Prime Minister's Office
PM interacts with IBM CEO Arvind Krishna
We are moving forward with the vision of a self-sufficient India so that a globally competent and disruption resilient local supply chain can be developed: PM
This is a great time to invest in India: PM
Government is committed to ensuring that the technological shift towards ‘work from home’ is smooth: PM
India is moving towards development of an integrated, tech and data driven healthcare system which is affordable and hassle-free: PM
IBM CEO expresses confidence in the vision of Aatmanirbhar Bharat; briefs PM about the huge investment plans of IBM in India
20 JUL 2020 5:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with IBM CEO Shri Arvind Krishna via video conferencing today.
Prime Minister congratulated Shri Arvind Krishna for becoming the global head of IBM earlier this year. He mentioned the strong connect of IBM with India and its huge presence in the country, with over one lakh people working across 20 cities in the company.
Talking about the impact of COVID on business culture, Prime Minister said that ‘work from home’ is being adopted in a big way and the government is constantly working towards providing infrastructure, connectivity and regulatory environment to ensure that this technological shift is smooth. He also discussed the technologies associated and challenges involved in the recent decision of IBM to make 75% of its employees to work from home.
Prime Minister appreciated the role played by IBM, in association with CBSE, towards the launch of AI curriculum in 200 schools in India. He said that the government is working towards introducing students to concepts such as AI, machine learning etc at an early stage, to further the tech temperament in the country. IBM CEO said that teaching about technology and data should be in the category of basic skills like algebra, needs to be taught with passion and should be introduced early.
Prime Minister highlighted that this is a great time to invest in India. He said that the country is welcoming and supporting investments taking place in the tech sector. He noted that while the world is witnessing slowdown, FDI inflow in India is increasing. He said that the country is moving forward with the vision of a self-sufficient India so that a globally competent and disruption resilient local supply chain can be developed. IBM CEO briefed PM about IBM's huge investment plans in India. He expressed confidence in the vision of Aatmanirbhar Bharat.
Prime Minister talked about the efforts of the government in the last six years to promote wellness and ensure that the best quality healthcare is within the reach of the people. He explored the possibilities of creating India specific AI based tools in the healthcare sector and development of better models for disease prediction and analysis. He underlined that the country is moving towards development of an integrated, tech and data driven healthcare system which is affordable and hassle-free for the people. He noted that IBM can play an important role in taking forward the healthcare vision. IBM CEO appreciated Prime Minister’s vision for Ayushman Bharat and talked about using technology for early identification of diseases.
Other areas of discussion included the issues of data security, cyber attacks, concerns around privacy, and health benefits of Yoga.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আইবিএমৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া অৰৱিন্দ কৃষ্ণৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্রীৰ বার্তালাপ
আমি আত্মনির্ভৰ ভাৰতৰ পথত আগুৱাই গৈছে, যাতে বিশ্বব্যাপি প্ৰতিযোগিতাৰ উপযোগী হৈ উঠিব পাৰে আৰু যোগান শৃংখলাৰ বিকাশ ঘটাব পৰা যায়ঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতত বিনিয়োগৰ বাবে এয়াই উত্তম সময়ঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
‘ঘৰৰ পৰা কাম’ৰ বিষয়টোক প্ৰযুক্তিগত পৰিৱর্তনৰ জৰিয়তে মসৃণ ৰূপত সুনিশ্চিত কৰাৰ প্ৰতি চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
আইবিএমৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াগৰকীয়ে আত্ননির্ভৰ ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰতিও আস্থা প্ৰকাশ কৰে; ভাৰতত আইবিএমৰ বিশাল বিনিয়োগেৰ পৰিকল্পনা সম্পর্কে প্ৰধানমন্ত্ৰীক থোৰতে অৱগত কৰে
20 JUL 2020 5:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে আইবিএমৰ প্ৰধান কার্যর্বাহী বিষয়া অৰৱিন্দ কৃষ্ণৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে৷
চলিত বৰ্ষৰ আৰম্ভণিতে অৰৱিন্দ কৃষ্ণ আইবিএমৰ মুৰব্বী পদত অধিষ্ঠিত হোৱাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক অভিনন্দন জনায়৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ সৈতে আইবিএমৰ দৃঢ় সংযোগৰ কথা উল্লেখ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্রীয়ে দেশত এই সংস্থাৰ বিশাল উপস্থিতিৰ কথা উল্লেখ কৰি কয় যে ২০খন চহৰত ১ লাখতকৈও অধিক লোকে এই সংস্থাটোত কাম কৰি আছে৷
বাণিজ্য ক্ষেত্রত ক’ভিডৰ প্ৰভাৱ সম্পর্কে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্রীয়ে জনায় যে ‘ঘৰৰ পৰা কাম’ৰ বিষয়টোক ব্যাপক ৰূপত গ্ৰহণ কৰা হৈছে আৰু এই ক্ষেত্রত প্ৰযুক্তিগত পৰিৱর্তন মসৃণ কৰাৰ লক্ষ্যৰে চৰকাৰে আন্তঃগাঁথনি, সংযোগ আৰু উপযুক্ত পৰিৱেশ সৃষ্টি ধাৰাবাহিকভাৱে প্ৰচেষ্টা হাতত লৈছে৷ বৰ্তমান আইবিএমে ৭৫ শতাংশ কর্মীক ঘৰৰ পৰা কাম কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে। এই সিদ্ধান্তৰ সৈতে জড়িত প্ৰযুক্তিগত সমস্যাবোৰৰ বিষয়ক লৈও তেওঁ আলোচনা কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে দেশত ২০০খন বিদ্যালয়ত চিবিএছইৰ সহযোগিতাত কৃত্রিম বুদ্ধিমত্তা বিষয়ত পাঠক্ৰম আৰম্ভ কৰাৰ ক্ষেত্রত আইবিএমে গ্ৰহণ কৰা ভূমিকাৰ প্ৰশংসা কৰে৷ তেওঁ কয় যে দেশৰ প্ৰযুক্তিগত মনোভাৱক আৰু আগুৱাই নিয়াত যাতে চৰকাৰে প্রাথমিক পর্যায়ত কৃত্রিম বুদ্ধিমত্তা, যন্ত্ৰ প্ৰশিক্ষণ ইত্যাদি ক্ষেত্রত ধাৰণাসমূহে শিক্ষার্থীসকলৰ মাজত প্ৰৱর্তনৰ বিষয়ত কাম চলাই গৈছে৷ আইবিএমৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াগৰকীয়ে কয় যে যুক্তি আৰু তথ্যক্ষেত্ৰ সম্পর্কে মৌলিক দক্ষতা বৃদ্ধি কৰা উচিত। ছাত্ৰ-ছাত্রীসকলক আৱেগেৰে শিকোৱা প্ৰয়োজন বুলিও তেওঁ কয়৷
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে ভাৰতত বিনিয়োগৰ বাবে এয়াই উত্তম সময়। তেওঁ কয় যে প্ৰযুক্তি খণ্ডৰ বিনিয়োগক আদৰণি জনোৱাৰ লগতে সমর্থন জনোৱা হৈছে৷ তেওঁ কয় যে বিশ্বত যিসময়ত মন্দাৱস্থাই দেখা দিছে, সেই সময়ক ভাৰতত প্ৰত্যক্ষ বিদেশী বিনিয়োগৰ প্ৰবাহ বৃদ্ধি পাইছে। তেওঁ কয় যে দেশ ‘আত্মনির্ভৰ ভাৰত’ৰ পথত আগুৱাই গৈছে, যাতে বিশ্বব্যাপি প্ৰতিযোগিতাৰ উপযোগী হৈ উঠিব পাৰে আৰু যোগান শৃংখলাৰ বিকাশ ঘটাব পাৰে৷ আইবিএমৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াগৰকীয়ে ভাৰতত আইবিএমৰ বিশাল বিনিয়োগেৰ পৰিকল্পনা সম্পর্কে প্ৰধানমন্ত্রীকে অৱগত কৰে৷ তেওঁ আত্ননির্ভৰ ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰতিও আস্থা প্ৰকাশ কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে বিগত ৬ বছৰত স্বাস্থ্য খণ্ডত উন্নয়ন আৰু উন্নত মানৰ স্বাস্থ্য সেৱা প্ৰদানৰ জৰিয়তে সাধাৰণ জনতাৰ বাবে সুলভ চিকিৎসা ব্যৱস্থা সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টা সম্পর্কেও দাঙি কৰে৷ স্বাস্থ্য সেৱাৰ ক্ষেত্রত ভাৰতত কৃত্রিম বুদ্ধিমত্তাভিত্তিক সৰঞ্জাম সৃষ্টিৰ সম্ভাৱনা আৰু ৰোগৰ পূর্বাভাস আৰু বিশ্লেষণৰ বাবে আৰু ভাল আৰ্হি গঢ়ি তোলাৰ বিষয়ত গৱেষণাৰ সুযোগ আছে বুলিও তেওঁ সদৰি কৰে৷ সাধাৰণ জনতাৰ বাবে ৰাহি আৰু সমস্যাবিহীন এক সু-সংহত, প্ৰযুক্তি তথা তথ্য ভিত্তিক স্বাস্থ্য সেৱা ব্যৱস্থাপনাৰ উন্নয়নৰ ওপৰ জোৰ দিয়ে৷ তেওঁ উল্লেখ কৰে যে আইবিএমে স্বাস্থ্য সেৱা ক্ষেত্ৰত আগুৱাই নিয়াত গুৰুত্বপূর্ণ ভূমিকা পালন কৰিব পাৰে৷ আইবিএমৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াগৰাকীয়ে আয়ুষ্মান ভাৰত আঁচনিৰ সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্রীৰ দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰশংসা কৰাৰ লগতে এই ৰোগৰ প্রাৰম্ভিক অৱস্থাত চিনাক্তকৰণৰ ক্ষেত্রত প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ সম্পৰ্কেও অৱগত কৰে৷
বাৰ্তালাপৰ সময়ত তথ্য সুৰক্ষা, চাইবাৰ আক্ৰমণ আৰু যোগৰ জৰিয়তে স্বাস্থ্য সুবিধাৰ বিষয়সমূহক লৈও আলোচনা হয়৷
.