স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
“পৰীক্ষা, চিনাক্ত, চিকিৎসা” কৌশল অনুসৰণ, ভাৰতত প্ৰায় ৩.৭ কোটি নমূনা পৰীক্ষণ
প্ৰতি ১০ লাখৰ বিপৰীতে নমূনা পৰীক্ষাৰ পৰিমাণ ২৬,৬৮৫ লৈ বৃদ্ধি হৈছে
25 AUG 2020 1:22PM by PIB Guwahati
“পৰীক্ষা, চিনাক্ত, চিকিৎসা” কৌশলৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি ভাৰতত সৰ্বমুঠ প্ৰায় ৩.৭ কোটি নমূনা পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হৈছে৷ দৈনিক নমূনা পৰীক্ষণৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত বৃদ্ধিৰ শক্তিশালী সংকল্প গ্ৰহণৰ ফলত আজিলৈকে ৩,৬৮,২৭,৫২০টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৯,২৫,৩৮৩টা নমূনা পৰীক্ষা কৰাৰ জৰিয়তে প্ৰতি ১০ লাখৰ বিপৰীতে ২৬,৬৮৫গৰাকী লোকৰ নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
সময়মতে চিনাক্তকৰণ, উপযুক্তভাৱে আছুতীয়াকৈ ৰখা আৰু সঠিক চিকিৎসা, উচ্চ হাৰৰ পৰীক্ষণৰ ফলত সংক্ৰমণৰ হাৰ সীমিত হোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে৷
পুনেত এটা পৰীক্ষাগাৰেৰে যাত্ৰা আৰম্ভ কৰা ভাৰতৰ পৰীক্ষাগাৰৰ নেটৱৰ্ক দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি কৰি আজিলৈকে ১৫২৪টা হৈছে৷ ইয়াৰে ৯৮৬টা চৰকাৰী আৰু ৫৩৮টা ব্যক্তিগত খণ্ডৰ পৰীক্ষাগাৰ৷ সেইবোৰ হৈছেঃ
সঠিক সময়ত আৰটি-পিচিআৰ আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৭৮৭(চৰকাৰীঃ৪৫৯+ব্যক্তিগতঃ৩২৮)
ট্ৰুনাট আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৬১৯(চৰকাৰীঃ৪৯৩+ব্যক্তিগতঃ১২৬)
চিবিএনএএটি আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ১১৮(চৰকাৰীঃ৩৪+ব্যক্তিগতঃ৮৪)
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Following “TEST, TRACK, TREAT” strategy, India tests nearly 3.7 crore
Rising Tests Per Million (TPM) touch 26,685
25 AUG 2020 1:22PM by PIB Delhi
Keeping the focus on “Test, Track and Treat” strategy, India has tested nearly 3.7 crore cumulative COVID-19 samples so far. With India’s strong resolve to rapidly increase the number of daily tests, the cumulative testing as on date has reached 3,68,27,520.
With 9,25,383 tests conducted in the last 24 hours, the Tests Per Million have seen a sharp rise to 26,685.
As the first step towards timely identification, prompt isolation & effective treatment, higher testing also results in limiting the spread of infection.
Starting from a single lab at Pune, India’s testing lab network has seen a substantial widening with total of 1524 labs today. The 986 labs in the government sector and 538 private labs include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 787 (Govt: 459 + Private: 328)
• TrueNat based testing labs: 619 (Govt: 493 + Private: 126)
• CBNAAT based testing labs: 118 (Govt: 34 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.