হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নাবা ফবগী অপুনবা মশিং লাখ ৭.২ য়ৌখ্রে
লৈবাক্কী নাবা ফবগী চাং অসি ৬২.৭২%দা হেনগৎখ্রে
কেস ফেতেলিতী অসি লেপ্তনা তাথদুনা ২.৪৩%দা লৈখ্রে
21 JUL 2020 7:41PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী অনাবশিংবু নিংথিনা লায়েংনবা হায়দুনা চত্থখিবা লেপ্তনা চত্থবা, অতম্ননা পাংথোকপা, চাং নায়না পাংথোকপা অমসুং নিংথিজনা য়েংশিনবা, লেবকী মশিং হেনগৎহন্দুনা তেস্ত তৌবগা লোয়ননা কাংলোন নায়বা লায়েংবগী পথাপ ইনবগী থৌওং কয়া অসিগী মরমদগী হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯দগী নাবা ফবা মীওই ২৪,৪৯১ ওইখি। মসিনা ঙসি ফাওবগী ওইনা কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরবা অপুনবা মশিং ৭,২৪,৫৭৭ য়ৌহল্লে।
রিকোবরী রেৎ অসি মখা তানা ৬২.৭২%দা হেনগৎলক্লি।
হায়রিবা হীরমশিং অসিনা ভারতকী কেস ফেতেলিতীগী চাং অসি ২.৪৩%দা লৈরে অমসুং লেপ্তনা তাথরক্লি।
নাবা ফরবা অমসুং এক্তিব কেসকী মশিংগী অহাংবা অসিসু হেনগত্তুনা হৌজিক ৩,২২,০৪৮দা লৈরে। হৌজিক হৌজিক এক্তিব কেস ওইবা মীওই ৪,০২,৫২৯ অসি লায়েংলি।
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা সেম্পল ৩,৩৩,৩৯৫ তেস্ত তৌখি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌবগী অপুনবা মশিং অসি ১,৪৩,৮১,৩০৩নি। হায়রিবা অসি সরকারগী লেব ৮৯২ অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তরগী ৩৮২ য়াওনা অপুনবা লেব মশিং ১২৭৪ য়ৌনবা পাকথোক চাউথোকপগী থবক অসিনা ওইহনবনি। মসিগী মনুংদা য়াওবশিংদিঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬৫১ (সরকারগী ৩৯৮+ প্রাইবেৎঃ ২৫৩)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৫১৬ (সরকারগী ৪৫৭+ প্রাইবেৎঃ ৫৯)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১০৭ (সরকারগী ৩৭+ প্রাইবেৎঃ ৭০)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Total recoveries leap up to 7.2 lakh
National Recovery Rate improves to 62.72%
Case Fatality continues to dip further to 2.43%
21 JUL 2020 7:41PM by PIB Delhi
Sustained, proactive, progressive and evidence-based strategies for effective surveillance, testing through expanded effective country-wide network of labs, coupled with Standard Treatment Protocol for ensuring effective clinical treatment of COVID19 cases have resulted in a progressive increase of 24,491 in COVID-19 recoveries during the last 24 hours. This has pushed the cumulative figure of recovered cases among COVID-19 patients to 7,24,577, as on date.
The recovery rate has further improved to 62.72%.
This has also ensured that India continues to have one of the lowest Case Fatality Rates, at 2.43%, which is consistently falling.
The gap between the number of recovered cases and active cases has increased to 3,22,048 at present. Presently, there are 4,02,529 active cases and all are under medical supervision.
In the last 24 hours, 3,33,395 samples were tested. Cumulatively 1,43,81,303 samples have been tested in the country. This has been possible through ever expanding diagnostic lab network of 1274 labs, including 892 labs in the government sector and 382 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 651 (Govt: 398 + Private: 253)
• TrueNat based testing labs: 516 (Govt: 457 + Private: 59)
• CBNAAT based testing labs: 107 (Govt: 37 + Private: 70)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.