হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লেব ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহনবদা ‘তেস্ত ত্রেক অমসুং ত্রীৎ’কী লালোং লেপ্তনা শীজিন্নরি
হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী সেম্পল কোতি ১.৫ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে
24 JUL 2020 3:22PM by PIB Imphal
ঙসি ফাওবদা কোবিদকী সেম্পল (১,৫৪,২৮,১৭০) কোতি ১.৫ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ খঙদোক্নবা সেম্পল ৩,৫২,৮০১ তেস্ত তৌখ্রে।
ভারতকী ওইনা মসি ওন্থোকপদা মিলিয়ন অমদা তেস্ত তৌবা অসি ১১১৭৯.৮৩ (তি.পি.এম.) ওইরি, লালোং অসি লৌখৎপদগী তপ্না তপ্না হেনগৎলক্লি।
লেব (হৌজিক ফাওবদা ১২৯০)কী মশিং তপ্না হেনগৎলকপগা লোয়ননা তি.পি.এম.দা হেনগৎলকপদা মায় পাকখ্রে, অমসুং তোঙান তোঙানবা পাম্বৈশিংগী খুত্থাংদা কেন্দ্রগী অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.গী সরকারশিংনা তেস্ত পাক শন্না তৌনবা হোৎনরি।
আই.সি.এম.আর.না পীবা তেস্ত তৌবগী খ্বাইদগী নৌবা লালোংগী আর.তি.-পি.সি.আর. লেবশিংনা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি। লৈবাক অসিদা তেস্তিং লেবশিংগী লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি। লৈঙাক্কী লেব ৮৯৭ অমদি লন্নাইগী লেব ৩৯৩গা লৈরে। অউপ্পা ৱারোলশিং মখাদা পীরি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৬৫৩ (লৈঙাক্কী: ৩৯৯ + লন্নাইগী: ২৫৪)
• ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৫৩০ (লৈঙাক্কী: ৪৬৬ + লন্নাইগী ৬৪)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ১০৭ (লৈঙাক্কী ৩২ + লন্নাইগী ৭৫)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
Accelerated increase in lab infrastructure continues to drive the ‘Test Track and Treat’ strategy
More than 1.5 Cr COVID-19 samples tested so far
24 JUL 2020 3:22PM by PIB Delhi
More than 1.5 crore COVID samples (1,54,28,170) have been tested, till now. In the last 24 hours 3,52,801 samples have been tested for COVID-19 identification.
This translates to 11179.83 tests per million (TPM) for India, which has seen a steady increase since the adoption of this strategy.
The rise in TPM has been achieved with a steady rise in the number of labs (1290 so far), and efforts by the Centre and State/UT governments to facilitate wide-spread testing through an array of options.
The RT-PCR labs are the backbone of the latest testing strategy prescribed by ICMR. The number of labs in the public and private sectors are seeing a progressive enhancement. There are 897 labs in the government sector and 393 private labs. The details are as follows:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 653 (Govt: 399 + Private: 254)
• TrueNat based testing labs: 530 (Govt: 466 + Private: 64)
• CBNAAT based testing labs: 107 (Govt: 32 + Private: 75)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.