য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা নীংখা তমখিবা নুমিৎকা মরী লৈননা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
ভারতকী নীংখা তমখিবা ৭৪শুবা নুমিৎ পালন থৌরমদা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা নই দিল্লীদা লৈবা মহাক্কী লৈফমদা জাতিগী ফিরাল পাইহনখ্রে
"নীংখা তমখিবা নুমিৎ অসিদা ঐহাক্না ভারতনা মনিং তম্নবা হোৎনবদা মখোয়গী থৌনা অমসুং কত্থোকপা কয়াগা লোইননা শরুক য়াখিবা পুম্নমক্কী মফমদা ইকোক নোঞ্জরি অমসুং লৈবাক অসিবু অপুনবা অমা শাগৎনবা, মনিং তম্নবা অমসুং মীনা হেঞ্জিনবা ঙমদনবগীদমক থৱাইনা পোন্থা ওইখ্রবা থৌনা ফরবা ফরবীশিংগী মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি"
"ঙসিদি ঐখোয়গী নিংতম্বগী লান্মীশিংনা নীংজরম্বা মনিং তম্বা, মপাঙ্গল কনবা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অমগী মংলান অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মংফাওনহল্লে"
"অতোপ্পা অমদনা মোদী সরকারনা লাইরবা অমসুং লৈজদ্রবশিংগীদমক য়ুম-কৈ, মৈ, অমসুং হকশেলগী ইন্সুরেন্স পীবীবগা লোইননা ভারতপু শক্তি লৈরবা লৈবাক অমা ওইহনলে"
"নিংখা তমখিবা নুমিৎ অসিদা, ঐখোয় পুম্নমক্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী আত্মনির্ভর ভারতকী মংলান অসি মংফাওননবা ৱাশক লৌমিন্নরসি অমসুং ঙমজবা থাদুনা হোৎনদুনা 'মেক ইন ইন্দিয়া'গী পোত্থোকশিং পুথোক্তুনা ভারতনা মম
15 AUG 2020 12:30PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা নীংখা তমখিবা নুমিৎ পালন নুমিত্তা মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। ভারতনা নীংখা তমখিবা ৭৪শুবা নুমিৎ অসিদা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ কৈরৈ মন্ত্রীনা নই দিল্লীদা লৈবা মহাক্কী লৈফমদা জাতিগী ফিরাল পাইহনখ্রে। মহাক্কী ৱারোল অদুয়া অমিৎ শাহনা হায়খি, "নীংখা তমখিবা নুমিৎ অসিদা ঐহাক্না ভারতনা মনিং তম্নবা হোৎনবদা মখোয়গী থৌনা অমসুং কত্থোকপা কয়াগা লোইননা শরুক য়াখিবা পুম্নমক্কী মফমদা ইকোক নোঞ্জরি অমসুং লৈবাক অসিবু অপুনবা অমা শাগৎনবা, মনিং তম্নবা অমসুং মীনা হেঞ্জিনবা ঙমদনবগীদমক থৱাইনা পোন্থা ওইখ্রবা থৌনা ফরবা ফরবীশিংগী মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি"
মথং-মথং ওইনা থাগৎলকখিবা ত্বীৎশিংদা শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি, "ঙসিদি ঐখোয়গী নিংতম্বগী লান্মীশিংনা নীংজরম্বা মনিং তম্বা, মপাঙ্গল কনবা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অমগী মংলান অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মংফাওনহল্লে। অতোপ্পা অমদনা মোদী সরকারনা লাইরবা অমসুং লৈজদ্রবশিংগীদমক য়ুম-কৈ, মৈ, অমসুং হকশেলগী ইন্সুরেন্স পীবীবগা লোইননা ভারতপু শক্তি লৈরবা লৈবাক অমা ওইহনলে।"
"নিংখা তমখিবা নুমিৎ অসিদা, ঐখোয় পুম্নমক্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী আত্মনির্ভর ভারতকী মংলান অসি মংফাওননবা ৱাশক লৌমিন্নরসি অমসুং ঙমজবা থাদুনা হোৎনদুনা 'মেক ইন ইন্দিয়া'গী পোত্থোকশিং পুথোক্তুনা ভারতনা মমাংদা থাংখিদ্রিবা খোংথাংশিং থাংনবা হোৎনরসি"

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister, Shri Amit Shah conveys greetings to mark Independence Day
On the occasion of India’s 74th Independence Day, the Union Home Minister unfurled the National Flag at his New Delhi residence
“On the occasion of Independence Day, I bow before those who contributed to India’s freedom with their valour and sacrifice and also pay my respects to those brave men and women who made the supreme sacrifice in the cause of the nation’s unity, integrity and security”
“Today we are proud that an independent, strong and self-sufficient India that our freedom fighters dreamt of, has been realized by the Prime Minister, Shri Narendra Modi”
“On one hand the Modi Government has provided poor and deprived sections with housing, power and health insurance, while on the other hand India has emerged as a powerful nation.”
“On this Independence Day, come, let us pledge to fulfill the Prime Minister, Shri Narendra Modi’s dream of an Atmanirbhar Bharat and contribute to India achieving newer feats by adopting as much as possible ‘Make in India’ products”
15 AUG 2020 12:30PM by PIB Delhi
Union Home Minister, Shri Amit Shah has conveyed greetings to mark Independence Day. On the occasion of India’s 74th Independence Day, the Union Home Minister unfurled the National Flag at his residence here today. In his message, Shri Amit Shah said,“On the occasion of Independence Day, I bow before those who contributed to India’s freedom with their valour and sacrifice and I also pay my respects to those brave men and women who made the supreme sacrifice in the cause of the nation’s unity, integrity and security.”
In a series of tweets, Shri Amit Shah said, “Today we are very proud that the independent, strong and self-sufficient India our freedom fighters dreamt of, has been realized by the Prime Minister, Shri Narendra Modi. On one hand the Modi Government has provided the poor and deprived sections with housing, power and health insurance, while on the other hand India has emerged as a powerful nation.”
“On this Independence Day, come, let us pledge to fulfill the Prime Minister, Shri Narendra Modi’s dream of an Atmanirbhar Bharat and contribute to India achieving newer feats by adopting as much ‘Make in India’ products. Happy Independence Day.”