হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
"তেস্ত, ত্রেক, ত্রিৎ"কী খোংথাং তুং ইন্নদুনা ভারতনা কোতি ৩.৭কী ময়া য়ৌনা তেস্ত তৌরে
তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) হেনগৎলক্তুনা ২৬,৬৮৫ য়ৌরে
25 AUG 2020 1:22PM by PIB Imphal
"তেস্ত, ত্রেক, ত্রিৎ"কী খোংথাং মায় পাক্না পায়খৎপনা ভারত্তা অপুনবা ওইনা কোবিদ-১৯ সেম্পল কোতি ৩.৭কী ময়া য়ৌনা তেস্ত তৌখ্রে। নোংমদা তৌবা তেস্তকী চাং হেংগৎনবা হোৎনবগা লোইননা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ওইনা তৌখ্রবা তেস্ত মশীং অসি ৩,৬৮,২৭,৫২০নি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা তেস্ত ৯,২৫,৩৮৩ তৌখিবগা লোইননা মিল্লিয়ন অমদা তেস্ত তৌবগী মশীং অসি ২৬,৬৮৫ য়ৌরে।
মতম চানা খঙদোকহৌনবা, আইসোলেসন তৌনবা অমসুং লাইয়েং মতীক চানা লৌখৎলকপনা লাইনা অসি শন্দোকপগী চাংসু নেম্লে।
পুনেদা লেব অমখক্তং লৈরম্বদগী ভারতকী তেস্ত তৌনবগী লেবকী নেৎৱার্ক অসি ঙসিদি লেব ১৫২৪ লৈবগা লোইননা পাকথোক চাউথোক্লক্লি। সরকারগী লেব ৯৮৬ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৫৩৮ শুবগা লোইননা লৈবাক অসিদা লৈরিবা লেবশিংগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৭৮৭ (সরকারগী ৪৫৯+ প্রাইবেৎঃ ৩২৮)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৬১৯ (সরকারগী ৪৯৩+ প্রাইবেৎঃ ১২৬)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১১৮ (সরকারগী ৩৪+ প্রাইবেৎঃ ৮৪)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Following “TEST, TRACK, TREAT” strategy, India tests nearly 3.7 crore
Rising Tests Per Million (TPM) touch 26,685
25 AUG 2020 1:22PM by PIB Delhi
Keeping the focus on “Test, Track and Treat” strategy, India has tested nearly 3.7 crore cumulative COVID-19 samples so far. With India’s strong resolve to rapidly increase the number of daily tests, the cumulative testing as on date has reached 3,68,27,520.
With 9,25,383 tests conducted in the last 24 hours, the Tests Per Million have seen a sharp rise to 26,685.
As the first step towards timely identification, prompt isolation & effective treatment, higher testing also results in limiting the spread of infection.
Starting from a single lab at Pune, India’s testing lab network has seen a substantial widening with total of 1524 labs today. The 986 labs in the government sector and 538 private labs include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 787 (Govt: 459 + Private: 328)
• TrueNat based testing labs: 619 (Govt: 493 + Private: 126)
• CBNAAT based testing labs: 118 (Govt: 34 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.