ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19ର ମୁକାବିଲା କରୁଥିବା ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀଙ୍କ ପାଇଁ ପିଏମଜିକେପି ଅନ୍ତର୍ଗତ ଘୋଷିତ ବୀମା ଯୋଜନାର କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ସମୀକ୍ଷା କଲେ ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ
• ଦ୍ରୁତ ସମାଧାନ ଏବଂ ଯଥାଶୀଘ୍ର ଲାଭାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ଲାଭ ପହଞ୍ଚାଇବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ଵାରୋପ
13 JUL 2020 6:54PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ଏବଂ କର୍ପୋରେଟ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ନିର୍ମଳା ସୀତାରମଣ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ଜରିଆରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗରିବ କଲ୍ୟାଣ ଯୋଜନା (ପିଏମଜିକେପି) ଅନ୍ତର୍ଗତ କୋଭିଡ-19ର ମୁକାବିଲା କରୁଥିବା ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀଙ୍କ ପାଇଁ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଥିବା ବୀମା ଯୋଜନାର କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ସମୀକ୍ଷା କରିଛନ୍ତି ଏହି ବୈଠକରେ ଅର୍ଥ ସେବା ବିଭାଗ, ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ନ୍ୟୁ ଇଣ୍ଡିଆ ଆସ୍ୟୁରାନ୍ସ କମ୍ପାନୀ ଲିମିଟେଡର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ।
ନ୍ୟୁ ଇଣ୍ଡିଆ ଆସ୍ୟୁରାନ୍ସର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଏହି ଯୋଜନାର ବିଶେଷତ୍ଵ ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା କାର୍ଯ୍ୟକାରିତାର ସ୍ଥିତି ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ବିସ୍ତୃତ ଉପସ୍ଥାପନା କରିଥିଲେ।
ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅଧିକାରୀମାନେ ଦାବିଗୁଡ଼ିକ ତ୍ଵରାନ୍ୱିତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ରାଜ୍ୟ ନୋଡାଲ ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ପାଳନ କରାଯାଉଥିବା ମେକାନିଜିମ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ଏଥିସହିତ ମୃତକଙ୍କ ପରିବାର ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚିବା ତଥା ଆଇନଗତ ଉତ୍ତରାଧିକାରୀ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ହାସଲ କରିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦେଖାଦେଉଥିବା ସମସ୍ୟା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ।
ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା 147ଟି ଆବେଦନ ହସ୍ତଗତ ହୋଇଛି, 87ଟି ଆବେଦନର ଦାବି କାଗଜପତ୍ର ଦାଖଲ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିମଧ୍ୟରୁ 15ଟି ଦାବିର ବୀମା ରାଶି ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି। 4ଟି ଆବେଦନ ଅନୁମୋଦନ ଲାଭ କରିଥିବା ବେଳେ 13ଟି ଯାଞ୍ଚ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ରହିଛି। ଆହୁରି, 55ଟି ଦାବି ଅବୈଧ ବୋଲି ଜଣାପଡ଼ିଛି। ଏଥିମଧ୍ୟରୁ 35ଟି ଦାବି ବୀମା ଯୋଜନାର ନିୟମ ବହିର୍ଭୂତ। ଏସବୁ ଦାବି ପୋଲିସ କର୍ମଚାରୀ, ପୌରପାଳିକା କର୍ମଚାରୀ, ଶିକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ର, ରାଜସ୍ଵ ବିଭାଗର ଆଦିର କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ଠାରୁ ମିଳିଛି ଯେଉଁମାନେ ଡାକ୍ତରଖାନା ସହିତ ଜଡ଼ିତ ନୁହନ୍ତି। ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ 20ଟି ଦାବିରେ ମୃତ୍ୟୁ କୋଭିଡ-19 ନୁହେଁ ବରଂ ହୃଦଘାତ ଆଦି କାରଣରୁ ହୋଇଛି।
ଏହି ବୈଠକରେ, ଦ୍ରୁତ ସମାଧାନ ଏବଂ ଯଥାଶୀଘ୍ର ଲାଭାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ଲାଭ ପହଞ୍ଚାଇବା ଉପରେ ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ଵାରୋପ କରିଥିଲେ।

Ministry of Finance
Finance Minister reviews implementation of Insurance Scheme for Health workers fighting COVID 19 announced under PMGKP ; emphasizes the need for speedy settlement and benefit reaching out to the nominees at the earliest
13 JUL 2020 6:54PM by PIB Delhi
Union Minister of Finance & Corporate Affairs Smt Nirmala Sitharaman chaired a meeting to review the implementation of Insurance Scheme for Health workers fighting COVID 19 announced under Pradhan Mantri Garib Kalyan Package (PMGKP) through video conferencing here today. The meeting was attended by senior officials from Department of Financial Services, Ministry of Health & Family Welfare and New India Assurance Company Limited.
A presentation was made by the Chairman & Managing Director of New India Assurance providing details about the highlight of the scheme and its status of implementation as on date.
Officials from Ministry of Health & Family Welfare provided an overview of the mechanism being followed with State nodal authorities to expedite the claims, also highlighting the issues being faced while reaching out to the family of deceased as well as obtaining the legal heir certificate.
Of the 147 intimations received till date, claim documents have been submitted for 87, out of which 15 have been paid, 4 approved for payment while 13 are under examination. Further, a total of 55 claims have been found ineligible out of which 35 claims fall outside the scope of the cover like police personnel, municipal workers not related to hospitals, people from education, revenue departments, etc. while another 20 claims submitted have the cause of death other than COVID-19 like cardiac arrest, etc.
During the meeting , the Finance Minister highlighted the importance for a speedy settlement and emphasized the need of the benefit reaching out to the nominees at the earliest.