Ministry of Health and Family Welfare
India tests a total of 1.82 crore samples
Tests Per Million (TPM) jump to 13,181
21 States/UTs report Positivity Rate less than 10
30 JUL 2020 6:11PM by PIB Delhi
The combined and focused efforts of Union and State/UT Governments have resulted in ramped up testing across the country to ensure early detection and isolation of COVID-19 positive cases. ICMR’s evolving testing strategy has widened the testing network across India.
4,46,642 samples were tested in the last 24 hours. The average daily tests (on a rolling week on week basis) have increased from 2.4 lakh in the first week of July to more than 4.68 lakh in the last week of July.
The testing lab network in the country is continuously strengthened with 1321 labs in the country, as on date; 907 labs in the government sector and 414 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 676 (Govt: 412 + Private: 264)
• TrueNat based testing labs: 541 (Govt: 465 + Private: 76)
• CBNAAT based testing labs: 104 (Govt: 30 + Private: 74)
The enhanced testing infrastructure has led to a sharp increase in the cumulative testing from 88 lakh total tests (1st July 2020) to nearly 1.82 crore (30th July 2020).
The Tests Per Million (TPM) has subsequently increased to 13,181.
As per the “Test, Track and Treat” strategy of the Union Government, the ramped up testing in the country has resulted in reduction in Positivity Rate across the country. Currently 21 States/UTs are reporting Positivity Rate of less than 10%.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা পুন্না সেম্পল করোর ১.৮২ তেস্ত তৌখ্রে
তেস্ত পর মিলিয়ন(তি.পি.এম.) অসি ১৩,১৮১দা হাইগৎখ্রে
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২১দগী রিপোর্তা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ১০দগী হন্থরি
30 JUL 2020 6:11PM by PIB Imphal
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী সরকারশিংনা পুন্না অমদি পান্দম অমদা কন্না হোৎনমিন্নদুনা ঙন্না কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা শোয়দবা মওংদা খংদোক্নবা অমসুং আইসোলেসন তৌনবগীদমক লৈবাক শিন-থুংনা তেস্ত তৌবগী রিজল্ত অসি খংকা কাখৎখ্রে। আই.সি.এম.আর.না তেস্ত তৌবগী লাল্লোং অসিনা ভারত পুম্বদা তেস্ত তৌবগী নেতৱর্ক অসি পাকথোক-চাওথোকহনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ৪,৪৬,৬৪২ তেস্ত তৌখ্রে। নুতীগী তেস্ত তৌবগী চাংচৎ অসি(চয়োল-চয়োলগী ওইনা মথং-মথং ওল্লকপা মওং অমদা) জুলাইগী অহানবা চয়োলদা লাক্ষ ২.৪দগী জুলাইগী অরোইবা চয়োলদা লাক্ষ ৪.৬৮দা হেনগৎখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিগী লেব ১৩২১ অসিদা তেস্ত তৌনবগী লেবকী নেতৱর্ক অসি লেপ্তনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি; সরকারগী সেক্তরদা লেব ৯০৭ অমসুং লনাইগী লেব ৪১৪ লৈরি। মসিদা য়াওরিবশিং অসিঃ • রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.গী তেস্তিং লেবশিং: ৬৭৬ (সরকারগী: ৪১২ + লন্নাই: ২৬৪)
ত্রুনেতকী তেস্তিং লেবশিং: ৫৪২ (সরকারগী: ৪৬৫ + লন্নাই: ৭৬)
সি.বি.এন.এ.এ.তি.গী তেস্তিং লেবশিং: ১০৪ (সরকারগী: ৩০ + লন্নাই: ৭৪)
তেস্ত তৌবগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ফগৎহনবনা পুন্না-পুন্না তেস্ত তৌবগী চাং অসি পুন্না লাক্ষ ৮৮(জুলাই ১, ২০২০)দগী চাওরাক্না করোর ১.৮২(জুলাই ৩০, ২০২০) তেস্ত তৌবা অসি চপ চাবা মওং অমদা হেনগৎখ্রে। তেস্ত পর মিলিয়ন(তি.পি.এম.) অসি মথং-মথং ওইনা ১৩,১৮১দা হাইগৎখ্রে।
কেন্দ্র সরকারগী “তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রিত”গী লাল্লোংনা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবা অসি খংহেন হেনগৎহন্দুনা লৈবাক অসিদা পোজিতিব ওইবগী চাংগী ফংবা রিজল্ত অসি হন্থরক্লি। হৌজিক-হৌজিক রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২১দগী রিপোর্ত তৌরকপদা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ১০দগী হন্থনা লৈরি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।