Ministry of Health and Family Welfare
Actual case load of COVID-19 patients in the country is only 3,31,146
Actual Case Load is about 1/3rd of Total Cases
More than 6.1 lakh Recovered Cases
16 JUL 2020 2:06PM by PIB Delhi
A graded, pre-emptive and pro-active approach under the ‘Whole of Government” strategy has been adopted by Government of India along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. The collective efforts are regularly reviewed and monitored at the highest level.
The targeted measures have contributed to a steady decline in the number of active cases. As on date, the actual caseload of COVID-19 patients in the country is only 3,31,146. These contribute to a little more than a third (34.18%) of total cases detected so far. Actual case load of COVID-19 has remained limited and manageable in the country due to proactive measures of containment including house-to-house survey, perimeter control activities, timely contact tracing and surveillance of containment zones, aggressive testing and timely diagnosis, and effective clinical management of the moderate and severe cases through a well implemented standard of care protocol substantially increasing their chances of recovery.
The joint efforts by the Center and the State/UT governments of increasing the testing capacity, ramping up the health infrastructure, prioritizing surveillance in the SARI/ILI cases, and ensuring mapping of the aged population and people with co-morbidities have led to a continuous improvement in the recovery rates seen across India.
As the graph shows, from mid-June 2020 after crossing the 50% mark in Recovery Rate, there is a steady increase in the recovered patients and decline in the number of active cases. 63.25% of the COVID-19 patients have recovered, so far. Simultaneously, there has been a steady dip in the active cases, from around 45% in mid-June 2020 to around 34.18%, as of now.
A total of 20,783 people cured of COVID in the last 24 hours has taken the total number of recovered cases among COVID-19 patients to 6,12,814. The gap between recovered patients and active COVID-19 cases has further increased to 2,81,668.
The hospital infrastructure to treat COVID-19 consists of 1381 Dedicated COVID Hospitals in Category I , 3100 Dedicated COVID Healthcare Centres in Category II, 10,367 COVID Care Centres in Category III. They together have a capacity of 46,666 ICU beds.
The collaborative strategy among Centre and the States has also ensured that the growth of COVID cases in restricted to pockets in the country. Only two states, Maharashtra and Tamil Nadu, constitute 48.15% of country’s total active case load. Of the total 36 states and UTs, only 10 States constitute 84.62% of the total active case load. The Centre continues to handhold these states in matters of containment and effective clinical management of the affected persons.
In case of any queries on COVID-19, please call at the Ministry of Health & Family Welfare helpline no.: +91-11-23978046 or 1075 (Toll-free). List of helpline numbers of States/UTs on COVID-19 is also available at https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈবাকসিদা লৈরিবা কোবিদ-১৯নাবা মীগী তশেংবা কেস লোদ শুপ্নতগী ৩,৩১,১৪৬ খক্তনি
তশেংবা কেস লোদ অসি অপুনবা কেসকী ১/৩ লোম্নি
ফখ্রবা কেস লাখ ৬.১ হেল্লে
16 JUL 2020 2:06PM by PIB Imphal
‘লৈঙাক্কী মপুং ওইবা’ লাল্লোং অমগী মখাদা ভারত লৈঙাক অমসুং স্তেত/য়ু.তি লৈঙাকশিংনা কোবিদ-১০ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমদি শেন্ননবা থাক নাইবা, মাঙজৌনবা অমদি ইচঙ থৌবা থৌরাং লৌখৎখি ‍। অপুনবা থৌরাং অসি খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা য়েংশিল্লি অমদি শেন্নরি‍।
পান্দম নাইবা থৌরাংশিং অসিনা হৌজিক নারিবা কেস মশিং চাং নাইনা হন্থহনবদা মতেং ওইরি‍। ঙসি ফাওবদা লৈরিবা লৈবাকসিগী কোবিদ-১৯ নাবা তশেংবা কেস লোদ মশিং অসি শুপ্নতগী ৩,৩১,‍১৪৬ খক্তনি‍। মসি হৌজিকফাওবদা থেংনরিবা অপুনবা কেস মশিংগী শরুক অহুম থোকপগী অমদগী খজিক্তং হেনবগী (চাদা ৩৪.১৮) চাংনি‍। য়ুমথোংগী ওইবা সর্ভে, অকোয়বগী ফীভম লাকশিনবগী থৌওংশিং, মতম চানা কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবা অমসুং কন্তেনমেন্ত জোনশিং কুপ্না শেন্নবনচিংবা য়াওনা ইচঙ থৌবা লাকশিনবগী থৌরাং, অকনবা তেস্তিং অমসুং মতম চানা লায়ওং খঙদোকপনা লৈবাকসিদা তশেংবা কেস লোদ অসি অকক্নবা চাংদা শেন্নবা ঙমবা মওংদা লৈহল্লি, অমদি নীংথিনা পায়খৎলিবা লায়েংবগী প্রোতোকোলগী মতুং ইন্না ময়ায় ওইরপ অমসুং শাথিবা কেসশিং নীংথিনা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবনা মখোয়গী ফগৎলকপগী চান্সসু হেনগৎহল্লি‍।
কেন্দ্র অমসুং স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎনবা, হকশেলগী মচাক মথুম ফগৎহন্নবা, এস.এ.আর.আই./আই.এল.আই. কেসশিং শেন্নবদা অহেনবা মীৎয়েং চঙবা অমদি অহল ওইরবা অমদি অতোপ্পা অনাবা লৈবা মীওইশিং খঙদোকপগী অপুনবা থৌরাং অসিনা ভারত শিনবা থুংনা লেপ্পা নাইদনা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্লি‍।
গ্রাফ অসিদা উৎলিবা অসুম্না, জুন-২০২০ ময়ায় চল্লকপদগী ফগৎলকপগী চাং চাদা ৫০ লাল্লকপা মতমদগী ফগৎলকপগী চাংদা তপ্না তপ্না হেনগৎলকপা অমদি হৌজিক নারিবা মশিং তপ্না তপ্না হন্থরকপগী ফীভম থেংনরি‍। হৌজিক ফাওবদা কোবিইদ-১৯ নারবা মীওইগী চাদা ৬৩.২৫দি ফখ্রে‍। মসিগা ইরোয়ননা, হৌজিক নারিবা মীগী চাংসু জুন-২০২০ ময়ায়ৱাইদা চাদা ৪৫গী ময়াদা লৈরমবদগী হৌজক্কী ওইনা চাদা ৩৪.১৮গী ময়াদা লৈরে‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা কোবিদ নাবা ফখিবা অপুনবা মীশিং ২০,৭৮৩ অসিনা কোবিইদ-১৯ নারবা মীওইশিংগী মরক্তা ফখ্রবশিংগী অপুনবা মশিং ৬,১২,৮১৪ য়ৌহনখ্রে‍। অনাবা ফখ্রবা অমদি হৌজিক কোবিদ-১৯ নারিবা মীশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা ২,৮১,৬৬৮তা হেনগৎখ্রে‍।
কোবিইদ-১৯ নারবা মীওইশিং লায়েংনবা অনা লায়েংশঙগী ইন্ফ্রাস্ত্রিকচর অসিদা কেতগরী ১গী তোখায়বা কোবিদ হোস্পিতাল ১৩৮১, কেতগরী ২গী তোখায়বা কোবিদ হেল্থকেয়র সেন্তর ৩১০০, কেতগরী ৩গী কোবিদ কেয়র সেন্তর ১০,৩৬৭ য়াওরি‍। মখোয়শিংসিদা পুন্না আই.সি.য়ু. ফমুং ৪৬,৬৬৬গী কেপাসিতী লৈ‍।
কেন্দ্র অমসুং স্তেতশিংগী মরক্তা খুৎশম্নদুনা য়াৎমিন্নবা লাল্লোয় অসিনসু লৈবাকসিদা কোবিদ কেস হেনগৎলক্লিবসি মফম খরখক্তদা ওইহল্লি‍। শুপ্নতগী স্তেত অনি, মহারাস্ত্র অমসুং তামিল নাদুনা লৈবাকসিগী অপুনবা এক্তিব কেস লোদকী চাদা ৪৮.১৫ ওইরি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি. ৩৬গী মনুংদা শুপ্নতগী স্তেত ১০না অপুনবা এক্তিব কোস লোদকী চাদা ৮৪.৬২ ওইরি‍। হায়রিবা স্তেতশিং অসিদা কেন্দ্রনা লাকশিনবগী অমদি লায়নাসিনা নাহল্লবা মীওইশিংগী মওং চুমবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী লমদা লমজিংবিরি‍।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা হংবিনিংবা লৈরগনি, হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী তেংবাং নম্বরদা কোল তৌবিয়ু: +91-11-23978046 নৎত্রগা 1075 (তোল ফ্রী). কোবিদ-১৯গী মতাংদা স্তেত/য়ু.তি.শিংগী তেংবাং নম্বরশিংগী লিস্ত ফংফম https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf .