স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
‘পৰীক্ষা, চিনাক্ত আৰু চিকিৎসা’ কৌশল অভিযান ত্বৰান্বিত কৰাৰ লক্ষ্যৰে ধাৰাবাহিকভাৱে পৰীক্ষাগাৰৰ আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধি কৰা হৈছে
বৰ্তমানলৈকে ১.৫কোটিতকৈও অধিক ক’ভিড-১৯ নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে
24 JUL 2020 3:22PM by PIB Guwahati
বৰ্তমানলৈকে ১.৫ কোটিতকৈও(১,৫৪,২৮,১৭০) অধিক ক’ভিড-১৯ নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷ ক’ভিড-১৯ চিনাক্তকৰণৰ বাবে বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩,৫২,৮০১টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
এই কৌশল গ্ৰহণ কৰাৰ পাছৰে পৰা ভাৰতত প্ৰতি ১০লাখ লোকৰ বিপৰীতে ১১১৭৯.৮৩টা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
কেন্দ্ৰীয় আৰু ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ চৰকাৰে পৰীক্ষাৰ সুবিধা বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক তপৰতা অৱলম্বন কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত প্ৰতি ১০ লাখ লোকৰ বিপৰীতে নমূনা পৰীক্ষা কৰা লোকৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাই আহিছে৷
আইচিএমআৰৰ দ্বাৰা অনুমোদিত আৰটি-পিচিআৰ পৰীক্ষাগাৰসমূহ শেহতীয়া পৰীক্ষা কৌশলৰ মেৰুদণ্ডস্বৰূপ৷ দেশত ৮৯৭টা চৰকাৰী আৰু ৩৯৩টা ব্যক্তিগত খণ্ডসহ মুঠ পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ১,২৯০টালৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ সেইবোৰ হৈছে-
সঠিক সময়ত আৰটি-পিচিআৰ আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৬৫৩(চৰকাৰীঃ৩৯৯+ব্যক্তিগতঃ২৫৪)
ট্ৰুনাট আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৫৩০(চৰকাৰীঃ৪৬৬+ব্যক্তিগতঃ৬৪)
চিবিএনএএটি আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ১০৭(চৰকাৰীঃ৩৭+ব্যক্তিগতঃ৭৫)
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Accelerated increase in lab infrastructure continues to drive the ‘Test Track and Treat’ strategy
More than 1.5 Cr COVID-19 samples tested so far
24 JUL 2020 3:22PM by PIB Delhi
More than 1.5 crore COVID samples (1,54,28,170) have been tested, till now. In the last 24 hours 3,52,801 samples have been tested for COVID-19 identification.
This translates to 11179.83 tests per million (TPM) for India, which has seen a steady increase since the adoption of this strategy.
The rise in TPM has been achieved with a steady rise in the number of labs (1290 so far), and efforts by the Centre and State/UT governments to facilitate wide-spread testing through an array of options.
The RT-PCR labs are the backbone of the latest testing strategy prescribed by ICMR. The number of labs in the public and private sectors are seeing a progressive enhancement. There are 897 labs in the government sector and 393 private labs. The details are as follows:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 653 (Govt: 399 + Private: 254)
• TrueNat based testing labs: 530 (Govt: 466 + Private: 64)
• CBNAAT based testing labs: 107 (Govt: 32 + Private: 75)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.