হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৩,৬০০ নাবা ফখি
নাবা ফরবগী কেস মশীংনা এক্তিব কেস মশীংদগী লাখ ৩ হেনখ্রে
মিল্লিয়ন অমদা তেস্ত তৌবগী চাং (তি.পি.এম.) ১০,০০০ য়ৌশিল্লক্লে
19 JUL 2020 5:56PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা লৌখৎপা মশীং য়াম্না তেস্ত তৌবা অমসুং মতম চানা লাইওং খঙদোক্নবা অকনবা খোংথাংশিংনা কেসশিংবু ঙন্না খঙদোকপদা মতেং পাংলি। মতীক চানা পাঙথোকপা কেয়র প্রোতোকোলগী মতুং ইন্না য়াইমরপ ওইবা অমসুং ফিবম লুরবা কেসশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তনা কোবিদনা নারবা অনাবশিং ফগৎলকপগী চাং ৱাংখৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদ অনাবা মীওই ২৩,৬৭২ না ফখ্রে। নাবা ফরবা অনাবা মশীংগা এক্তিব কোবিদ-১৯ কেস মশীংগগী খেন্নবসু ৩,০৪,০৪৩ ওইরে। অপুনবা নাবা ফরবা মশীংনা ৬,৭৭,৪২২নি। নাবা ফগৎলকপগী চাংনা ৬২.৮৬%নি।
এক্তিব কেস ৩,৭৩,৩৭৯দা মীৎকুপ নাহুমশিংনা হোস্পিতাল অমসুং হোম আইসোলেসন তৌদুনা লাইয়েং চত্থরি।
লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌনবগী ইনফ্রাস্ত্রকচরসু মতীক চানা মশীং হেনগৎলে। আই.সি.এম.আর.গী তেস্ত তৌনবগী থৌরাংদা রেজিস্তর তৌরবা মেদিকেল প্রেক্তিসনর খুদিংমক্না তেস্ত তৌনবগীদমক পাউতাক পীবা য়ারগনি। রেপিদ এন্তিজেন পোইন্ত ওব কেয়র (পি.ও.সি.) তেস্তিংগা লোইননা রাজ্য/ য়ূ.তি.শিংনা স্তেন্দার্দ ৱাংবা আর.তি.-পি.সি.আর.তেস্ত পাক শন্না তৌবনা মরম ওইদুনা তেস্ত তৌবগী মশীং হেনগৎহল্লকপগী মরম অমা ওইরে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ৩,৫৮,১২৭ তেস্ত তৌখি। অপুনবা ওইনা তেস্ত তৌখ্রবা সেমপল ১,৩৭,৯১,৮৬৯না ভারত্তা মিল্লিয়ন অমদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি ৯৯৯৪.১ য়ৌরে।
লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌনবগী লেবকী নেৎৱার্ক অসি লেব ১২৬২ লৈবগা লোইননা চাং নাইনা মশীং হেনগৎলক্লি, সরকারগী লেব ৮৮৯ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৩৭৩ শুরে। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬৪৮ (সরকারগী ৩৯৭+ প্রাইবেৎঃ ২৫১)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৫১০ (সরকারগী ৪৫৫+ প্রাইবেৎঃ ৫৫)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১০৪ (সরকারগী ৩৭+ প্রাইবেৎঃ ৬৭)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
More than 23,600 people cured in the last 24 hours
Recovered Cases outnumber Active Cases by more than 3 lakhs
Tests Per Million (TPM) close to 10,000
19 JUL 2020 5:56PM by PIB Delhi
Proactive measures of Central and State/UT governments of aggressive testing and timely diagnosis has helped in detecting cases early. Effective clinical management of the moderate and severe cases through a well executed Standard of Care protocol has ensured high rate of recovery among the COVID patients.
The last 24 hours saw a sharp increase of 23,672 COVID patients recovering. The gap between recovered patients and active COVID-19 cases has further increased to 3,04,043. The total number of recovered cases is 6,77,422. The recovery rate as of now is at 62.86%.
Medical attention is being provided to all the 3,73,379 active cases, in hospitals and home isolation.
The country’s testing infrastructure has been substantially ramped up. The testing strategy prescribed by ICMR allows all registered medical practitioners to recommend testing. The Rapid Antigen Point of Care (POC) Test coupled with the facilitation of widespread gold-standard RT-PCR based testing by States/UTs has resulted in a surge in the number of samples tested. 3,58,127 samples have been tested in the last 24 hours. With total of 1,37,91,869 samples tested the testing per million (TPM) for India has reached 9994.1.
Consistently expanding diagnostic lab network comprises of 1262 labs, including 889 labs in the government sector and 373 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 648 (Govt: 397 + Private: 251)
• TrueNat based testing labs: 510 (Govt: 455 + Private: 55)
• CBNAAT based testing labs: 104 (Govt: 37 + Private: 67)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.