases, has reduced and currently comprises only 22.24% of the total positive cases.
As a result of the combined efforts of the Union Government and the States/UTs, there have been focused and effective measures of testing, containment through surveillance and contact tracing, isolation in home setting and institutions, coupled with efficient treatment in upgraded medical infrastructure through three categories of COVID facilities. These comprise the Dedicated COVID Care Centres, Dedicated COVID Health Centres and Dedicated COVID Hospitals. These sustained measures have collectively borne results. The steadily falling Case Fatality Rates stands at 1.84% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.