স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যাই অতিক্ৰম কৰিলে ২৩লাখ
আক্ৰান্তৰ তুলনাত আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা তিনিগুণ অধিক
আক্ৰান্তৰ সংখ্যাতকৈ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা ১৬লাখতকৈ অধিক
24 AUG 2020 12:46PM by PIB Guwahati
হাস্পতাল আৰু হোম আইছোলেশ্যনত থকা অধিক সংখ্যক কৰনা আক্ৰান্ত ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ ফলত ভাৰতত কভিড-১৯ত আজিৰ দিনটোলৈকে আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যাই অতিক্ৰম কৰিলে ২৩লাখৰ ঘৰ।
ব্যাপক হাৰত আক্ৰমণাত্মকভাৱে নমুনা পৰীক্ষা,আক্ৰান্তসকলক চিনাক্ত কৰি উলিওৱা, সঠিক নিৰীক্ষণ আৰু সংস্পৰ্শলৈ অহাসকলক বিচাৰি উলিয়াই তেওঁলোকক চিকিত্সা কৰাৰ ফলস্বৰূপে আৰোগ্যৰ সংখ্যা ২৩,৩৮,০৩৫ হোৱাটো সম্ভৱপৰ হৈছে। নন-ইনভেছিভ অক্সিজেনৰ ব্যৱহাৰ, আইচিইউ আৰু হাস্পতালত উন্নত দক্ষ চিকিত্সক আৰু উন্নত এম্বুলেন্স সেৱাৰ সৈতে মানসম্পন্ন সেৱা বিধিৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়াৰ ফলস্বৰূপে গুৰুতৰ আৰু সংকটপূৰ্ণ কভিড ৰোগীৰ আৰোগ্যৰ হাৰ উন্নত হৈছে। হোম আইছোলেশ্যনত থকাসকলক স্বাস্থ্য বিভাগৰ ফালৰ পৰা নিৰীক্ষণ কৰি থকাৰ ফলত দ্ৰুত গতিত আৰোগ্যৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ৫৭,৪৬৯গৰাকী লোক আৰোগ্য হৈ উঠিছে। ইয়াৰ সৈতে কভিড-১৯ত আৰোগ্যৰ হাৰে ৭৫শতাংশ(৭৫.২৭শতাংশ) অতিক্ৰম কৰিলে। ইয়ে প্ৰমাণ কৰিছে যে বিগত কেইবা মাহত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ
সংখ্যা ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাইছে।
ভাৰতত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা(৭,১০,৭৭১,যিসকল চিকিত্সাধীন হৈ আছে)তকৈ আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা ১৬লাখ(১৬,২৭,২৬৪)তকৈ অধিক। এই ৰোগত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ অভিলেখ সংখ্যাই এই কথা প্ৰমাণ কৰিছে যে দেশত কভিড-১৯ৰ বাস্তৱিক কেছ লোড অৰ্থাত্ আক্ৰান্ত লোকৰ সংখ্যা হ্ৰাস পাই আহিছে যি বৰ্তমান মুঠ পজিটিভ সংখ্যাৰ মাত্ৰ ২২.৮৮শতাংশ। আইচিইউত ৰোগীসকলক ফলপ্ৰসূ চিকিত্সা ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ ফলত মৃত্যুৰ হাৰ হ্ৰাস পাই আহিছে। আজি এই হাৰ ১.৮৫শতাংশলৈ নামে।
স্বাস্থ্য মন্ত্ৰনালয়ৰ সৈতে সক্ৰিয় সহযোগত এইমছ, নতুন দিল্লীৰ দ্বাৰা চলাই থকা কভিড-১৯ পৰিচালনাত ৰাষ্ট্ৰীয় ই-আইচিইউ-এ ভাৰতত এই ৰোগৰ পৰা আৰোগ্য লাভৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে মৃত্যুৰ হাৰ কম কৰাত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছে। ৰাষ্ট্ৰীয় ই-আইচিইউ সপ্তাহত মঙলবাৰ আৰু শুকুৰবাৰে আয়োজন কৰা হয়। ইয়াত ৰাজ্যৰ নিৰ্ধাৰিত হাস্পতালৰ আইচিইউ চিকিত্সকসকলক জড়িত কৰা হয় আৰু কভিড চিকিত্সা সম্বন্ধীয় তেওঁলোকৰ প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিয়া হয়। এতিয়ালৈকে দেশৰ ২২ৰাজ্যৰ ১১৭ হাস্পতালক জড়িত কৰি এনে ৰাষ্ট্ৰীয় ৰাষ্ট্ৰীয় ই-আইচিইউ অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে।
সকলোধৰণৰ বিশ্বাসযোগ্য আৰু শেহতীয়া কভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় কাৰিকৰী বিষয়, নীতিগত নিৰ্দেশাৱলী আৰু পৰামৰ্শৰ বাবে অনুগ্ৰহ কৰি নিয়মীয়াকৈ https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA দৰ্শন কৰক।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s total Recoveries cross 23 lakh
Patients Recovered are more than three times of the Active Cases
Recoveries exceed active cases by more than 16 lakh
24 AUG 2020 12:46PM by PIB Delhi
With more patients recovering and being discharged from hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases), India's COVID-19 total recoveries have crossed 23lakh today.
Recovery of 23,38,035patients has been made possible because of effective implementation of the policy of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively through surveillance and contact tracing& TREATING efficiently. Focus on Standard of Care protocol including use of non-invasive oxygen, better skilled doctors in the ICUs and hospitals, and improved ambulance services have led to improved recovery rate among the severe and critical COVID patients. Those in home isolation, being medically supervised and monitored, are also recovering at a fast pace.
With the recovery of 57,469 cases in the last 24 hours, India's Recovery Rate amongst the COVID-19 patients has crossed 75%(75.27%) reflecting that the number of patients recovering is on a steady rise over the past several months.
India has posted more than 16lakh (16,27,264) recoveries than the active cases (7,10,771which are under active medical care). The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases, has reduced and currently comprises only 22.88%of the total positive cases. Effective clinical management of the patients in the ICUs has been instrumental in keeping the Case Fatality Rate low and on a steady downward trajectory. It has further dipped to 1.85% today.
A major role in India's substantial rate of recovering and declining case fertility rate has been played by the 'National e-ICU on COVID-19 Management' exercise being conducted by AIIMS New Delhi in active collaboration with Ministry of Health. The National e-ICU is held twice a week- on Tuesday and Friday, and covers ICU doctors of COVID hospitals in States and answers their queries related to Covid treatment. So far 14 such National e-ICUs have been held covering 117 hospitals of 22 States across the country.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.