Prime Minister's Office
PM interacts with IBM CEO Arvind Krishna
We are moving forward with the vision of a self-sufficient India so that a globally competent and disruption resilient local supply chain can be developed: PM
This is a great time to invest in India: PM
Government is committed to ensuring that the technological shift towards ‘work from home’ is smooth: PM
India is moving towards development of an integrated, tech and data driven healthcare system which is affordable and hassle-free: PM
IBM CEO expresses confidence in the vision of Aatmanirbhar Bharat; briefs PM about the huge investment plans of IBM in India
20 JUL 2020 5:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with IBM CEO Shri Arvind Krishna via video conferencing today.
Prime Minister congratulated Shri Arvind Krishna for becoming the global head of IBM earlier this year. He mentioned the strong connect of IBM with India and its huge presence in the country, with over one lakh people working across 20 cities in the company.
Talking about the impact of COVID on business culture, Prime Minister said that ‘work from home’ is being adopted in a big way and the government is constantly working towards providing infrastructure, connectivity and regulatory environment to ensure that this technological shift is smooth. He also discussed the technologies associated and challenges involved in the recent decision of IBM to make 75% of its employees to work from home.
Prime Minister appreciated the role played by IBM, in association with CBSE, towards the launch of AI curriculum in 200 schools in India. He said that the government is working towards introducing students to concepts such as AI, machine learning etc at an early stage, to further the tech temperament in the country. IBM CEO said that teaching about technology and data should be in the category of basic skills like algebra, needs to be taught with passion and should be introduced early.
Prime Minister highlighted that this is a great time to invest in India. He said that the country is welcoming and supporting investments taking place in the tech sector. He noted that while the world is witnessing slowdown, FDI inflow in India is increasing. He said that the country is moving forward with the vision of a self-sufficient India so that a globally competent and disruption resilient local supply chain can be developed. IBM CEO briefed PM about IBM's huge investment plans in India. He expressed confidence in the vision of Aatmanirbhar Bharat.
Prime Minister talked about the efforts of the government in the last six years to promote wellness and ensure that the best quality healthcare is within the reach of the people. He explored the possibilities of creating India specific AI based tools in the healthcare sector and development of better models for disease prediction and analysis. He underlined that the country is moving towards development of an integrated, tech and data driven healthcare system which is affordable and hassle-free for the people. He noted that IBM can play an important role in taking forward the healthcare vision. IBM CEO appreciated Prime Minister’s vision for Ayushman Bharat and talked about using technology for early identification of diseases.
Other areas of discussion included the issues of data security, cyber attacks, concerns around privacy, and health benefits of Yoga.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা আই.বি.এম.গী সি.ই.ও. আর্বিন্দ কৃষ্ণগা ৱারী শানখ্রে
মালেমগী লৈবাকশিংগা চাংদম্নবদা নোপ্তনবা অমসুং লোকেল সপ্লাই চেন্দা অতৎ অখম লৈতনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অমগী মংলানগা লোইননা ঐখোয়না মাঙজিল থানা চৎলি
ভারত্তা শেল থাদবদা চপ চাবা মতম হায়বদু ওইরেঃ প্রধান মন্ত্রী
সরকার অসিনা তেক্নোলোজীদা মায় ওনশিন্দুনা 'য়ুমদগী থবক শুব'গী চৎনবী অসি লেপ্পা লৈতনা চৎনবগীদমক কন্না হোৎনরিঃ প্রধান মন্ত্রী
ভারতনা অপুনবা, তেক অমসুং দেতানা পুবা মমল হোংবা অমসুং চয়েৎনবা লৈতবা হেলথ কেয়র সিস্তেম অমা শাগৎনবা হোৎনরিঃ প্রধান মন্ত্রী
আই.বি.এম.গী সি.ই.ও.না আত্মনির্ভর ভারত্তা মহাক্কী থাজবা ফোংদোকখ্রে; আই.বি.এম.না ভারত্তা শেল থাদনবা লৈরিবা প্লানশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি
20 JUL 2020 5:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুথাংদা আই.বি.এম.গী সি.ই.ও. শ্রী আর্বিন্দ কৃষ্ণগা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা আর্বিন্দ কৃষ্ণবু চহী অসিগী অঙনবদা আই.বি.এম.গী গ্লোবেল হেদ ওইরকপদা হরাউবা ফোংদোকখি। মহাক্না আই.বি.এম.গা ভারতকগী মরক্তা লৈনরক্লিবা শক্তি লৈরবা মরী অমসুং লৈবাক অসিদা কম্পেনী অসিনা শহর ২০ লোমদা মীওই লাখ অমা হেন্না থবক পীদুনা মশক থোক্না থবক তৌরিবসিগী মতাংদা পনখি।
লল্লোন ইতিক্কী হীরমদা কোবিদনা পীরিবা শাফু অসিগী মতাংদা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, 'য়ুমদগী থবক শুবা' হায়বসি পাক শন্না চৎনরে অমসুং সরকার অসিনসু হোংলক্লিবা তেক্নোলোজীগী খোংচৎ অসি কায়দনবগীদমক ইনফ্রাস্ত্রকচর পীনবগীদমক লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। মহাক্না মরী লৈনবা তেক্নোলোজী অমসুং হন্দক আই.বি.এম.না লৌখিবা মখোয়গী শিন্মী ৭৫%না য়ুমদগী থবক শুহন্নবা লেপখিবা ৱারেপ অদুদা লাক্কদবা খুদোংচাদবশিংগী মতাংদা খন্নখি।
সি.বি.এস.ই.গা খুৎশম্নদুনা ভারতকী মহৈলোইশঙ ২০০দা এ.আই. করিক্যুলম হৌদোক্নবা হোৎনবদা আই.বি.এম.না লৌরিবা থৌদাংশিংবু শিংথাখি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকার অসিনা মহৈরোইশিংদা এ.আই., মেচিন লর্নিং অসিনচিংবগী মতাংদা চহী ঙল্লিঙৈদগী হৌনা খঙহন্দুনা লৈবাক অসিদা তেক্নোলোজীগী ইহৌ অমা শাগৎনবা হোৎনরি। আই.বি.এম.গী সি.ই.ও.না হায়খি মদুদি তেক্নোলোজী অমসুং দেতাগী মতাংদা তাকপীবসি অলজিব্রাগুম্বা তঙাইফদবা স্কিলশিংগী মনুংদা চলহনগদবনি, মসি য়াম্না নুংঙাইবা মওং অমদা অমসুং ঙল্লিঙৈদগী হৌনা হৌদোকপীগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মতম অসি ভারত্তা শেল থাদবদা খ্বাইদগী চপ চাবা মতম্নি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা তেক্কী সেক্তরদা শেল থাদবদা তরাম্না ওক্লি অমসুং মতেং পাংগনি হায়খি। মালেমগী লৈবাক কয়ানা খোংজেল তপথরকপা মতমদা ভারত্তদি এফ.দি.আই. লাকপগী চাং হেনগৎলক্লি হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মালেমগী লৈবাকশিংগা চাংদম্নবদা নোপতনবা অমসুং লোকেল সপ্লাই চেন্দা অতৎ অখম লৈতনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অমগী মংলানগা লোইননা ঐখোয়না মাঙজিল থানা চৎলি। আই.বি.এম.গী সি.ই.ও.না আই.বি.এম.না ভারত্তা চাউনা শেল থাদনবা লৈরিবা প্লানশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি অমসুং আত্মনির্ভর ভারত্তা মহাক্কী থাজবা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা চহী তরুক অসিদা মীপুম খুদিংমক্তা খ্বাইদগী ফরবা হেলথ কেয়র সিস্তেম অমা পীনবা হোৎনরিবা হকশেল ফনবগীদমক সরকারনা হোৎনরিবশিংগী মতাংদা ফোংদোকখি। মহাক্না হকশেলগী হীরমদা শীজিন্ননবা ভারতকী ওইবা তোপ-তোপ্পা এ.আই. তুল অমা পুথোকপা য়াবগী ওইথোকপগী মতাংদা অমসুং লাইনাশিং মাঙজৌননা খঙদোক্নবা অমসুং লৈনবা য়ানবগী মতাংদা ফোংদোকখি। ভারতনা অপুনবা, তেক অমসুং দেতানা পুবা মমল হোংবা অমসুং চয়েৎনবা লৈতবা হেলথ কেয়র সিস্তেম অমা শাগৎনবা হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। আই.বি.এম.না হকশেলগী ওইবা মংলান অমা শাগৎপদা অচৌবা থৌদাং লৌবা ঙমগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। আই.বি.এম.গী সি.ই.ও.না প্রধান মন্ত্রীগী আয়ুশ্মন ভারতকী মংলানবু শিংথাখি অমসুং লাইনা খঙদোক্নবা হোৎনবদা তেক্নোলোজী শীজিন্নবগী মতাংদসু ৱারী শানখি।
খন্ন-নৈনখিবদুদা য়াওবা অতোপ্পা হীরমশিংদি দেতা সেক্যুরিতী, সাইবর এতেক, প্রাইবেসিগী মতাংদা, অমসুং য়োগানা হকচাংদা পীবা কান্নবশিংগী মতাংশিংনি।