হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অচৌবা মায় পাকপা ওইনা কোবিদকী তেস্ত করোর ২ হেন্না তৌখ্রে
তেস্ত পর মিলিয়ন অসি ১৪৬৪০দা হেনগৎখ্রে
03 AUG 2020 2:13PM by PIB Imphal
অচৌবা মায় পাকপা অমা ওইনা, ভারত্তা ঙসি ফাওবদা কোবিদ-১৯গী সেম্পল ২,০২,০২,৮৫৮ তেস্ত তৌখ্রে। কেন্দ্রগী কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা “তেস্ত তৌবা কনশিনবা, মপুং ফানা থিদোকপা অমসুং খুদক্তা তেস্ত তৌবা”গী মীৎয়েং মখাদা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা লৌখৎবা মরু ওইবা লালোংনা মসি ঙমহনবনি। মসিগী পাম্বৈ অসি মপুং ফানা পায়খৎপনা মরম ওইরগা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎহনবা অমসুং মীয়ামবু কোবিদ-১৯গী তেস্ পাক শন্না তৌনবা খুদোংচাবা পীবা ঙম্লিবনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ৩,৮১,০২৭ তেস্ত তৌখিবগা লোয়ননা, তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.)গী মশিং অসি ১৪৬৪০ য়ৌখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী মিলিয়ন অমদা তৌবা তেস্ত অসি ১৪৬৪০ ওইরি। অমরোমদা লৈবাক অসিগী তি.পি.এম. তপ্না তপ্না হেনগৎলকপনা তেস্তিং নেৎৱার্ক হেনগৎলক্লি হায়বা তাক্লি, রাজ্য অমদি য়ু.তি. ২৪না লৈবাক্কী ওইরিবা চাংচৎ অসিদগী হেন্না ৱাংনা মিলিয়ন অমদা তেস্ত তৌখিবগী রিপোর্ত লাক্লি।
লৈবাক অসিদা লেব ১৩৪৮ লৈবগা লোয়ননা তেস্তিং লেবকী নেৎৱার্ক লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি; লৈঙাক্কী লেব ৯১৪ অমদি লন্নাইগী লেব ৪৩৪গা লৈরে। মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৬৮৬ (লৈঙাক্কী: ৪১৮ + লন্নাইগী: ২৬৮)
• ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৫৫৬ (লৈঙাক্কী: ৪৬৫ + লন্নাইগী ৯১)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ১০৬ (লৈঙাক্কী ৩১ + লন্নাইগী ৭৫)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a milestone, conducts more than 2 crore COVID tests
Tests Per Million increases to 14640
03 AUG 2020 2:13PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India has tested 2,02,02,858 COVID-19 samples so far. This is pursuant to the key strategy followed by State/UT governments under the guidance of Centre for management of COVID-19 to “Test aggressively, Track efficiently and Isolate and Treat promptly". Effective implementation of this approach has led to ramping up the testing capacity across the country and facilitated widespread COVID testing of people.
With 3,81,027 samples tested in the last 24 hours, the number of Test Per Million (TPM) has increased to 14640. Currently, the testing per million for India is 14640. While the country's TPM has demonstrated a steady upward trend indicating the growing testing network, 24 States and UTs have reported higher testing per million than the national average.
The testing lab network in the country is continuously strengthened with 1348 labs in the country; 914 labs in the government sector and 434 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 686 (Govt: 418 + Private: 268)
• TrueNat based testing labs: 556 (Govt: 465 + Private: 91)
• CBNAAT based testing labs: 106 (Govt: 31 + Private: 75)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.