Prime Minister's Office
PM launches High Throughput COVID testing facilities at Kolkata, Mumbai and Noida
More than 5 lakh tests are being conducted in the country daily, efforts are underway to increase this capacity to 10 lakh in the coming weeks: PM
India now has more than 11,000 COVID facilities and more than 11 lakh isolation beds: PM
PM speaks about developing new health infrastructure as well as boosting the already existing health infrastructure in the villages
CMs thank PM for setting up of the facilities, provide feedback and praise his leadership under the tough circumstances
27 JUL 2020 5:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi launched three high throughput COVID-19 testing facilities via video conferencing today. These facilities are located at the National Institutes of Indian Council of Medical Research, at Kolkata, Mumbai and Noida.
Prime Minister said that these hi-tech state-of-the-art testing facilities will boost the testing capacity by almost 10,000 daily tests. More number of tests will assist early detection and treatment, thereby helping fight the spread of the virus. He added that these labs will not be limited to testing for COVID, but in future, will also be able to test for Hepatitis B and C, HIV, Dengue and several other diseases.
Timely decisions
Prime Minister underlined that due to timely decisions taken by the government, India is better placed vis-a-vis other countries in terms of deaths due to COVID. The recovery rate is also higher than other countries and is improving on a daily basis. The total number of people who have recovered from the virus is about to reach 10 lakh.
Corona specific health infrastructure
Prime Minister said that it was imperative for the country to develop corona specific health infrastructure at a fast pace. He noted that the Centre had announced a package of Rs 15,000 crore at the beginning of this battle. The country now has more than 11,000 COVID facilities and more than 11 lakh isolation beds.
While the country had only one COVID testing centre in January, there are almost 1300 such labs now. He said that at present, more than 5 lakh tests are being conducted in the country daily, and efforts are underway to increase this capacity to 10 lakh in the coming weeks.
He noted that the country has become the second largest PPE kit manufacturer. The country has progressed from not having even a single PPE kit manufacturer as recently as six months ago, to having more than 1200 manufacturers now, who are producing more than 5 lakh such kits daily. He also highlighted that from being dependent on imports, now more than 3 lakh N-95 masks are being produced in the country daily, annual production capacity of ventilators has become 3 lakh and there has also been a significant increase in the production of medical oxygen cylinders. This has not only helped save lives but has also converted India from an importer to an exporter.
Talking about efforts to contain the spread in rural areas, Prime Minister mentioned the need to develop new health infrastructure as well as boost the already existing health infrastructure facilities in the villages.
Ramping up human resource
Prime Minister said that apart from developing the physical infrastructure, the country has also managed to swiftly ramp up human resources including paramedics, ASHA workers, Anganwadis etc, who have played a significant part in controlling the spread of the pandemic. He also spoke about the need to work on continuously attaching new and retired health professionals with the health system in order to prevent fatigue from setting in our corona warriors.
Being safe during festivities
He forewarned people to be cautious during the celebrations of the festivals to come, in order to keep the virus contained. He underlined that the benefits of PM Garib Kalyan Anna Yojna should reach the poor timely. He added that till the time a vaccine is not developed, do gaz doori, wearing masks and hand sanitization are the tools at the disposal of the people to keep them safe.
Union Minister Dr. Harsh Vardhan said that labs to test for COVID are now available all across the country. He also spoke about the Union Home Minister working along with Delhi Chief Minister in order to control the spread of the virus in the national capital.
Chief Ministers speak
The Chief Ministers thanked the Prime Minister for the launch of the testing facilities. Maharashtra Chief Minister Shri Uddhav Thackeray praised the leadership of the Prime Minister in the tough circumstances. He spoke about the ‘chase the virus’ initiative in Mumbai and also discussed establishing permanent infection hospitals.
West Bengal Chief Minister Ms. Mamata Banerjee appreciated the cooperative attitude of the Prime Minister towards the States, spoke about efforts to track cases, use of tele-medicine and also about the need to ramp up facilities in some of the existing labs in the State.
Uttar Pradesh Chief Minister Shri Yogi Adityanath expressed his gratitude towards the Prime Minister for his untiring efforts in this fight against the virus. He said that these labs launched today will dramatically reduce testing time. He mentioned about ramping up testing ability in the State and the plan to increase the number of daily antigen tests.
Background
These three high-throughput testing facilities have been set up strategically at ICMR-National Institute of Cancer Prevention and Research, Noida; ICMR-National Institute for Research in Reproductive Health, Mumbai; and ICMR-National Institute of Cholera and Enteric Diseases, Kolkata, and will be able to test over 10,000 samples in a day. These labs will also reduce turn-around-time and exposure of lab personnel to infectious clinical materials. The labs are enabled to test diseases other than COVID as well, and post the pandemic, will be able to test for Hepatitis B and C, HIV, Mycobacterium tuberculosis, Cytomegalovirus, Chlamydia, Neisseria, Dengue, etc.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মশিং য়াম্না কোবিদ তেস্ত তৌবা ঙমগদবা সেন্তরশিং কোলকাতা, নোইদা অমসুং মুম্বাইদা প্রধান মন্ত্রীনা হাংদোকখ্রে
লৈবাক অসিদা নোংমদা তেস্ত লাখ ৫ হেন্না পাংথোক্লে, লাক্লিবা চয়োলশিংদা নোংমদা লাখ ১০ ঙম্নবা থবকশিং পায়খৎলি: প্রধান মন্ত্রী
হৌজিক ভারত্তা কোবিদ লায়েংফম ১১,০০০ হেন্না লৈরে অমসুং আইসোলেসন বেদ লাখ ১১ হেন্না লৈরে : প্রধান মন্ত্রী
হকশেলগী অনৌবা মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা অমসুং খুঙ্গংশিংদা হান্নদগী লৈরক্লবা হকশেলগী মচাক-মথুমশিং ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে
লায়েংফম কয়া শেমগৎপগীদমক চীফ মিনিস্তরশিংনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎখি, মখোয়গী অনিংবশিং ফোংদোকখি অমসুং অরুবা ফিবম অসিদা মহাক্কী লমজিংবা অসি থাগৎখি
27 JUL 2020 5:56PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মশিং য়াম্না কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবা ঙমগদবা লেবোরেতোরি অহুম হাংদোকখ্রে। হায়রিবা লেবোরেতোরিশিং অদু কোলকাতা, নোইদা অমসুং মুম্বাইদা লৈবা ইন্দিয়ান কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিছর্সকী নেসনেল ইন্সতিতুৎশিংদা হাংদোকপনি ।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হায়রিবা অফব মখলগী তেস্ত তৌনবা লেবোরেতোরিশিং অসিনা সহর অহুম অসিদা নোংমদা সহর অমমমদা তেস্ত ১০,০০০ তৌবা ঙমগনি। মশিং য়াম্না চাংয়েং তৌবা অসিনা ঙন্না খঙদোকপা অমসুং লায়েংবদা মতেং পাংদুনা ভাইরস অসি শন্দোরকপা থিংবদা মতেং পাংগনি।হায়রিবা লেবোরেতোরিশিং অসিনা কোবিদ খক চাংয়েং তৌনবা ওইরোই, তুংদা, মসি হেপাতাইতিস বি অমসুং সি, ঐচ.আই.ভি, দেঙ্গু অমসুং অতোপ্পা লায়না কয়া তেস্ত তৌবা ঙমগনি।
মতম চানা ৱারেপশিং লৌবা
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খী সরকারনা মতম চানা ৱারেপশিং লৌবদগী, কোবিদনা মরম ওইদুনা মী শিবগী চাং য়েংনবদা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী ভারতনা হেন্না ফরি। অনাবা ফগৎলকপগী চাংসু অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী হেন্না ফিবম ফরি অমসুং নোংম-নোংমগী ওইনা ফগৎলক্লি। ভাইরস অসিদগী অনাবা ফগৎলক্লবা অপুনবা মীশিং চাউরাক্না লাখ ১০ য়ৌরে।
কোরোনা খক্তগী হকশেলগী মচাক-মথুমশিং
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কোরোনা খক্তগী ওইবা হকশেলগী মচাক-মথুমশিং য়াংনা শেমগৎপা অসি লৈবাক অসিদা মরুওইবনি। মসিগী লানফম অসি হৌরকপদা, সরকারনা লুপা করোর ১৫,০০০গী পেকেজ অমা লাউথোকখ্রে। হৌজিক লৈবাক অসিদা কোবিদ লায়েংফম ১১,০০০ হেন্না লৈরে অমসুং আইসোলেসন বেদ লাখ ১১ হেন্না লৈরে।
জনৱারীদা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌনবা সেন্তর অসি শুপ্নতংগী অমখক্তমক লৈরম্বা অদু হৌজিক্তি লৈবাক অসি লেব ১৩০০রোম্না মথৌ পাংথোক্লি। ঙসি ভারত্তা নোংমদা তেস্ত লাক্ষ ৫দগী হেন্না মথৌ তৌরি অমসুং লাক্কদৌরিবা চয়োলশিংসিদা নোংমদা লাক্ষ ১০ তেস্ত তৌনবা হোৎনরি।
মহাক্না হায়খি লৈবাক অসি পি.পি.ই কিৎ মশিং য়াম্না পুথোকপা অনিশুবা লৈবাক ওইরে। থা ৬খক্কী মমাংদা লৈবাক অসিদা পি.পি.ই. কিৎ অমফাওবা শারমদে। ঙসিদি নোংমদা শানবা মফম ১২০০দগী হেনবনা পি.পি.ই.কিৎ লাক্ষ ৫দগী হেন্না শারে। মপান্দগী পুশিল্লকপগী মখা পোল্লম্বা অদু, হৌজিক ভারত্তা নোংমদা এন.-৯৫ মাস্ক লাক্ষ ৩দগী হেন্না শারে অমসুং চহি অমদা ভেন্তিলেতর পুথোকপা ঙম্বগী থাক লাখ ৩ য়ৌরে অমসুং মেদিকেল ওক্সিজেন সিলিন্দরশিং পুথোকপা ঙম্বসু শিংথানিঙাই ওইনা হেনগৎলে। মসিনা থৱায় কনবা খক নত্তনা ভারত অসি মপান্দগী লৈরম্বদগী মপান্দা থাদোকপা লৈবাক অমা ওইরে।
খুঙ্গংশিংদা লায়না শন্দোরকপা লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হকশেলগী অনৌবা মচাক-মথুমশিং শেমগৎপা অমসুং খুঙ্গংশিংদা হান্নদগী লৈরক্লবা হকশেলগী মচাক-মথুমশিং ফগৎহন্নবা দরকার ওইরে।
থবক তৌগদবা মী মশিং হেনগৎহনবা
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মচাক-মথুমশিং শেমগৎপগী মথক্তা, লৈবাক অসিনা লাইচৎ শন্দোরকপা থিংবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরিবা পেরামেদিক্সশিং, অসা ৱার্করশিং, অঙ্গনৱাদিশিং য়াওনা থবক তৌনবা মীওই কয়া শেমগৎনবা লৈবাক অসিনা য়াংনা থবক পায়খৎলি। ঐখোয়গী কোরোনা লান্মীশিং চোকথবদগী ঙাকথোক্নবা হকশেলগী অনৌবা মীওইশিং হাপ্পা অমসুং থবক্তগী পোথাখ্রবা হকশেলগী মীওইশিং মখা তানা থবক তৌহনবা দরকার ওইরে।
কুম্মৈশিং মনুংদা অশোই-অঙাম থোকহন্দবা
মহাক্না হায়খি কুম্মৈশিং পাংথোকপা মতমদা ভাইরস অসিদগী ঙাকথোক্নবা চেকশিন-থৌরাংশিং মীয়াম্না লৌখৎকদবনি। প্রধান মন্ত্রী গরীব কলয়ান অন্ন য়োজনাগী কান্নবশিং লায়রবশিংদা মতম চানা য়ৌহনগদবনি। তিকা পুথোক্ত্রি ফাওবা, দো গজ দুরি, মাক্স উপ্পা অমসুং খুৎ তোইনা হাম্বা অসিনা মীয়াম অশোই-অঙাম থোক্তনবা খুৎলায়শিংনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর হর্স ভরধন্না হায়খি হৌজিক লৈবাক শীনবা থুংনা কোবিদ তেস্ত তৌনবা লেবশিং লৈরে। লৈবাক্কী কোনুংদা ভাইরস অসি শন্দোরকপা লাকশিন্নবা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা দিল্লিগী চীফ মিনিস্তরগা লোয়ননা থবক তৌমিন্নরি।
চীফ মিনিস্তরশিং ৱা ঙাংখি
তেস্ত তৌনবা লেবোরেতোরিশিং হাংদোকপগীদমক চীফ মিনিস্তরশিংনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎখি। অরুবা ফিবম অসিদা প্রধান মন্ত্রীগী লমজিংবা অসিগীদমক মহারাস্ত্রাগী চীফ মিনিস্তর উধব থাক্কেরেনা থাগৎখি। মহাক্না হায়খি মুম্বাইদা ‘ভাইরস তান্নবগী’ থবক পায়খৎলে অমসুং ইনফেক্সন হোস্পতালশিং লিংখৎনবা খন্নরি।
রাজ্যশিংদা মতেং পাংলিবা প্রধান মন্ত্রীগী থবকশিং নোংচুপ বেঙ্গালগী চীফ মিনিস্তর মামাতা বেনরজিনা থাগৎখি অমসুং রাজ্য অদুদা কেসশিং খোঙ্গুল লিবগী থবকশিং, তেলি-মেদিসিন শীজিন্নবা অমসুং হৌজিক লৈরিবা লেবশিংগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্নবগী দরকার ওইবশিং ফোংদোকখি।
ভাইরস অসি লাকশিন্নবা মহাক্না চোকথবা নাইদনা পাংথোক্লিবা থবকশিং অসিগীদমক উত্তর প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর য়োগী অদিত্যনাথনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎখি। মহাক্না হায়খি ঙসি হাংদোকলিবা লেবশিং অসিনা তেস্ত তৌবদা চঙবা মতম অঙকপা ফংনা হন্থরগনি। রাজ্য অসিদা তেস্ত তৌনবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্নবা থবক পায়খৎলে অমসুং নোংমদা এন্তিজেন তেস্ত মশিং হেনগৎহন্নবা থৌরাং তৌরে।
নুঙগীৱারোল
মশিং য়াম্না তেস্ত তৌবা ঙম্বা লেব অহুম অসি য়াম্না মরুওইবা আই.সি.এম.আর-নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ কেন্সর প্রিভেন্সন এন্দ রিছর্স, নোইদা; আই.সি.এম.আর-নেসনেল ইন্সতিতুৎ ফোর রিছর্স ইন রিপ্রদকতিপ হেল্থ, মুম্বাই; অমসুং আই.সি.এম.আর-নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ক্লোলেরা এন্দ ইন্ত্রেরিক দিদিজেস,কোলকাতাদা লিংখৎলে অমসুং নোংমদা সেম্পল ১০,০০০ হেন্না চাংয়েং তৌগনি। হায়রিবা লেবশিং অসিনা তেস্ত তৌবদা চঙবা মতম হন্থহনগনি অমসুং লেবকী মীওইশিং ক্লিনিক্কী পোৎ-চৈশিংগা শম্নবা হন্থহগনি। লেবশিং অসিনা কোবিদ নত্তবা অতোপ্পা লায়নাশিং তেস্ত তৌবসু য়াগনি অমসুং লাইচৎ অসিগী মতুংদা, হেপাতাইতিস সি অমসুং বি, ঐচ.আই.ভি, তি.বি, সাইতোমেগালোভাইরস, ক্লামেদিয়া, নৈসেরিয়া, দেঙ্গু অসিনচিংবা চাংয়েং তৌবা য়াগনি।