হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪দা ৬৬,৫৫০ ফগৎতুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎপা ওইখ্রে
ভারতনা অতোপ্পা অমদসু মায় পাকপা ঙমখ্রে: অপুনবা ফগৎখিবা অসি লাখ ২৪ হেনখ্রে
হৌখিবা নুমিৎ ২৫নি অসিদা ফগৎখিবা কেসশিংদা ১০০% হেন্না হেনগৎখ্রে
25 AUG 2020 12:29PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা লৌখৎলিবা অপুনবা অমসুং লালোংদা খুদোংচানবা খোঙথাংশিং অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা অফবা ফলশিং উবা ফংলি।
ভারতনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রেজিস্তর তৌবা ঙমখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ নাবা মীওই ৬৬,৫৫০ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রে। তেস্ত তৌবা কনশিনবা, পাক শন্না ত্রেকিং তৌবা অমসুং মপুং ফানা লায়েংনবগী সরকারগী পোলিসী অসিগী খুদম অমা ওইনা ফগৎখিবগী অপুনবা মশিং অসি লাখ ২৪ লানখ্রে (২৪,০৪,৫৮৫)।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী অনাবা মীওইশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং অসি ৭৫% য়ৌখ্রে (৭৫.৯২%)। নাবা ফ্গৎলকখিবা মীওইশিংগী মশিংনা এক্তিব কেসশিং (৭,০৪,৩৪৮)তগী লাখ ১৭ হেন্না হেনখ্রে। ঙসি ফাওবদা নাবা ফগৎখ্রবা মীওইশিংনা এক্তিব কেসশিংগী শরুক ৩.৪১ ওইরি।
হৌখিবা পুং ২দা ফগৎলকপশিংদা ১০০% হেন্না হেনগৎলক্লি।
ফগৎলকপশিং ৱাংখৎলকপগী রেকোর্দ অসিনা লৈবাক অসিগী তশেংবা কেসলোদ হায়বদি এক্তিব কেসশিং অসি হন্থহনবা ঙমখ্রে অমসুং হৌজিক্কী ওইনা পোজিতিব ওইখিবা অপুনবা কেসকী ২২.২৪% খক্তা ওইরি।
কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা পুন্না হোৎনরিবশিং অসিনা মরম ওইরগা তেস্ত তৌবদা মীয়েং চংলি অমসুং মপুং ফাবা খোঙথাং লৌখৎলি, সর্ভিলেন্স অমসুং কন্তেক্ত ত্রেসিংগী খুত্থাংদা কন্তেনমেন্ত তৌরি, য়ুমদা অমসুং লোয়শঙশিংদা আইসোলেসন তৌবা লোয়ননা কোবিদ ফেসিলিতী অহুমগী খুত্থাংদা অফবা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা মপুং ফানা লায়েংলি। মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি দেদিকেতেদ কোবিদ ক্যের সেন্তরশিং, দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তরশিং অমসুং দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতালশিং অসিনি। খোঙথাংশিং অসি পুনশিন্দুনা অফবা ফলশিং পুরক্লি। তপ্না-তপ্না হন্থরক্লিবা কেস ফেতেলিতী রেস অসি ঙসি ১.৮৪%দা লৈরে।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA

Ministry of Health and Family Welfare
Highest ever single day recoveries of 66,550 in last 24 hours
India scales another peak: Total recoveries cross 24 lakh
More than 100% increase in Recovered Cases in last 25 days
25 AUG 2020 12:29PM by PIB Delhi
Collaborative and strategic measures led by the Union Government and implemented by the States/UTs are showing results.
India has registered the highest recoveries in a single day. 66,550 COVID-19 patients have recovered and been discharged in the last 24 hours. In a testimony of the government’s policy of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively & TREATING efficiently, the total number of recoveries has crossed 24 lakh (24,04,585).
With this, India's Recovery Rate amongst the COVID-19 patients has reached 76% (75.92%). The number of recovered patients has outpaced the active cases (7,04,348) by more than 17 lakh. The recovered patients are 3.41 times the active cases, as on date.
There has been more than 100% hike in the recoveries in the last 25 days.
The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases, has reduced and currently comprises only 22.24% of the total positive cases.
As a result of the combined efforts of the Union Government and the States/UTs, there have been focused and effective measures of testing, containment through surveillance and contact tracing, isolation in home setting and institutions, coupled with efficient treatment in upgraded medical infrastructure through three categories of COVID facilities. These comprise the Dedicated COVID Care Centres, Dedicated COVID Health Centres and Dedicated COVID Hospitals. These sustained measures have collectively borne results. The steadily falling Case Fatality Rates stands at 1.84% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.