ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দিফেন্স এক্কুজিসন প্রোসিদ্যুর ২০২০গী অনিশুবা দ্রাফ পব্লিক দোমেনদা হাপতুনা পাউতাকশিং পীরক্নবা খঙহল্লি
28 JUL 2020 2:41PM by PIB Imphal
‘দিফেন্স এক্কুজিসন প্রোসিদ্যুর (দি.এ.পি.) ২০২০’ হায়না হৌজিক মিংথোল্লবা দিফেন্স প্রোক্যুর্মেন্ত প্রোসিদ্যুর (দি.পি.পি.) ২০২০গী অনিশুবা দ্রাফ অসি ঙাকশেল মন্ত্রালয় (এম.ও.দি.)গী ৱেবসাইৎতা অপলোদ তৌখ্রে লোয়ননা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিং অমসুং লৈবাক মীয়ামদগী পাউতাকশিং/ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোরক্নবা খঙহল্লি। (https://mod.gov.in/dod/sites/default/files/Amend270720_0.pdf).
নিংশিংবা য়াই দি.পি.পি. ২০২০গী অহানবা দ্রাফ অসি ৱেবতা হাপখি অমসুং এপ্রিল ১৭, ২০২০ ফাওবদা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংদগী ৱাখল্লোনশিং/পাউতাকশিং লৌখি; মতুং তারকপদা মে ০৮, ২০২০ ফাওবা শাদোকখি। মদুদগী হৌদুনা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিং, সর্ভিসশিং, ইনজ্দস্ত্রীতগী পাওতাকশিং লাকখিবনা চেনা ১০,০০০ হেন্না শাংখি।
তোঙান তোঙানবা এজেন্সীশিংদগী ফংলকপা ৱাখল্লোনশিং অসি য়েংশিল্লবা মতুংদা, মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং অদু মরিক চুম্না খঙদোক্নবা উন্নরগা অমসুং ৱেব কনফরেন্সকী থোংদা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা অখন্ননা ৱারী ৱাতাই শাখি।
‘অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান’গী শরুক অমা ওইনা লাউথোকখিবা ঙাকশেলগী অহোংবশিংগী নীতিশিংগী মতুং ইন্না শেম্বা রিভ্যু কম্মিতিনা এমেন্দ তৌখ্রবা অনিশুবা দ্রাফ অসি অরোইবা ওইনা শেমখি অমসুং পব্লিক দোমেন্দা হাপখি।
হায়রিবা এমেন্দ তৌখ্রবা দ্রাফ অসিদা অমকু হন্না অখন্নবা ৱাখল্লোনশিং ওগস্ত ১০, ২০২০গী মনুংদা ফোঙদোরক্নবা খঙহল্লি।

Ministry of Defence
Second draft of Defence Acquisition Procedure 2020 placed in the public domain inviting suggestions
28 JUL 2020 2:41PM by PIB Delhi
Second draft of the Defence Procurement Procedure (DPP) 2020, which has now been titled as ‘Defence Acquisition Procedure (DAP) 2020’, has been uploaded on the website of Ministry of Defence (MoD) inviting suggestions/comments from the various stakeholders and general public (https://mod.gov.in/dod/sites/default/files/Amend270720_0.pdf).
It may be recalled that the first draft DPP 2020 was web hosted and comments/recommendations/suggestions were solicited from various stakeholders by April 17, 2020; later extended to May 08, 2020. Since then, suggestions were received from various stakeholders, Services, industry running into more than 10,000 pages.
After an analysis of these comments received from various agencies, specific interactions were also carried out with the entire spectrum of stakeholders, both in person and via web conferences in order to understand their precise concerns.
The amended second draft has since been finalised by the review committee driven by tenets of defence reforms announced as part of the ‘Atmanirbhar Bharat Abhiyan’ and has been placed in the public domain.
Specific comments on the same are once again solicited on the amended draft latest by August 10, 2020.