ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀ ପୁରୁଷୋତ୍ତମପ୍ରିୟଦାସଜୀ ସ୍ୱାମୀଶ୍ରୀ ମହାରାଜଙ୍କ ନିଧନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
16 JUL 2020 10:51AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀ ପୁରୁଷୋତ୍ତମପ୍ରିୟ ଦାସଜୀ ସ୍ୱାମୀ ଶ୍ରୀମହାରାଜଙ୍କ ନିଧନରେ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଟ୍ୱିଟରେ କହିଛନ୍ତି ଯେ,
ସମାଜ ପ୍ରତି ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଓ ନିଷ୍ଠାପର ସେବା ପାଇଁ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀ ପୁରୁଷୋତ୍ତମପ୍ରିୟ ଦାସଜୀ ସ୍ୱାମୀଶ୍ରୀ ମହାରାଜ ସର୍ବଦା ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବେ । ସେ ମାନବଜାତିର କଷ୍ଟକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କରିଥିଲେ । ସେ କେବଳ ଭାରତରେ ନୁହେଁ, ବରଂ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଅଗଣିତ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଚିରସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବେ
ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀ ପୁରୁଷୋତ୍ତମପ୍ରିୟ ଦାସଜୀ ସ୍ୱାମୀଶ୍ରୀ ମହାରାଜ ଥିଲେ ଅସୀମ ଜ୍ଞାନର ଭଣ୍ଡାର । ସାମୁଦାୟିକ ସେବା, ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ତାଙ୍କର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଯୋଗଦାନ ରହିଛି । ସେଥିପାଇଁ ସେ ମଧ୍ୟ ଚିର ସ୍ମରଣୀୟ । ଅନେକ ଥର ତାଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନାର ସୁଯୋଗ ମୋତେ ମିଳିଥିଲା ଯାହା ସର୍ବଦା ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବ । ଓମ ଶାନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM condoles the passing away of Acharya Shree Purushottampriyadasji Swamishree Maharaj
16 JUL 2020 10:51AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing away of Acharya Shree Purushottampriyadasji Swamishree Maharaj.
In a tweet, the Prime Minister said,
"We will always remember Acharya Shree Purushottampriyadasji Swamishree Maharaj for his noble service to society. He worked hard to alleviate human suffering and further compassion. He will be remembered by countless people, not only in India but globally.
Acharya Shree Purushottampriyadasji Swamishree Maharaj was blessed with immense wisdom. His emphasis on community service, education and women empowerment will always be remembered. I will never forget my many interactions with him. Om Shanti."