স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
২কোটিতকৈ অধিক কভিডৰ নমুনা পৰীক্ষাৰে ভাৰতৰ অভিলেখ স্থাপন
প্ৰতি নিযুত লোকৰ মাজত ১৪৬৪০লৈ বৃদ্ধি পৰীক্ষা
03 AUG 2020 2:13PM by PIB Guwahati
ভাৰতে এতিয়ালৈকে ২,০২,০২,৮৫৮টা কভিড-১৯ৰ নমুনা পৰীক্ষাৰ জৰিয়তে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সফলতা লাভ কৰিছে। কভিড-১৯ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাবে আক্ৰমণাত্মক গতিত নমুনা পৰীক্ষা, সংক্ৰমণৰ দ্ৰুত চিনাক্তকৰণ আৰু পৃথকীকৰণ কৰা আৰু খৰতকীয়াকৈ চিকিত্সাৰ ব্যৱস্থা কৰা কৌশল অৱলম্বন কৰিবলৈ কেন্দ্ৰই দিয়া পৰামৰ্শ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে পালন কৰিছে। ইয়াৰ ফলত দেশত কভিডৰ নমুনা পৰীক্ষা কৰাৰ সুযোগ বৃদ্ধি পাইছে আৰু সেয়ে ব্যাপক হাৰত নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ৩,৮১,০২৭ নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে। ইয়াৰ ফলত প্ৰতি নিযুত লোকৰ মাজত নমুনা পৰীক্ষাৰ সংখ্যা ১৪৬৪০লৈ বৃদ্ধি পালে। বৰ্তমান ভাৰতত প্ৰতি নিযুত লোকৰ মাজত ১৪৬৪০ নমুনা পৰীক্ষা সম্পন্ন হৈছে। দেশত প্ৰতি নিযুত লোকৰ মাজত নমুনা পৰীক্ষাৰ সংখ্যা ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিছে। ২৪ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰতি নিযুত লোকৰ মাজত নমুনা পৰীক্ষাৰ সংখ্যা ৰাষ্ট্ৰীয় গড়তকৈ অধিক।
২৪ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰতি নিযুত লোকৰ মাজত নমুনা পৰীক্ষাৰ সংখ্যা ৰাষ্ট্ৰীয় গড়তকৈ অধিক
কভিড-১৯ৰ নমুনা পৰীক্ষা কৰাৰ বাবে দেশত বৰ্তমান ৯১৪টা চৰকাৰী আৰু ৪৩৪ টা বেচৰকাৰী, মুঠ ১৩৪৮টা পৰীক্ষাগাৰ আছে। ইয়াত নিম্নলিখিতসমূহ অন্তৰ্ভুক্ত হৈছেঃ
ৰিয়েল-টাইম আৰটি পিচিআৰ আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৬৮৬(চৰকাৰীঃ৪১৮+বেচৰকাৰীঃ২৬৮)
ট্ৰুনাট আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৫৫৬(চৰকাৰীঃ৪৬৫+বেচৰকাৰীঃ৯১)
চিবিএনএএটি আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ১০৬(চৰকাৰীঃ৩১+বেচৰকাৰীঃ৭৫)
সকলোধৰণৰ বিশ্বাসযোগ্য আৰু শেহতীয়া কভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় কাৰিকৰী বিষয়, নীতিগত নিৰ্দেশাৱলী আৰু পৰামৰ্শৰ বাবে অনুগ্ৰহ কৰি নিয়মীয়াকৈ https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA দৰ্শন কৰক।

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a milestone, conducts more than 2 crore COVID tests
Tests Per Million increases to 14640
03 AUG 2020 2:13PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India has tested 2,02,02,858 COVID-19 samples so far. This is pursuant to the key strategy followed by State/UT governments under the guidance of Centre for management of COVID-19 to “Test aggressively, Track efficiently and Isolate and Treat promptly". Effective implementation of this approach has led to ramping up the testing capacity across the country and facilitated widespread COVID testing of people.
With 3,81,027 samples tested in the last 24 hours, the number of Test Per Million (TPM) has increased to 14640. Currently, the testing per million for India is 14640. While the country's TPM has demonstrated a steady upward trend indicating the growing testing network, 24 States and UTs have reported higher testing per million than the national average.
The testing lab network in the country is continuously strengthened with 1348 labs in the country; 914 labs in the government sector and 434 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 686 (Govt: 418 + Private: 268)
• TrueNat based testing labs: 556 (Govt: 465 + Private: 91)
• CBNAAT based testing labs: 106 (Govt: 31 + Private: 75)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.