হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা মীওই ৫১,২২৫ নাবা ফখিবগা লোইননা নোংমদা মশীং খ্বাইদগী য়াম্না নাবা ফবগী রেকোর্দ তৌখ্রে
অপুনবা ফখ্রবগী মশীং লাখ ১১.৫ য়ৌশিল্লক্লে
নাবা ফবগী চাং ৬৫.৪৪% য়ৌদুনা হেন্না ৱাংখৎলক্লি
কেস ফেতালিতী রেৎ ২.১৩%দা হাইথখ্রে
02 AUG 2020 12:40PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৫১,০০০হেন্না ভারত্তা মশীং য়াম্না নাবা ফগখি। অনাবা ৫১,২২৫ নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯দগী অপুনবা ওইনা নাবা ফখ্রবা মশীং অসি ১১,৪৫,৬২৯ য়ৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নোংমগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা ফখিবগা লোইননা নাবা ফবগী চাংসু ৬৫.৪৪% য়ৌরে। মসিনা তাক্লিবসি কোবিদ-১৯না নারবা মীওইশিং নোংম-নোংমগী ফগৎলক্লি অমসুং দিসচার্জ তৌবা লেপত্রি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগীদমক অপুনবা ওইনা লৌখৎপা অমসুং ফ্রন্তলাইন্দা লৈরিবা হকশেল অমসুং অতোপ্পা ৱার্কর অমসুং কোবিদ-১৯ লান্মীশিংগী কত্থোকপশিংনা নাবা ফবগী চাং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপনি।
নাবা ফখিবগা এক্তিব কেসকগী মরক্তা লৈবা খেন্নবসু তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি। জুন ১০, ২০২০দা, ইহান-হানবা ওইনা নাবা ফখ্রবা মশীংনা এক্তিব কেস মশীংদগী ১,৫৭৩ হেনখিবদুদগী ঙসিফাওবদা ৫,৭৭,৮৯৯ ওইরে। এক্তিব কেসশিং অসি ভারতকী একচুএল কেস লোদনি অমসুং এক্তিব কেস মশীং (৫,৬৭,৭৩০)না অপুনবা কেস মশীংগী চাদা ৩২.৪৩ ওইরি অমসুং মখোয় পুম্নমক হোস্পিতালদা নত্ত্রগা য়ুমদা আইসোলেৎ তৌদুনা চেকশিন্না লাইয়েংলি।
লাকশিন্নবগী খোংথাং মায় পাক্না লৌখৎপা অমসুং অপুনবা ওইনা লৌখমিন্নবা, তেস্ত খোংজেল য়াঙনা তৌবা অমসুং মপুং ফারবা স্তেন্দার্দ ওব কেয়র ফ্রেমৱার্ক অমগী মখাদা হেন্না ফগৎলবা লাইয়েং পথাপশিংনা নাবা ফবগী চাং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপনি অমসুং কেস ফেতালিতী রেৎ তপ্না-তপ্না হন্থরকপনি। ভারত অসি মালেমগী চাংচৎকা চাংদম্নবা মতমদা কেস ফেতালিতী রেৎ ২.১৩% লৈদুনা খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাকশিংগী মনুংদা চললি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
India records highest ever single day COVID-19 recoveries of 51,255
Total recoveries nearly 11.5 lakh
Recovery Rate reaches a new high of 65.44%
Case Fatality Rate continues its downward slide to 2.13%
02 AUG 2020 12:40PM by PIB Delhi
A staggering more than 51,000 recoveries were registered in India in the last 24 hours. With 51,225 patients cured and discharged, India’s total recoveries from COVID-19 have touched 11,45,629. With the highest ever single day increase in recovered patients in the last 24 hours, the recovery rate has seen a high of 65.44%. This means that more and more COVID-19 patients are getting cured and discharged.
Coordinated implementation of COVID-19 management strategy by the Union and State/UT governments and selfless sacrifice of all frontline health and other workers and COVID-19 warriors across sectors have ensured that the recoveries are continuously on the rise.
The gap between the recoveries and the active cases has seen a steady rise. On 10th June 2020, for the first time, the total number of recovered patients exceeded the active cases with a difference of 1,573 which has increased to 5,77,899 as on today. The active cases are the actual case load for India and currently the active cases (5,67,730) account for 32.43% of the total cases and all are under medical supervision either in hospitals and in home isolation.
The successful and coordination implementation of the effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on a comprehensive Standard of Care framework, have resulted in a consistent trend of rising Recovery Rate and progressively reducing Case Fatality Rate. India has one of the lowest Case Fatality Rate (CFR) at 2.13% as compared to the global average.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.