Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a crucial milestone in the fight against COVID-19
Tests more than 10 lakh people in a day
22 AUG 2020 12:31PM by PIB Delhi
Keeping to its promise of exponentially increasing the daily COVID-19 tests to 10 lakhs, India has crossed the significant milestone in its fight against COVID today.
In a testament to the determined, focussed, consistent and coordinated efforts of the Centre and the State/UT governments, India has conducted 1 million tests in the past 24 hours. With 10,23,836 tests done yesterday, India has achieved its resolve to test 10 lakh samples daily.
With this achievement, the cumulative tests are more than 3.4 crore (3,44,91,073).
The number of daily tests has been increasing in a steep climb. Average daily tests during the past three weeks also strongly depict the progress made in enhancement of COVID-19 tests across the country.
As has been reported from States/UTs that have pushed ahead with aggressive testing, there is a commensurate decline in the positivity rate. Although higher number of tests will initially lead to a rise in the positivity rate, it will eventually lower when combined with other measures such as prompt isolation, efficient tracking, and timely effective and clinical management.
Combined with enhanced testing, policy decisions of the Centre and the States/UTs have facilitated easy testing across the country. This has boosted the daily testing capacity.
Enhanced diagnostic lab network has also sided in this achievement. Today, the country has a strong network of 1511 labs comprising 983 labs in the government sector and 528 private labs. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 778 (Govt: 458 + Private: 320)
TrueNat based testing labs: 615 (Govt: 491 + Private: 124)
CBNAAT based testing labs: 118 (Govt: 34 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা থেংনরিবা লান্থেং অসিদা অচৌবা মায় পাকপা অমা ফংবা ঙমখ্রে
নোংমদা মীওই লাখ ১০ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে
22 AUG 2020 12:31PM by PIB Imphal
নোংমদা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌবা মশিং য়াম্না হেনগৎহন্দুনা লাখ ১০ য়ৌনবা থমখিবা ৱাশক অদু ঙাক্লদুনা ভারতনা ঙসি কোবিদকী লান্থেংদা অচৌবা মায় পাকপা অমা ফংবা ঙমখ্রে।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারনা হনবা লৈতনা, লেপ্তনা অমসুং পুন্না হোৎন্দুনা ভারতনা হৌখিবা পুং ২৪দা মিলিয়ন ১ তেস্ত তৌবা ঙমখ্রে। ঙরাং তেস্ত ং০,২৩,৮৩৬ তৌখিবগা লোয়ননা, ভারতনা নোংমদা সেম্পল লাখ ১০ তৌনবগী থমখিবা ৱাশক অসি ঙাকপা ঙম্লে।
মায় পাকপা অসিগা লোয়ননা পুন্না তেস্ত তৌখিবা অসি কোতি ৩.৪ (৩,৪৪,৯১,০৭৩) হেনখ্রে।
নোংমদা তৌবা তেস্তকী মশিং অসি ৱাংখৎপা হেল্লক্লি। হৌখিবা চয়োল অহুমগী মনুংদা নোংমদা তৌরিবা তেস্তশিংগী চাংচৎ আসিনা লৈবাক শিনবা ধুংনা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌবা হেনগৎহন্নবা হোৎনবদা চাউনা মতেং পাংলি হায়বা তাক্লি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদগী লাকপা রিপোর্তকী মতুং ইন্না তেস্ত তৌবা কনশিনবগা লোয়ননা পোজিতিবিতীগী রেৎ অসি হন্থরক্লি। তেস্ত তৌবগী মশিং ৱাংখৎলকপনা পোজিতিবিতী রেৎ অসিদা হেনগৎহল্লবসু, মসি খুদক্তা আইসোলেসন তৌবা মপুং ফানা ত্রেকিং তৌবা অমসুং মতম চানা মপুং ফাবা ক্লিনেকেল মেনেজমেন্ত তৌবা অসিগুম্বা অতোপ্পা খোঙথাংশিং অসি পুনশিন্দুনা হন্থহনবা ঙমগনি।
তেস্তিং তৌবা হেনগৎহনবগা লোয়ননা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা শেম্লিবা পোলিসী অসিগা পুনশিন্দুনা লৈবাক শিনবা থুংনা লায়না তেস্ত তৌবা ফংহল্লি। মসিনা নোংমদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎহল্লক্লি।
দাইগনোস্তিক লেবকী নেৎৱার্ক হেনগৎলকপা অসিনা মায় পাকপা অসিদা মতেং পাংলি। ঙসি লৈবাক অসিদা লেব ১৫১১ লৈদুনা নেৎৱার্ক অসি চাউথোরক্লি মসিদা লৈঙাক্কী লেব ৯৮৩ অমদি লন্নাইগী লেব ৫২৮য়াওরি। মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৭৭৮ (লৈঙাক্কী: ৪৫৮ + লন্নাইগী: ৩২০)
• ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৬১৫ (লৈঙাক্কী: ৪৯১ + লন্নাইগী ১২৪)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ১‌১৮ (লৈঙাক্কী ৩৪ + লন্নাইগী ৮৪)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA