শেল-থুম মন্ত্রালয়
পি.এম.জি.কে.পিগী মখাদা কোবিদ-১৯ থেংনরিবা হকশেলগী মীওইশিংগীদমক পায়খৎলিবা ইন্সুরেন্স স্কিম ফাইনান্স মিনিস্তরনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে; নোমিনিশিংদা অথুবা মতমদা কান্নবা অমসুং ফংফম থোকপশিং ফংহন্নবা তকশিনখ্রে
13 JUL 2020 6:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান পেকেজগী মখাদা কোবিদ-১৯ থেংনরিবা হকশেলগী মীওইশিংগী পায়খৎলিবা ইন্সুরেন্সকী ফিবম অমুক হন্না য়েংশিনবগী মীফম অমা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না লুচিংদুনা পাংথোকখ্রে । মীফম অদুদা ফাইনান্সিয়েল সর্বিসেস দিপার্তমেন্ত, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রি অমসুং নিউ ইন্দিয়া এসুরেন্স কম্পেনি লিমিতেৎকী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং শরুক য়াখি।
নিউ ইন্দিয়া এসুরেন্সগী চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দিরেক্তরনা স্কিম অসিগী মতাংদা অমসুং হৌজিক ফাওবগী ওইনা থবক ওইনা পায়খৎখ্রবা স্কিম অসিগী ফিবমগী মতাংদা পাউদমখি।
ক্লেম লাকপশিং অথুবা ফংহন্নবা স্তেৎ নোদেল ওথোরিতিশিংগা লোয়ননা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী ওফিসিএলশিংনা পাউদমখি অমসুং লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী ইমুং-মনুংগী মীওইশিং উননবা অমসুং লিগেল হিয়র সর্তিফিকেত লৌনবা হোৎনবদা মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিংগী মতাংদা খঙহনখি।
হৌজিক ফাওবদা ইন্তিমেসন ১৪৭ ফংলে , ক্লেমগী চে-চাং ৮৭ পীশিনখ্রে, মসিগী মনুংদা ১৫ শেন ফংহনখ্রে, ৪না শেন পীনবা য়াবা পীরে অমসুং ১৩না মখা তানা য়েংশিল্লি। মখা তানা , ক্লেম ৫৫ ফংবা য়াদবনি হায়বা খঙলে, মসিগী মনুংদা ক্লেম ৩৫না ইন্সুরেন্স অসিনা কোনশিন্দবা পুলিসকী মীওইশিং, হোস্পিতালগা মরী লৈনদবা মিউনিসিপালগী শিন্মীশিং, ইজুকেসন অমসুং রেভিনিউ দিপার্তমেন্তশিংগী মীওইশিংনি। কোবিদ-১৯না শিহনবা নত্তবা থম্মোয়গী লায়নানা শিহনবা মীওশিংগী ক্লেম ২০ লাকখি।
মীফম মনুংদা, নোমিনিশিংদা অথুবা মতমদা কান্নবা অমসুং ফংফম থোকপশিং ফংহন্নবা থবক পায়খৎপগী মরুওইবা অদু ফাইনান্স মিনিস্তরনা থমখি।

Ministry of Finance
Finance Minister reviews implementation of Insurance Scheme for Health workers fighting COVID 19 announced under PMGKP ; emphasizes the need for speedy settlement and benefit reaching out to the nominees at the earliest
13 JUL 2020 6:54PM by PIB Delhi
Union Minister of Finance & Corporate Affairs Smt Nirmala Sitharaman chaired a meeting to review the implementation of Insurance Scheme for Health workers fighting COVID 19 announced under Pradhan Mantri Garib Kalyan Package (PMGKP) through video conferencing here today. The meeting was attended by senior officials from Department of Financial Services, Ministry of Health & Family Welfare and New India Assurance Company Limited.
A presentation was made by the Chairman & Managing Director of New India Assurance providing details about the highlight of the scheme and its status of implementation as on date.
Officials from Ministry of Health & Family Welfare provided an overview of the mechanism being followed with State nodal authorities to expedite the claims, also highlighting the issues being faced while reaching out to the family of deceased as well as obtaining the legal heir certificate.
Of the 147 intimations received till date, claim documents have been submitted for 87, out of which 15 have been paid, 4 approved for payment while 13 are under examination. Further, a total of 55 claims have been found ineligible out of which 35 claims fall outside the scope of the cover like police personnel, municipal workers not related to hospitals, people from education, revenue departments, etc. while another 20 claims submitted have the cause of death other than COVID-19 like cardiac arrest, etc.
During the meeting , the Finance Minister highlighted the importance for a speedy settlement and emphasized the need of the benefit reaching out to the nominees at the earliest.