Ministry of Health and Family Welfare
Total recoveries leap up to 7.2 lakh
National Recovery Rate improves to 62.72%
Case Fatality continues to dip further to 2.43%
21 JUL 2020 7:41PM by PIB Delhi
Sustained, proactive, progressive and evidence-based strategies for effective surveillance, testing through expanded effective country-wide network of labs, coupled with Standard Treatment Protocol for ensuring effective clinical treatment of COVID19 cases have resulted in a progressive increase of 24,491 in COVID-19 recoveries during the last 24 hours. This has pushed the cumulative figure of recovered cases among COVID-19 patients to 7,24,577, as on date.
The recovery rate has further improved to 62.72%.
This has also ensured that India continues to have one of the lowest Case Fatality Rates, at 2.43%, which is consistently falling.
The gap between the number of recovered cases and active cases has increased to 3,22,048 at present. Presently, there are 4,02,529 active cases and all are under medical supervision.
In the last 24 hours, 3,33,395 samples were tested. Cumulatively 1,43,81,303 samples have been tested in the country. This has been possible through ever expanding diagnostic lab network of 1274 labs, including 892 labs in the government sector and 382 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 651 (Govt: 398 + Private: 253)
• TrueNat based testing labs: 516 (Govt: 457 + Private: 59)
• CBNAAT based testing labs: 107 (Govt: 37 + Private: 70)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
মুঠ আৰোগ্য ৰোগীৰ সংখ্যা ৭.২লাখলৈ বৃদ্ধি
ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ ৬২.৭২%লৈ উন্নীত
মৃত্যুৰ হাৰ ক্ৰমান্বয়ে হ্ৰাস পাই ২.৪৩% হৈছে
21 JUL 2020 7:41PM by PIB Guwahati
ফলপ্ৰসূ নিৰীক্ষণ, পৰীক্ষণৰ বাবে নিৰৱচ্ছিন্ন প্ৰচেষ্টা, সক্ৰিয়া, প্ৰগতিশীল তথা সাক্ষ্যভিত্তিক কৌশলৰ জৰিয়তে তথা দেশজুৰি ব্যাপক হাৰত সম্প্ৰসাৰণ কৰা পৰীক্ষাগাৰৰ নেটৱৰ্ক, মানসম্পন্ন চিকিৎসা প্ৰট’কলে ক’ভিড-১৯ৰ চিকিৎসা ব্যৱস্থাত উল্লেখযোগ্য ফল লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে৷ ইয়াৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা ক’ভিড ৰোগীৰ সংখ্যা ২৪,৪৯১গৰাকী হৈছে৷ বৰ্তমানলৈকে দেশত ৭,২৪,৫৭৭গৰাকী ক’ভিড-১৯ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে৷
দেশত আৰোগ্যৰ হাৰ ৬২.৭২%লৈ উন্নীত হৈছে৷ ইফালে, ভাৰতত ক’ভিডত আক্ৰান্ত হোৱা লোকৰ মৃত্যুৰ হাৰ ক্ৰমান্বয়ে হ্ৰাস পাই ২.৪৩% হৈছে৷
বৰ্তমান আক্ৰান্ত হৈ থকা আৰু আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগীৰ মাজত ব্যৱধান ৩,২২,০৪৮গৰাকীলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ এতিয়া দেশত ৪,০২,৫২৯গৰাকী লোক আক্ৰান্ত হৈ চিকিসৎকৰ নিৰীক্ষণত আছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩,৩৩,৩৯৫৭টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷ বৰ্তমানলৈকে ১,৪৩,৮১,৩০৩টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
দেশত পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি কৰি থকা হৈছে৷ বৰ্তমান ৮৯২টা চৰকাৰী আৰু ৩৮২টা ব্যক্তিগত পৰীক্ষাগাৰসহ মুঠ ১২৭৪টা পৰীক্ষা কাৰ্যক্ষম অৱস্থাত আছে৷ সেইবোৰ হৈছে-
সঠিক সময়ত আৰটি পিচিআৰ আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৬৫১(চৰকাৰীঃ৩৯৮+ব্যক্তিগতঃ২৫৩)
ট্ৰুনাট আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৫১৬(চৰকাৰীঃ৪৫৭+ব্যক্তিগতঃ৫৯)
চিবিএনএএটি আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ১০৭(চৰকাৰীঃ৩৭+ব্যক্তিগতঃ৭০)
দৈনিক নমুনা পৰীক্ষাৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি কৰা হৈছে, যাৰ অংশহিচাপে বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১,৭০,৫৬০টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা গৈছে। এতিয়ালৈকে সৰ্বমুঠ ৮৩,৯৮,৩৬২টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা গৈছে।
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.